malatya da yaya yaya yürütürler seni bu kafayla yakındır.
Printable View
malatya da yaya yaya yürütürler seni bu kafayla yakındır.
Senin durum için degil, genel olarak demiştim ben.zaten başkasının mesajını alıntıladım..
Ha öyle mal mal bakana niye yol vereyim, diyorsan Allah korusun bir gün o mallardan birisi gereksiz yere başına bela olabilir. Hata da olsa mallık da olsa, herşeyi düşünmek gerek.
malatya mobese komik kaza - YouTube ah işte malatyaya özgü bi olay :)
Burda var bayağı; arabayla giderken geçiyo önüme, yavaş yavaş yürüyo, ve suratıma bakıyo, sıkıyosa sür der gibi. Sabır kazandım burda.
Sen geliyosun diye hızlı adım atması gerekmez.Bisey takılıp dusse sende kosuyo diye gaz kesmesen nolcak?
Yaya kaldırımdan asfalta adım attıgı anda durman gerek.
Birde Malatya ile Elazıg aynı gibi diye soyluyorum.Elazığda araba sürmek zor iş yayalar fazla arabaya veya hıza alıskın degil hızını kestirememesi normal.
cem anlatamadığımız şey şu. bak haklısın mantıken ama bak ne diyoruz mantıken yani mantığı olan insan araç gelirken biraz hızlı yürür koşar karşıya çünkü aracın freni patlar bişey olur yol vermesi gerektiği halde veremez gelir ezer.
yayalar bilinçli olsa bunu düşünür zaten hızlı olurlar biraz. ama nerde o kafa çoğu anlamaz.
ancak seninde anlaman gereken şu var. kanunen haksızsın. inip o adamla tartışırsan şikayetçi olursa suçlusun. sen sorun yaşama diye anlatıyoruz bunu.
kanun diyorki yaya ya yol vericeksin. vermek zorundasın. mecbursun. bunu söyleyen kanun ben değilim. yani elinden geldiğince sakin kal hep yol ver. o düşüncesiz davrananlarda bi gün freni patlayan bir arabanın altında kalırlarsa da onlar düşünücek artık orasını. ama durabiliyorsan durmak zorundasın. bunu forumdakiler değil kanun söylüyor olarak anlamalısın.
hiçbir şekilde hızlı adım atmak zorunda değil, sen beklemek zorundasın önce bunu bi öğren, ayrıca o karşıya geçen adamın biyerleride sakat olabilir koşamıyor olabilir, olabilir oğlu olabilir yanı, sen malatyadan bahsediyorsun ben istanbul trafiğinde herkeze yol veriyorum orayla burayı sakın ola bir tutma....
eskişehirde ise durum çok çok içler acısı, insanlar okadar öküz araba kullanıyorki sanki önünde insan yokmuşçasına üzerine üzerine sürüyor arabayı kaçmazsan %4323423 ihtimal girecek kaç kere zor attım kendimi... istanbulda bu tarz öküzler fazla yok taksiciyle dolmuşçular dışında allahrtan ancak yaya olan adamın gözü öyle bir korkmuşki eskişehirde, adama yol veriyorum adam dik dik bana bakıyor napıyor bu diye elimle buyrun geçin diye işaret etmesem hala duracak orada, ve dikkat ettim hakkaten yayaya tek yol veren ben varım....
Yola atlayana , araba nasıl olsa s*ke s*ke duracak zihniyetinde olana yol vermiyorum ben...Ama yaya geçdinde falan olursa mutlaka durur yol veririm...Gerçi bizim buradaki yayalarda alışık değil öyle kendine yol verilmesine falan , ben yol verince şaşıırıyorlar :)
bir yıl ingilterede yaşadım :) bu olay ingilterede olsa o kamyon şöförünü ne yaparlar biliyormusun sen ;););)
daha ingilterede 1. ayım, normal bir kaldırımda yürüyom, bitane dev gibi çimento kamyonu bir evin garajına girmiş bir kısmı dışa taşmış yaya kaldırımını kapatıyor, inanırmısın kamyonun şöförü benim geldiğimi görünce aracı çalıştırıp geri aldı ben geçeyim diye başta inanmadım ama ben geçerkende adam bana bakıp gülümsedi ve buyrun diye eliyle işaret etti.....
buda bizi avrupa birliğine almama nedenlerinden biri işte öküz geldik öküz gidiyoruz....
yaya geçidi olursa bende duruyorum hatta 1 defa arkadan vurdular bu yüzden bana :) 2 kerede gene ben durdum yol vermek için arkamdakide durdu onun arkasındaki öndekine vurdu 2 defa :) şimdi gene bende suç bulcaksınız.kim bilir nasıl fren yaptın diye ya hayırlısı :)