Olur onu da yapariz, zaten onume kamyon cikmisti ben de 300 yapicam diye dusunuyordum ;) http://i62.tinypic.com/2duia0w.png
Printable View
Olur onu da yapariz, zaten onume kamyon cikmisti ben de 300 yapicam diye dusunuyordum ;) http://i62.tinypic.com/2duia0w.png
http://i62.tinypic.com/2duia0w.png telden edit olmuyor kusura bakmayin
310bg araba normal yapması o hızları, daha iyi aerolu büyük hacimli araçlar daha düşük güçlerde o hızları yapabilir, e90 330 260 bglerle o hızları görebilir ama kıstas değil tabiki..
Typer cupra meggy bunların handlingleri birbirine çok yakın o kadar test yapıldı artık netleşti..
Bugün bütün motorsporlarında dsg pdk dkg tarzı şanzımanlar kullanılırken hayatında dsg kullanmamış birisinin dsg de ne yaw gerçek spor otomofil düz fites olur demesi komik olmuş. Spor otomobil neden vardır hızlı olması için vardır senin daha hızlı süreler yapabilmen için vardır. Senin yapacağın hataları elemine etmek için iki elinide direksiyonda tutarak arabaya daha hakim olmanı sağlamak için vardır. Heel and toe nun ne olduğunu bilmeyen adamın normal şanzımanla daha hızlı gidebileceğini sanması komiktir. Minibüsçü gibi vites kolunu ileri geri iterek çekerek arabaya daha mı hakim olduğunuzu sanıyorsunuz. Buyrun yeni type r lardan bir tanesi hızlı vites atan bi abiniz sayesinde motor kırdı araba serviste yatıyor.
Murat DSG olayına gelirsek 7 ileriler neden felaket. Ben 2011 model arabayı kaç ay kullandım tık demedi. Alptuğ un cupra şu an 1.2 barda 370 hp verdi sapasağlam gidio. 7 ilerinin tek dezavantajı pistte çok ısındıktan sonra downshift hızının düşmesi. Onunda nedeni 130 derece yağ sıcaklığına çıkan motoru korumaya çalışması. 6 ileri tabii ki daha güçlü ama 7 ileri de kötü değil.
Düzgün bir manuel vitesin zevkini hiç bir otomatik bana veremez. Önden çeker araçta dsg gibi başarılı bir şanzıman keyifli olur ama arkadan çeker bir spor araçta kilit ve manuel vites şart. Araba ne kadar mekanikse o kadar keyiflidir. Amaç keyif almak değilde pistte çaba harcamadan tur dönmekse en elektroniğini alın zaten. Bu arada 7 ileri dsg ler sorunluda diğer kuru çift kavramalar sorunsuz mu. Hepsi en az dsg kadar sorunlu ama dsg'nin onda biri kadar satılmadıkları için piyasada dillenmiyorlar. Adamlar zaten 250 torka kadar olan araçlarda kullanıyorlar bu şanzımanı, dsg'ye hiç bir iyileştirme yapmadan 300 üstü torklara çıkartırsan eninde sonunda patlar elinde. Ben 50000 km'dir sıfır sorunla kullanıyorum.
komik yorumlara devam. Ferrari vs bile bıraktı manuel şanzımanı ki adamların amacı kullanıcısına keyif vermek. Jeremy clarkson da ilk çıktığında bu şanzımanlara karşıydı 10 sene önce. Sonradan şanzımanların ne kadar muhteşem olduğundan bahsetti. Siz hala debriyaj tokatlayarak araba kullanmaya devam edin.
Neden bu kadar katısınız bu konuda anlamıyorumda... Tercih meselesi olan bir konuyu diretmenin anlamı nedir? Ben manuel alıp tokatlıycam debriyajı belki... :D Siz 5 sn hızlı olun benden umurumda olmaz... Öyle harika arabalar filan kullanmadım, hel and toe de yaptığımı idda etmiyorum ama bu kadar kişisel bir şeyi alıpta anayasaya koymaya çalışmak nedir yani... :)
Manuel le is yapan gercek pilot benim gözümde
18 yaşında bebe polo gti ile gazlamasina pilot diyene ben gülerim asıl.
Şanzıman hizlanmaya etki eden faktör orası doğru
Ama amaç pilotaj konusturmak ise typer daha safkan bir spor otomobil
Ferrari lambo adam trilyon veriyor manuel lemi uğraşacak
Ama vitesli ferro kullanmış biri olarak yaziyorum keyfi paha bicilemez
cüretim affola lakin ; bence siz komik duruma düşüyorsunuz sevgili kealper..
zira zevk diyorsunuz , rölatif bir olgudan bahsediyorsunuz..
clarkson değil ayrton senna yaşıyor olsa o söylese bu şanzumanlar allame i cihan diye;
biz arkadan itiş kullanan, şanzuman tokatlamayı seven, size göre minibüsçü olan bizlerin zevk algılarınımı değiştirecek :)
( bu arada dsg kullandım biliyorum çöp e atar bir yaklaşımımda olmadı hiç )
tamam abi siz aya zıplaya zıplaya gidersiniz teknoloji size neler sunarken siz hala kara düzen devam edin.
Ariza sikligi olarak yazdim Alper.
6 ileri cok sorunsuz,sorun pitansiyeli 7 ileri ki ornekleri yuzlerce.
Ha yinede alirdim o ayri.
Duz vites keyif meselesi ama pistte hizli olunucaksa fwd rwd yada 4wd,yeni nesiller cokk basarili.
Zevk harici kiyas kabul etmez. Yoksa arasira corba karistirmayi kim istemez....
şurada bi konuya açıklık getirelim ben en iyisi dsg demiyorum. PDK var DKG var. Bunlara da bi kulp bulursunuz siz geçi.
la olm seni bulurum baaah.