020 ile o araba ısınıo :)
Printable View
020 ile o araba ısınıo :)
Anlaşılan siz sektöre uzaksınız yada ticarete yakın değilsiniz,satış rakamı euro olan bir aracın üreticiden (fabrikasından) alınırken bedelinin euro olarak ödendiğini falan mı düşünüyorsunuz?
Euro rakamı 2.5 tl'ye indi diyelim herhangi bir honda firması euro kuru 3,10 tl ile hesaplanarak tarafına fatura kesilmiş bir aracı size euroyu 2,5 tl ile çarparakmı vericek? (yani göre göre zaramı edicek?)
elindeki aracın maliyeti ne ise ona satacak,isterse euro 1,5 tl'ye düşsün,bu gibi maliyet artış ve düşüşlerinde üretici fabrikada elindeki ürünü pazara sunmaz (yani bayisine yeni euro kuru ile fatura kesmez) bölece bayiilerinin elindeki yüksek maliyetli araçların satılmalarını sağlar.
Yani euro kuru'nun ne olduğu ne kadar düştüğü değil bayiinin elindeki aracın bayiiye fatura kesilirkenki euro kuru sizi daha çok ilgilendirir.
Typerın kullanım kitapçığındaki Tavsiye Edilen Motor Yağı sayfasının resmini atacak olan var mı ?
@hsyn_çvk iki posttada ironi var siz yanlış anlamışsınız sanırım :)
Sevgili hsyn_çvk; neyle kıyaslanırsa kıyaslansın bu araca bedava benzetmesi yapılması komik olur. 160bin ve üzeri bir rakamdan bahsediyoruz burada; değil mi? :)
Yalniz bu sanirim her markada geçerli değil. Çünkü merso alirken aldığın zamanki degil teslimdeki kurdan hesapliyorlar. Ben siparisi verdim diyelim kur 2.80 di ona gore hesapliyorlar kaporayi verip atiyorum 150.000 e anlastim. Arac geldi Türkiye'ye fakat kur 3 olmus hesaplama ona gore yapilip arac bedeli 160 oluyor. Ya da bayiler kur artarken yansitip kur düşerken yansitmiyorlarsa bilemem
Odeme zamani,arac geldiginde gumruk cekis kuru neyse,onun uzerinden islem yaparlar.
Ancakk,araca olan talep yada rakiplerin durumu gozedilerek,kur kampanyalari yapilir yada yapilmaz. Liste ustunyada alti satis yapilir.
Mesela gece ay Honda'nin elinde 16 adet type R kalmisti,oyuzden liste fiyati uzerinden maliyet kurlarini dusunerek dusuk bir karla sattilar.
Bunu Bmw de yapiyor yada Dogus. Kampanya adi altinda stokda kalan arac durumuna gore kuru dusurup yukseltiyorlar.
Japon aracina gore fiyati gercekten yuksek ancak bunu pazar belirler. 2.elinin yuksek olmasi genel bir durum yani tum markalarda fiyat cilginligi var. Esime her Bmw aldigimda bir cok 2.elden ucuza SİFİRİNİ almistim. Bu biraz tutturabildigine bir durum. Fakat yetkili bir satici bu balonu dikkate alip satis stratejisini belirliyecekse,burda ciddi bir zaafiyet var demektir....
Ulkemiz sartlarinda gelirler cuzzi arttigi halde,fiyatlar uctu gitti. Bu tip orta sinifin binebilicegi araclar butceleri asdi,yabi ucuz demek haksizlik olur.
ben 0-40 xClean Deneyin derim yağınızın sıcaklığı düşer @ahk :)
fiyat 2016nın çok kötü değil bence ama yeni fiyatlar gelince 2.eller düşücek haberiniz olsun :)
Ben zaten 0w20 kullanin demedim, her buldugunuza 10w60 koymayin dedim.
xw30 ya da xw40 yeter de artar
Biraz önce gördüm :)
Yanlış anlaşılmasın sadece komik olduğu için aldım :D
http://i.hizliresim.com/1vvd1G.png
typer ın gt modeli Türkiye ye ne zaman gelicek veya gelicek mi bilen var mı?
Fn2 typerin da gt paketi gelmedi. Fk2nin de gt paketi yuksek talep olmazsa gelmez heralde.