Herşeyin güç olmadığının en güzel örneği Focus ST işte daha güçlü olduğu halde o geçememiş misal rs'i
Printable View
Herşeyin güç olmadığının en güzel örneği Focus ST işte daha güçlü olduğu halde o geçememiş misal rs'i
Tamam iste konuda bu zaten markalar artik hothatch siniflarinda beslemeli motorlar kullaniyor hondada ayak uydurmak icin bu ise girismek zorunda kalacak gibi.Tabiki bu isin sonu yok ama kiyaslanan ayni sinif.Neyse honda yapsin rekoruda ele gecirsin ki renault kendini dahada gelistirmek zorunda kalsin rekabet artsin buda kullanicilarin isine yarar her zaman :)
Focus RS frenleri çok zayıf diye okumuştum. Baya zaman kaybettiriyor. Yoksa Focusun şasisi iyidir düşüncesindeyim. Birde Renault modellerini RS ve diğerleri diyede ayırmakta fayda var ciddi bir AR-GE si var bu konuda. Yalan olmasın hatta bilen biri varsa doğruluğunu paylaşırsa sevinirim. R35 GT-R da RS departmanınında desteği var diye hatırlıyorum. Doğru mudur bu?
Zaten ep3 ün yada fn2 nin rakibi 2.0 clio rs 200hp olan modeldir diye düşünüyorum ben ve karşılaştırma konusu vardı onlarında, tabi şöyle derseniz piyasada hondadan hızlı araç mı var diye, misal hulk bazooka vs o iş değişir, şu muhabbete gelir olay, s2k mı m3 mü geçer muhabbetinde geçtiği gibi s2k turboysa geçer muhabbetine döner :)
Ben açık konuşayım renocuyum yalan olmasın ki reno servisinde çalışan ailemden kişiler bol sayıda bununda etkisi var :) ama gel gelelim mekanik olarak hondaya kesinlikle laf söylememem veya motora yapılan işlemlerde alınan güçlerde, kendi görüşüm spor modellerde renault un hondadan üstün olduğudur herkezin görüşü farklıdır :) Ama türkiyede reno araba mı lan araba hondadır off vtec diyen barzolarda çok yani açık konuşmak gerekirse 11 12 yaşında çocuklar bile, e tabi piyasada tofaştan çok honda olduğundan dolayı ( kozmetik olarak da uğraşılan ) bunun da etkisi var. - Yanlış anlaşılmasın hondaya çamur attığım yok, lafım olağanüstü araç muamelesi yapanlara :)
Ring'te bence gücün çok önemi yok. GT-R rekoru kırdığında standart lastikle kırmadı bildiğim kadarıyla rekor Corvette'te. Renault 'nun RS serilerinin F1 arabalarını geliştiren departmanda üretildiğini biliyorsunuzdur ve tamamen pist odaklı araçlar . Bence Ring büyük bir kıstas ve pist konusunda Renault Honda'dan çok ileride. Honda'nın hot hatch sınıfında Ring rekoru kırabileceğini düşünmüyorum.
Listeye tekrar baktım Megane Trophy NSX-r, BMW M6 , Boxster S 'i 2 yaklaşık iki saniye ile geçmiş.
List of Nürburgring Nordschleife lap times - Wikipedia, the free encyclopedia
google translate
.
.
.
Yeni bilgi 2015 Honda Civic Type-R ile ilgili ortaya çıkmaya başlıyor.
Auto Express araç aslında beklenenden çok daha güçlü olacaktır bildiriyor. Kaynaklarına göre, modeli direkt enjeksiyonlu bir turbo 1.6-litre benzinli motor yer alacak. Bu bildirildi 250'den fazla bhp (186 kW) üretecek ve yeni sekiz vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman bağlı olabilir.
Az 1.200 kg (2645 £) bir hedef ağırlığı, Honda Type-R Civic en hızlı önden çekişli modeli olduğu için yeni bir Nürburgring tur rekoru iddia edebilecektir bekliyor. Hatırlayacağınız gibi, geçerli kayıt sekiz dakika ve sekiz saniyelik bir zaman yayınlanan Megane RS Trophy aittir.
Ne yazık ki, üç-kapılı hatchback kartları değil, ancak şirket, beş-kapılı versiyonu yanında satılacak bir emlak versiyonu düşünüyor olabilir.
git gide bir araba nasıl çirkinleşir aşama aşama görmek istiyorsanız honda civic serilerine bakın
Mugen type-r megane r26 r a rakip olarak çıkan bir araçtı.R26r kadar hızlıydı da.Trophy tamamen farklı bir dünya.Fn 2 ile aralarında 3-4 yıl fark var.Bu arada ofans amaçlı değil fikrimi belirtmek için yazdım.
Bence ring rekoru hayal değil.Honda ring e yabancı da değil.280 hp lik nsx r best motoring sunucusu motoharu kurosawa pilotajında 8 dk nın altına inmişti.Fn 2 yi baz almayalım fn2 yanlış hatırlamıyosam özellikle arka süspansiyon sistemi konusunda zaten sıkıntılı bir araçtı.Evo dergisinde bir testte aynı pilotla oldukça kısa bir pistte sadece kilitli diferansiyelle neredeyse 3 sn hızlanmıştı(0.3 değil:)).yeni type r 1200 kg civarında olur traction sıkıntısı yaşamazlarsa rekoru kıramamaları için hiç bir neden yok bence..
Megane çok uzun süre FWD rekorunu elinde tutar bence. Cankat örnek verdigin NSX-r ortadan motorlu bir arac ve 21 Km'lik pistte Trophy'e sadece 10 sn fark atabilmiş. Rekora en yakın FWD zamanı Focus RS'te aralarındaki fark 20 saniye neredeyse.
Yeni Mini GP kacti ?