Daha 1200km'deyim ve tamamen şehir içi kullandım, son 1 haftası zaten seramik vs gibi ıvır zıvırlarla geçti. Type R'ı neden sattım? Cevabı; ben araçları hafta sonu/hafta içi iş/özel diye ayırt etmeden kullanmayı tercih ediyorum. Type R'ı hergün kullanmak biraz yorucu olabiliyor, süspansiyon sertliği günlük kullanım limitlerinin biraz üzerinde. Gerçi üniversite zamanları kullandığımız beton gibi araçları da düşününce onlardan daha iyi kalıyor ancak ben her gün kullanmaya devam edersem belim çok daha ağrırdı o bir gerçek(patlak fıtıklarım var belde). Kullandığım süre boyunca virajlarda oldukça keyifliydi, en son downpipe, cooler,dv ve soft bir yazılım ile kullanıyordum takriben 360hplerde. Aslantepe'nin oradaki U dönüşü virajını 105 ile dönüyordum en son, önden çeker bir araç için oldukça iyi bir sürat ki kopma hiç yaşamadım, belki daha iyi şöförlüğü olanlar çok daha agresif dönebirler orayı. Şehir içinde, en yoğun trafikte dahi 12.5 litreyi hiç geçmedi ki bence oldukça ekonomik bile denebilir. Yol tutuşu güzeldi, viraj kabiliyeti çok iyiydi, manuel olmasının avantajlarını sonuna kadar kullanabiliyordum, frenleri zımba gibiydi ki Cupra'dan daha iyi duruyordu, bunu söyleyebilirim. Motoru için şunu söyleyebilirim, kesinlikle yüksek oktan benzin istiyor o motor ki çok daha verimli oluyor, tepkiler değişiyor,standart pompa benziniyle bir sıkıntı yaşamadım ama araç katalitik konvertörü sökünce rahatlıyor, kat üzerindeyken çok sıkıştırınca motorun sıkıldığını anlıyordum. Cadde kullanımında bir sorun yaşatmaz ancak o haliyle ***** pistte çok rahat etmeyebilir :) Ben VP Racing kullandım, sorun yaşamadım, Torko kullananlarda memnun.
Cupra'ya gelince; Kesinlikle günlük kullanıma çok daha uygun, konforu oldukça yüksek, dsg olmasının rahatlığı çok güzel. Şuan için 1000km'deyim çok fazla viraj denemedim ancak type r ile 105 ile döndüğüm yeri 95 ile dönebildim şuana kadar ve şunu söylemeliyim, dsg'de vitesler çok kısa, Type R 2. viteste 105/107 yaparken Cupra 90larda kalıyor ve biraz deazvataj oluyor böyle oyunlar yaparken. Muhtemelen kesiciyi uzatınca bu durum ortadan kalkar. Şuan için araç stok, nasıl bir setup yapacağıma karar vermedim henüz. Yeni yeni ürünler giriyor piyasaya, en son TTE550R diye bolt on bir turbo var, plug&play şeklinde 550ps güç verdiğini iddia ediyorlar belki direkt ona geçerim yada 380/400hp'Lik revo stage 2 gibi bir set up'a geçerim, tam karar vermedim. Aracın üzerindeki kilit Type R gibi hissedilmiyor, devreye girdiğinde yarı mekanik yarı elektronik birşeyler oluyor gibi hissediliyor. Type R bildiğin tutunduğu tekeri anında kilitliyordu, bunda biraz varyasyon var gibi yada ben alışadım. Yakıt tüketimi bence şuandan sonra oturur, şehir içi orta 10'larda dolandı 1000km boyunca. Aracın motoru teknoloji ürünü, 8 enjektörlü hem emme'den hem de direk enjesiyondan işeme yapabiliyor ayrı ayrı ve yer gelince homojen çalışıyor. Biraz daha vakit geçirince yol tutuşu hakkında bilgi verebilirim ancak şunu söylemem gerekiyor ki, 2 araç da çok güzel ancak Cupra daha bi salon arabası, Type R daha bi yırtıcı görünümlü ve genç işi. Cupra'nın motor performansını ilerleyen günlerde piste çıktığımda tecrübe edeceğim ve izlenimlerimi paylaşırım.