İçinizde bilgisi olanlar var mı bilmiyorum bu konuda yardıma ihtiyacım var arkadaşlar.
Okul tecilleri ve askerlik ilişkisi konusunda bir çok bilgiye sahibim ancak bu konuyla ilgili bir ton araştırma yapmama rağmen yine sormak istediğim soru var lütfen içinizden emin bilgiye ve tecrübeye sahip olanlar bilgilendirme yaparsa çok sevinirim.
31 Ekim 2011 tarihinde okudğum Anadolu Üniversitesi Açık öğretim fakültesinde 7.senemi doldurduğum için tecil hakkım bitti 1 KASIM 2011 den 1 MAYIS 2012 ye kadar sorun yoktu 10 Mayısta evime yoklama kağıdı geldi yoklamamı yaptırmam gerektiği konusunda felan herneyse bunları geçiyorum kaale almadım çünkü Mayıs sonunda askerlik kanunu değişti 29 YAŞ ' a kadar tecil çıktı okuyan herkez 29 yaşına kadar tecil hakkını kullanabilecek diye.
Askeri şubeye gittim Temmuz ayında öğrenci belgemle tecil ettirmek için 7 seneyi dolruduğum için öğrenim hakkımda tecil edilmedi ki tanıdık vasıtasıyla gittim gerçi kanun hakkında daha şubelerde net bir bilgi yoktu kütüğüm İstanbul olduğu için oraya gidip tecil etmem yada öğrenci belgemi oraya gönderirsem yapacaklarını söylediler göndermedim hala kaçak durumdayım.Okulda 4.sınıfım 3 ders kaldı büte girdim mezun olursam ztn üni belgemle tecil ettiricem hala gitmeye niyetim yok çünkü.Sordum GBT de çıkmaz etmez dediler askeriyedende eskisi gibi değil artık dediler GBT den de baktık polise girdik ettik 2-3 ay önce sorun yok.Bu arada yaşım 27
Şimdi asıl sorun şu;
21 Ekimde Yurtdışına çıkıcam geçen sene ekim ayında çıktığımda bir sorun yaşamadım yine bu sene ekim ayında Yurtdışına çıkıcam Pasaport,Vize işlemlerimde sorun yok zaten onlar okey ancak asıl sorun burda GÜMRÜK'te her hangi bir terslikle karşılaşmam söz konusumudur ülkeme giriş çıkışta bilgisi olan varmı bu konuda?Araştırdığım kadarıyla FİRAR yada YAKALAMA çıkmadığı takdirde sorun olmaz deniyor ama kesin bilgisi olan varsa yazarsa bilgi verebilirse çok sevinirim.