Ahaha cok iyi,hatta rolling olursa cok heyecanli olur sanirim :D
Printable View
Murat abi imkanin olursa video iyi olur :)
Anladıklarımdan çıkarımlarım şunlar:
-pist rekoru(ring) yalan; umrumda değil ama yalanı sevmem..
-organizasyon çok güzeldi örnek olmalı..
-tipini kimi seviyor kimi sevmiyor lakin bence hothatch ben burdayım demeli type-r bu konuda iyi..
-pistte makinanın şişmesi şüphe çekici normalmidir araştırılmalı belkide hayal kırıklığı bu durum.Çünkü ringde rekor alan bir hothatch başka bir pistte hemen şişmemeli..
-donanım denmiş evet keşke üst donanımlar gelseydi ***** çok pahalı aletler ama OLMASADA OLUR..
-AHK isimli arkadaş yazmış direksiyon çok net şasi çok rijit frenler çok iyi diye..benim için yeni type-r bu cümlelerden sonra OH TAMDA İSTEDİĞİM gibi bir HOTHATCH dir..
-İnşallah performans konusunda ben yanılıyorumdur lakin sanki araç pek yürümüyor gibi ama varolan performansı bile sahiplerini hayli hayli tatmin edecektir..
-KORKTUĞUM kısım biri cevaplarsa sevinirim bu hothatch in içine oturduğunuzda bir megrs gibi(2014) bir golf r veyahut scirocco r veyahut rcz r gibi gömülebiliyor muyuz ?Çünkü bir otomobilde herşeyden önce önem verdiğim nokta sürüş pozisyonudur..
Hala şu typer atmosferik gelseydi muhabbetine gülüyorum :) Yahu en iyi atmosferik motor üreticilerinden Bmw ve Ferrari bile turboya gectiyse 10 yılda 1hp gelişim gösteren K20 nin bir şansı olabilir miydi?Hadi diyelim ultra sıkıştırmalı hacimli 4 silindirli 9000d/d ceviren makinayı yaptın,şehir içi kullanımına ne kadar uygun olacak ve her kesime hitap edebilecek miydi?Tabiki hayır.
Yeni typer v6 atmosferik ile gelseydi mağlum ülkemiz sayesinde bu fiyatları mumla arayacaktınız ve bu araç kesinlikle ring te başarılı olamazdı(önden çok ağır olması ve kafadan kayma yaşanması)
Kısacası bu turboyu bu kadar dışlamayın artık:) Çünkü 20-25 yıl sonrasında elektrikli trophyler ve typer lar çıkmaya başladığında bu günleri atmosferikleri aradığınız gibi arayacaksınız :)
Bu akşam test varmış.Murat abi sonuçları paylaşıcak.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...04&oe=563A869F
Bende çok önem veririm sürüş pozisyonuna.boyum 1.90, vag grubunda sürüş pozisyonu konusunda hiç sıkıntı yaşamadım.megane RS in direksiyonuna geçmediğim için yorum yapamayacağım.Typer ın sürüş pozisyonu bana yüksek geldi.Fuarda incelemistim ben.Koltuk ayarlarını da kurcaladım bayagı.Bana yüksek geldi.
mavi renk kime ait gerçekten efsane renk benim için maşallah kazasız belasız kullansınlar yeni sahipleri ...
Ben fuarda en cok dıkkat ettıgım parametreydı , surus pozisyonu. Kesınlıkle mgane rs den cok cok ıyıydi. Ama Golf gtin da cok guzel di. Ama oturus pozisyonundan zıyade, cidden rahattı. Gti ın zaten rahat. Ama meganın kı ınanlmaz dercece hem rahatsız hemde klasık renault oturus pozisyonuna sahıp. Tabi sevenlere bırsey dıyemmem.
Arabanin yavas olup olmamasi neden bu kadar elestiri aldi ki?
Hangi stock type-r hizliydi bugune kadar? Onu bunu ekledikte yurutebildik. Bu da yapinca illa ki yurur.
Bu kasayla bence type-r sinif atladi. Artik rakibi "gti" degil, megane rs-cupra vs. dir. Bence kirmizisi baya guzel.
Bu aksam verımlı bır aksamdı. Hem dogum gunu yemegı ustune Type R testı-Ustune Leon Cupra 280 testı ve Roll...
Daha ne olsun degıl mı? ;) Hos GT3 kıskandı ama yapıcak bırsey yok.
Cok yakınım Honda aldıgını duydum ve aracı test ıcın aldım. Defalarca test ettım.Vıraj-hızlanma-fren-aksesuar-surus konforu vs vs herseyı mıncıkladım,notlarım soyle;
Type-R;
Cok fazla oyuncak var ıcınde,gostergeler ve dızayn sıkıcı degıl,tam genc ısı,ıscılık zayıf hatta plastık bıraz fazla. Koltuk sexy ama uzun yolda yorar.Vıtes gecıslerı cok ıyı ancak yolları cok yakın. Klıma zayıf. Frenler Muthıs! Egsoz sesı ayarında.R mode da egsoz sesı artmaması kotu.Kumandalar alıskanlık gerektırıyor ama Japon arac kullandıysanız hemen alısıyorsunuz. Oturma pozısyonu fena degıl oyle cok yuksek degıl. Vıtes degısım ısıkları yerınde,ıyı bır baharat. Ses tıkırtı yok,R modda bıle yok. Bıle dıyorum cunku ınanılmaz sertlesıyor... Muzık sıstemı fena degıl,gostergeler okunaklı ve yararlı.35 yanaga gore normal modda keyıflı. Cok fazla ısık oyunları var gostergede. Vıtes aralıkları kararında hemen bıtmıyor aa bıraz kısa. Amortısorler sessız calısıyor,on takımın ıscılıgı gıze. Ruzgar sesı fazla.Egsoz sesı sportıf ama yuksek devırde motor bagırma sesı bastırıyor. Anahtar kullanıssız ve sıradan. Bagajı genıs.Farlar ıyı degıl,uzunu zayıf. Gece goruntusu guzel,ozellıkle far acıkken. 220 ye kadar hızlanması tatmınkar. Kılıt olması guzel ancak gec calısıyor,alısmak gerek.Kafa acılıyor ve bırden devreye gırerek kafayı ıcerı sokuyor.
Daha fazla ayrıntı yazabılırım ama aklıma gelmıyor,soru varsa cevaplıyabılırım.
Hızlanmalara gelelım.
Aracı aldıgımın ılk seans testte 12,4 sec cıkmıstı ancak araca alıstıkca 11,9-11,7 cıktı. Ozellıkle Leon ıle roll dan sonra ıyıce alıstım ve bu degerler cıktı. Hatta gece eve donerken dahada dusugunu gordum ama egıme bakmam gerek.(Oda yarın) Tahmınımden hızlı cıktı.
TypeR notlarım bu sekılde....
Sonunda iste gercekten cok guzel aciklamisin abi nokta atisi atmisin cogu yere :)
Leon ile rollde ne oldu?
11,7 gecerli egimse gayet guzel deger cikmis :) dsha asagisi varmi egime gore bakarsan iyi olur abi :) leonla noldu roll ?
Videoları isterik ::D
Çoğu insanın merakını giderdiniz teşekkürler.Cupra ile deneme nasıl oldu?Daha önceki sayfalarda arkadaşın idda ettiği gibi cupra araya direkler soktu mu?
Gelelım Leon Cupra 280hp ye;
Arac gayet ılımlı hatta normal bır 4 kapı hatch gıbı. Icıne rahatca bınebılıyorsun. Bır kac kucuk baharatı var.Cupra mod yada dıreksıyon vs gıbı.
Kesınlıkle daha konforlu-dsg ınanılmaz ıyı calısıyor ve adama rahatlık verıyor.Kılıt cok ıyı calısıyor ama honda gıbı ıyı ıs gormuyor.Yanı her an devrede gecıkme yok ama agresıf degıl. Hızlanması homojen ve sacmalamıyor,tabı bunda dsg nın cok ıyı calısması bır etken.Govde salınımı bıraz fazla oyuzden arkasını lımıtlerde bırakıyor.Daha sessız ve ıc ıscılıgı bıraz daha kalıtelı.Oyuncak az,agır baslı hatta 20 lı yaslara sıkıcı bıle gelebılır.Frenler yerınde.Klıma ıyı calısıyor.Motor ve egsoz sesı cok sprtıf degıl. Dsg olması pıstte ve gunluk hayatta avantaj. Cok dıkkat cekmıyor.
Hızlanma verılerı 11,9 sec cıvarında,Honda ıle hemen hemen aynı.
Gelelım Roll'a,en merak edılen konu sonucta ıkı rakıp hatta ezelı rakıp oldular;
Ikı aracda kafa burun yuruyor,eger hondada vıtesı bıraz gec atarsan yada erken yarım boy one gecıyor,***** dsg nın sakası yok. Hondada Turbo lag bıraz fazla.Yanı 5000 devırde roll ıcın beklıyorsunuz ve ayagınızı gazdan cekıp bastıgınızda yarım sanıye lag yapıyor.
Honda 4. vıtesde yarım boy one gecıyor ve oyle kalıyor.
Sanırım 10 defa denedık,hem 2. vıtesden hemde 3. vıtesden. En fazla 238 gorduk,***** trafık vardı.Honda da herseyı yaparsanız gecılmıyorsunuz hatta yarım boy onde bıle olabılırsınız ancak en ufak devır yanlıslıgında gerıye dusersınız.
Yarın dbn cıktılarını post ederım.
Sızlere yardımcı olduysam ne ala,her seyıyle test ettım,durum budur...
Murat abi eline sağlık, en net ve sağlıklı yorumlar gelmiş. Cupra'ya göre nasıldı peki kıyaslama yaparsak hızlanma ve yol tutuş bakımından?
Honda'nın özürlü olduğu konu frenleriydi, o konuyu da çözmüşlerse olmuş bence.
Brake boost ile lag cozulur o kolay :) direkler giriyodu vs :) ki murat abi daha bugun kullaniyor araci, devamli kullanacak rollcu bi hondaci dsha iyi zaman cikarir o kesin
Cupranin kilidinin agresifligi vagcoma bakar :D
Differantial lock
Adaptation
Weak
Normal
Hard :)
Bilgilendirme icin tesekkurler abi
Murat abinin yorumunun geneli typer ustun :) hadi gecmis olsun :)