https://www.youtube.com/watch?v=KlGCZiFyqVw
bu testte type r birinci.
Printable View
https://www.youtube.com/watch?v=KlGCZiFyqVw
bu testte type r birinci.
Megane rs iyi kurtardı helal olsun
Sarı megane da Coıl var,bellı. Ve pıstlerde cogunlukla Megane RS var,bır bıldıklerı olmalı....
valla ne kurtardı be yarım kilo terlemiştir sanıyeler içinde :D
bu konu altında typer'i en kötü gösterene ödül mü veriliyor :) Yaw binin arabanıza eğlenin ya da şehir efsaneleri ile mutlu mesut yaşayın :)
Yok şu şöyle bu böyle sonra aklı başında biri çıkıp bi bizdemi böyle neden yabancı kaynaklarda yok diyor ama Türk halkı olarak inanmak istediğimize inanırız çözüm basit yabancı kaynaklar yalancı :)
İstanbul park'a fabrikadan gelen arabadan vidası değişmemiş rodajı yapılmamış araçla zaman yaptılar gidip semi slick cup 2 lastik falan almadılar, yakıt yapmadılar, istanbul park tecrübesi en iyi adamı aramadılar; amaç belliydi 25 yap bırak maksat rekor kırdık demek. Bu kadar ring de dolandırıcılık yapan firma nasıl olurda İstanbul'da yapmadı pisti kapatmasına rağmen :)
Dergi testi bağlayıcı olamaz ama fabrika pilotları ile reklam için yapılan turlar için kimse konuşamaz çünkü her firma en iyi pilot ve en iyi anda zaman tutmaya çalışır. Ring'de en iyi süreyi yapmış bitmiş aya çıkmadı yarın başkası daha iyisini yapar olur biter. Bunlar rekabet yoksa her yıl 5-10'ar hp cupra gücünü niye artırıyorlar, 2016'da 290hp yapıyorlar vw typer çıkınca golf R'ı 300hp getirmeye başladı bla bla.
Çok güzel bir atasözü vardır "filler tepişir karıncalar ezilir" bırakın filler savaşsın kenara geçip meyvelerini yiyin eğer type-r 310hp ve ring süresiyle çıkmasaydı aynı setuplı arabalara binicektiniz veya reno ring süresini öne çıkarmasaydı bu grupta (hot hatch) daha öncesinde bu kadar önemlimiydi?
Typer için herkes araç gelmeden önce 100-200 15-16 saniye dedi ama ben yazdım isteyen varsa anahtarına deneriz diye cevap alamadım çünkü akıl var mantık var 310hp bir araba 100-200 süresini 15-16 saniyede yapmaz.
Uzun lafın kısası arabayı babam yapmadı yarın satarım cupra alırım megane alırım maksat keyif almak ama birgün bir aracın hissesini falan alırsam ölümüne savunurum kendimi kandırır savunmaya devam ederim. Konu; yeni type-r geliyor hadi b.klayalım olarak değişirse süper olucak :)
Yazdıklarına katıldıgım katılmadıgım yerler var.
Once katıldıgım yerlerı soyleyım;
TypeR ı kotu gostermeye degılde bıraz camur atılmaya calısıldıgı dogru ama malesef eksıklerı oldugu ıcın,buda mılletın elıne koz verıyor.
Tıpı sınıfında acık ara onde,Renault hayranlıgım olsada,tıpı fena ezer.
Yıne dedıgın gıbı,bu rekabet bız kullanıcılara avantaj olarak donuyor...
100-200km 15-16 demek komık olmus,bunu cıdden dıyen varmıydı?
Gelelım katılmadıklarıma;
Jason Ist Park'ın daımı pılotu,yanı orada sayısız turu var,zamanında yarısmıs tecrubelı pılot.Aracın lastıgı zaten Cup2 ıstemıyor.Ve sırf rekor kırmak ıcın ugrasıldı,yedek padler ve lastıklerle sureklı turlandı.Benzın olayı kımse bılmıyor... Yanı bu satırda yazdıkların malesef bastan sona yanlıs :(
Hot Hatch ısı yıllardırrrrr var,benım jenerasyonum Swıft gtı-205 gtı yada reno 5 ıle buyudu.(88-94) Ben ogunden ıtıbaren bu ılgı ve aracların ısındeyım. Hele 2 model oncekı Megane R26R hala ıkonık bır pıst gurusudur.
Herkesın amacı yanı bu sınıfta otomobıl uretenler,Onceden 205GTI ıdı-Sonra Astra GSI oldu-Sonra Golf GTI sonra rakıpler bırbırıne cok yaklastı,pejo dususe gectı,Honda Vtec teknolojısıyle cokk one gectı.Sonra oyuna Reno dahıl Megane ıle vs vs Buraya bır kac farklı model koyabılırız...
ISın ozu su,sımdı senın yazını Honda severler begenıcek,honda sever olmayanlar begense bıle basmayacak hatta begenmeyenler'e basmayı bıle dusunucek :)
Marka bagımlılıgı,yazılanları farklı gozlerde okumamızı saglıyor.Kımı bak kardesım sunun tıpıne,koltuklarına yada on gogsune dızaynına dıye ayrıntıları sevebılecekken,baskası;bak sısıyor-cok pahalı-ucuz aracla aynı yuruyor vs dıye bunları one cıkarabılır. Bardagın ne tarafına bakarsak oradan goruruz.... Belkı yarısı dolu dıye sevınırız,belkıyarısı bos dıye elestrırırz...
Abi mezarından Senna'yı falan mı getirmeleri lazımdı ben bu kısmı anlamadım? Ayrıca lastik demişsin de Type-R'ın lastiği gayet iyi bir lastik. Pist soğuk ve bomboş.
Varsa bir babayiğit çıkarsın İstanbul Park'a görelim normal kullanıcı sürelerini? Bedavaydı hepinize ama kimse piste gelmedi? Ring'de yalan dolanla iş yaptıklarını da mı kabul etmiyorsun? Ayrıca İstanbul Park videosu nerede? Bir de son sorum pist kapalıydı süre yapılırken arabada mıydın abi sen de bu kadar eminsin?
Murat abi senin üstüne bastıra bastıra güncelleme gerekiyo dediğin için daha kullanmamış olsamda yorumuna güverdiğim için inanıyorum mesela. Type r a başka bir çerçeveden bakarsak ki bu pencerede pist odaklı bir otomobil oldu type r ve ilk defa adamlar pistaracı kastılar demek çok mantıksız olmaz sanırım. megane zaten oturmuş bir teknoloji üzerine güncelleme yapıyo, içini söküyo, güç artışı yapıyor rekor kırıldığında vs vs. Orçunla bir konuşmamız olmuştu bu konu içerisinde ve demiştim ki sürekli pist kasmayan gündelik kullanım amacı olan insanlar için ringteki 3 5 saniyelik farklar bence çokta önemli değil. Çünkü bu araçların şehir trafiğinde zaten normal kullanıcı ile limitlerini görmek hem gereksiz risk hemde fırsat olmuyor her zaman. Yine aynı şeyi söylüyorum ilk versiyonda adından fazla bahsettirdi turbo type r. heee bana kalsa yavaş kalsaydı ama NA gelseydi o kullanım zevki ruh bozulmasaydı ama tenkolojiler çok değişti vs vs sebepleri var *****.
Şöye de birşey var bugün o paralara bu tarz bir otomobil alacak olsam an düşünmeden type r alırım şahsen. Hem fazlasıyla tatmin edicek bir otomobil hemde 1 2 yıl içerisinde gelicek aftermarket ürünleri de düşününce rakiplerine karşı nasıl bir duruşu olacak type r ın göreceğiz zaten. Aslında bu işin zevki burada, vti sahibiykende filtre konumu değiştirirdim, egsoz değiştirirdim arkadaşımla roll yapardık fark oldu mu acaba vs, yada flash ile bile yeri geliyor karbüratör ayarlattım vs diyorum yakın araçlarla deniyoruz. Sadece iki tarafında ( Aşırı honda tutkunu bizler ve ve aşırı b.klamaya çalışan lar ) iki tarafında kendince haklı olduğu noktalar var ama bu kadar baskın kalındığında saçma gözüküyor :)
Senna değilde, Jason ın birine çok kasmadım daha pay var asılnda gibi bir cümle kurduğunu okumuştum sayfada sanki eğer süre çok önemliyse. Cupra süre videosunu izledim mesela, otomobille bir bütün olunmuş o kadar alışılmış ki otomobile yürüyormuş gibiydi resmen ki bu da çok önemli. İyi bir kullanıcı otomobile alıştığında,type r da iyice yol yapıp kendine gelince eminim ki o süreleri rahat görecektir. Yok ki para alalım bi tane. Pist videolarını izleyince cidden çok keyif alıyorum güzel turlarda. Bende renocuyum ama piste çıkartmaya gözüm yemiyor :)
bak 20 kere söyledim bu araba olmuş , bence piyasadaki en iyisi değil belki ama çok ta kötü değil dedim. Eğri oturalım doğru konuşalım 20 tane type r kadran çekim videosu var ve baktığın zaman vites oranları hepsinde belli oluyor arabanın hangi hızlarda kesicide olacağı ama ring videosuna bakıyorsun birincisi arabanın kadran hızı bile uçurtma onu geçtim vites oranları bile tamamıyla alakasız. Yani senin altındaki araba ile pistte official olarak rekor kıran araba aynı değil. Yani şu demek oluyor evet type r belki resmi olarak en hızlı önden çeker ancak en hızlı SERİ ÜRETİM önden çeker araba değil. Honda eğer bu arabadan Renault gibi atıyorum 300-500 ring versiyonu diye çıkarıp satmadığı sürece seri üretim rekoru halen Megane da.
Bu arada bu arabalar arasında motor teknolojisi en ilkel olanı da megane ama en hızlısı da o. Adamlar öyle bir şase yaptılar ki kaç yıldır ekmeğini yiyolar
https://www.youtube.com/watch?v=1CQibd0oWRY
trophy r typer evo karşılaştırması
yaklaşık 1.5sec fark varki normal.
https://www.youtube.com/watch?v=1CQibd0oWRY
Gorunur yapalimda herkes tiklasin,aksiyona gecmek isteyen 5.30 zap
yaw megane 5 sn daha iyi süre yapsın. gene typer alırım. okadar para verdikten sonra tipe dizayna bakar insan. typer nokta bu konuda.
https://www.youtube.com/watch?v=Dm53ovRfDsA
megane da type r a göre çok tipsiz arkadaş, hadi cupra gene güzel .
bide bu testlere inanmaz oldum artık( tayyarın m3 le rs3 ü geçtiği testte dahil ),
gene aynı şekilde typar ın bi ses videosu atmıştım, minibüslerden çıkan foşultu ve rüzgar sesi çıkıyodu resmen, ama hiç te öyle değilmiş sesi yeterince güzel .
type r ile cupra arasında kaldım, hangisi daha iyi diye.