Bira yok ki evde ama bodrumdaki dolapta tekirdağ rakısı var beyaz peynir kap gel patlatalım. :D 10TL'lik telefon diyip geçme, nelere yardım etti o telefon bendeyken, modelini bile hatırlamıyorum ama güzel telefondur. :D
Printable View
Onceden androidli telefon kullandım. Surekli root rom yukle, uygulamadan atsın, kendiliğinden donsun, hafıza doldu app2sd ile yukle vs biton sıkıntı cıkardı.
Sonra 4se gectim jbde yapmadım. Appstore uygulama cesitliliği, dınma takılma sorunu olmaması, kullanım rahatlıgı, aksesuar fazlalığı gibi artılarıyla gayet memnunum.
Ellemek gerek. :)
Nerden actık bu konuyu :D Sallayın ya
Iphone olsa ne olcak s3 olsa ne olcak sonuçta hepimiz faniyiz bu dünyada... diyip buradan uzaklaşmak istiyorum :D
Şimdi ikisinide uzun yıllar kullandım bu sene ayfonu bıraktım çünkü artık sıkıldım hani çok tekdüze ve saçma olmaya başladı yıllardır aynı menü yok çok kullanışlıymışda değişmiyormuş o yüzden en basit örnek bu sıkılmamda. Onu geçtim diğer arkadaşların herkesin elinde ayfon deyimine kızmayın biz tek bizde olsun istemiyoruz ama arkadaş bir ortama gittiğimizdede bütün cafede 50 kişi varsa 45 inde olmasın yani. Ha bunu bakın çok iyi ki herkes onu alıyor diye değerlendirmeyin. Herkes bu sitedekiler gibi bilinçli kullanmıyor telefoncu çok samimi dostlarım var gençler sırf ayfon masada dursun yada görünsün yada bilinsin diye alıyorlar :) ram mam yada mah pixel bilgisinden değil kızlar baksın yeter :) Onlarıda geçtim özellik olarak gerçekten arkadaşlar çok iyi ayfonlar :) canına yandığımın zamanında bluetooth dan foto gönderemiyorduk sonra programı çıktı bir türlü düzgün gönderemedi yok kalitesi düştü öbür tele giderken yok bilmem ne birde o programıda parayla satıyordu uyanıklar özellik olarak çıkarmıyorda pazarlıyor. Sıkıldım yani ayfonun herşeyinden sıkıldım samsung en azından yenilikçi kullanmıyorum oke ama birton özellik var ayfonu katlar çiğner forumları açın karşılaştırmaları okuyun ancak benim derdimde bu değil tabiiki herkes kolayına gelen teli kullanır herkes farklı özelliklerine bakar o yüzden şu iyidir demek teknik olarak konuşmaktır pratikde değişir o işler kişiselleşir.
konu epey uzamış :) kimseyle polemiğe zaten girmem , isteyen ayfon alır isteyen 3310 ...
bende konuştuğum herkese '' bunlar akıllı telefonlar aga bi milyon tane şeyini kullanıyoruz , donanımlar artık abartıldı bırakta 1 gün gitsin yani şarjı derim '' akıllı telefon alırken 1 zilyon mega piksel olsun 50 gb ram olsun 70 çekirdek olsun ama şarjı da 1 hafta gitsin .. hemde incecik yapsınlar demek zaten '' bakire olsun ama yatakta tecrübeli olsun '' demek gibi bişey :)
s,s1,s2,s3 iphone 3,4,4s one x vs ne varsa kullanmışımdır ... kendi görüşümüde yazarım ... tü kaka demiyorum hiç birine şuan için bana hitap etmiyor ve neden etmediğini yazıyorum ... benim yazdıklarım kanun değil nihayetinde ... o yüzden kimse bana 3310 al demek gibi gereksiz bişey yazmasın .. yazanı da ciddiye almam ... bütün yazdıkları bosa gitmiş olur :)
4s de şarj sorunu ben yaşadım şahsen .. sen o bu şu yaşamamış olabilir .. ama bu benim yaşadığım gerçeğini değiştirmez ... tıpkı baskasının yaşamadıgı gerçeğini değiştirmediği gibi ... evet kendimde söylüyorum akıllı telefon zaten ne kadar şarjı yetebilir ki ... 4s ve s3 ikiside işimi yeterince gören cihazlardı ama s3 daha çok işime yarıyor .. sabah kalkıp iişime gidip gezip tozup eve geldiğimde akşam eve telefonum açık girebiliyorum ... 4sle giremiyordum ... 4s küçük geliyor s3 e çok alıştım .. ios artık sıkıcı gelmeye başladı ... s3le hergün farklı rom tema vs kullandığımdan mı , değil ... ama android daha çok hoşuma gitmeye başladı son zamanlarda ... kamera özelliğni gün içinde birkaç defa kullanırım ... ''telefon bu çok resim çekcek isen git makine al '' diyenleride ben anlamıyırum ... s3 tam olarak kamera özelliğiyle bana yetiyor .. 4s az geliyor .. tatmin etmiyor ... hem telefon hem internet ve sosyal ağlar oyunlar vs hemde kamera olarak kullandığım bişey varken kamera neden alayım ...
tasarımını sevmiyorum ayfonun .. 4 köşe bir dikdörtgen içine parçalar konmuş işte .. gözüme hoş gelmiyor .... tüm dünyaya gelsede bana gelmiyor .. bunun için bni kim yargılayabilir .. ? kimsenin haddine değil tıpkı benim kimseyi yargılamadığım gibi ..
sabah evden çıktınız , sokakta yürümeye başladınız üstünüzde çingiş pembe :) tişört var ... sağınıza baktınız aynı tişört solunuza baktınız aaaa aynsını ... otobüse bindiniz içerde 50 kişi ... 41-42 tanesinde aynı tişört(ayfon olasılığyla aynı) indiniz durakta hemen hepsi pembeli .. işyerini söylemeye bile gerek yok :) gün içinde seve seve o tişörtle gezermisiniz :) (teşbihte hata olmaz)
o değil telefon bi çalsa aa seninkimi yok acaba onunmu yok değil diğerinin :) kiminki çaldığı dahi belli değil :) (genelde orijinal ses tonu duyduğum için )
çok olan şeyi sevmiyorum .. en azından çok sık kullandığımız bişeyin herkeste olması beni rahatsız ediyor,hoşlanmıyorum ... ( çok rahatsızsan arabanı da değiştir ) demesin boşuna kimse , imkanlar dahilinde ve mantık çerçevesinde konuşuyoruz .. bugün sonuçta bugatti veyron alcak param olsa m3 e binmezdim ... bugatti alırdım nihayetinde ...
işin özü ben kimsenin sevdiğini sevmek zorunda değilim , kimsede benimkini ... herkes gibi özgürce görüşümü yazarım ama neden sen sevmiyorsun ya illa s3 sev diye diretmem .. ne samsung ne apple babamın oğlu değil banane .. işime yarayanı kullanırım ...
hea unutmadan bide virüs olayı var tabi ... appstore da kullandım google play de ... jailbreaklı ayfonda kullandım rootlu android de .. 2sindede telefonuma virüs girdiğini bilmem ... kaldıki hiçbir sistem kırılmaz da değildir ... yıllardır macbookpro kullanıyorum ... apple ile alakalı ne kadar temasda olduğum mecra varsa norton mac versiyon cart curt diretiyorlar .. antivir var,demekki virüs var yada tehdidi söz konusu .. gel gelelim çocuklugumdan bu yana (son birkaç sene hariç) windows kullandım ama ne evime ne işyerime vs antivir kurduğumu hatırlamıyorum ... bazen herşeyin özü azıcık dikkat ...
yazıyı kimseyle polemiğe girmek için de yazmadım ... uzun uzun cevap vericek olan varsa yenilgiyi kabul ediyorum .. sanki tek derdimiz ayfon kaldı onu tartışmayalım :)
Yazılan 4 sayfayıda çok uzun yazılar hariç tek tek okudum ben size tamamen kişisel görüşlerimi bildireceğim;
Iphone 3 ilk çıktığı yıllarda 2 defa aldım ve kullanamıyorum diye satmak zorunda kaldım...Hani şu sırf Iphone olsun masada dursun modelleri var ya onlardan biride bendim ozamanlar,2 kez aldım baktım hakkatten olmuyo beceremiyorum sattım sonra( Boğa burcuyum )biraz inadımdır gittim yeniden aldım ve bu sefer sıkıla zorlana kullanmayı becerdim.O günden beri Iphone 4 ve 4 s kullandım sırasıyla...
Şuan 4S imi anneme verdim ne o?Iphone 5 çıkacakta bizde koşa koşa alacağız diye bende de annemin 4 ü var...Bakın ben sizin kadar teknik konuşamam zaten anlamamda ama iki telefon arasında bile pil ve hız açısından ciddi farklar var 4S i günde 3 kez şarj ettiğimi hatta prizin başında tünediğimi bilirim.4 biraz daha yavaş ama en azından pili 4S e göre epey bi performanslı en azından bir bütün gün gidiyor...
Pil ömrü bekleyen arkadaşlara seslenliyorum hemen hemen her telefonda Androidler dahil çoğumuz Whatsapp,Viber,Tango vs vs şimdi aklıma gelmeyen milyonlarca program kullanıyoruz ve pil ömrü bekliyoruz zaten bi Whatsapp tek başına pili hortumlamaya yetiyor.Bunu neden anlatıyorum?Akıllı telefon kullanıyorsanız pil ömrü beklemeyin.
Hem pastam dursun hem karnım doysun pek olmuıyor maalesef...
Olayın Samsung ve Apple boyutuna gelince...Özellikle yeniliyorum burdaki paylaştığım bilgiler/gözlemler kendi deneyimlerimden....
Apple ı çok severek kullanıyorum hatta sırf Iphone 5 almak için 4S imden vazgeçtim anacığım el koydu :)Ama şuda bi gerçek Steve Jobs öldükten sonra Apple eski Apple değil...Teknik olarak yaklaşmıyorum ama tasarım sürekli aynı ve yenilikçi bi teknoloji yok bana göre...İncelmiş boy atmış,Ne olmuş zavallı Iphone 5 ergenliğe mi girmiş sivilceleride çıkar mı acaba yakında?
Bakın bunları söyleyen Iphone dan başka bi telefon kullanamayan biri yazılarımı okurken bunu dikkate alın...2-3 Iphone 3 satma maceramdan sonra şimdi etinden sütünden yağından herşeyinden faydalanarak tepe tepe kullanıyorum Iphone u ama artık kabul etmek gerek teknolojisi bi adım geride kaldı...
Olaya farklı bi yerden bakalım;Ipad çıktı hopladı zıpladı insanlar sonra 2 sini çıkardılar koşa koşa aldım memnun kaldım hala daha kullanıyorum...3 ü çıktı ne oldu? Ipad ''kalınlaştı'' şaka gibi...Dünya minimalist teknolojiye giderken Apple ın yeni Ipad inde ne özelliği var?''Kalınlaştı'' görüntü kalitesi iyileştirildi ve hızlandırıldı...Bu mu yani?Bence Ipad 3 çıkarmak için zahmet etmelerine bile gerek yokmuş ben 2 yi tepe tepe kullanıyorum sırf görüntü kalitesi ve hızı için neden değiştireyim ki?Cihaz aynı cihaz üstelik ''kalın''.
Olaya Samsug cephesinden yaklaşıyorum 2 sene evvel babama yeni yeni ''akıllılaşmaya'' başlayan Samsunglardan aldım hediye.Ki kendisi teknoloji özürlüdür bıraksalar ankesörlü telefonu cebine atar dolaşır en kolayı o diye :)O derece....Şimdi telefonun modelini dahi hatırlamıyorum ama menüsü okadar zordu ki Menü içinde açılan milyonlarca menü sayfası vs vs ben bile kullanmayı beceremedim,kullanmayı beceremediğim gibide adamcağızada öğretemedim eski telefonuna geri dönmek zorunda kaldı...
Aradan geçti 2 yıl hiç Galaxy S3 alıpta yakından inceleme fırsatım olmadı elbette ki değişmiştir eklenmiştir çıkmıştır ama genel bir kanı var ki oda Samsung un menüsü biraz karmaşık ve zor...
Size son bi dipnot vereyim S3 ü olan arkadaşlar bana kızmasın ama bunu söyleyen bu işin tamirini yapan bi adam....Galaxy S3 lerin çoğunun arızalı olduğu ve kesinliklikle alınmaması gerektiğini söylüyor...Hatta kim olduğunu söylesem belki sizi tatmin eder ya da bi parça daha fazla inandırıcı olur...Kuzenim yani halamın oğlu Türkiyenin en önde gelen firmaların birinde hatta en iyisi denebilir...(Kişisel kanaatim)Teknik servisinde...Ömrü Iphone akıllı telefonlarla uğraşmakla geçiyor kısacası ve o S3 ü hiç tavsiye etmedi.
Gelelim son olarak kendi kararıma ;Iphone 5 in kontratlı olarak Turkcell den çıkmasını bekleyeceğim( kesinlikle garantisiz yurtdışı ve Kadıköy piyasasından telefon almam çünkü Iphone konusunda çok sağlam kazıklanmalarım olmuştur...)Baktım içime sinmiyor gidicem herkesi çıldırtan Blackberry den alacağım birazda beni çıldırtsın :)
bız batsada bınmekten vazgecmeyen varan'cılar gıbıyız iphone konusunda.
süper olmuş cidden canlı gördükten sonra değiştirmeyi düşünüyorum güzelse :D
ee şimdi sonuç ne ,elimize almadan anlaşılmıycak mı :D
Gold Bilgisayar'da satışa sunuldu.
3300 tl
adamlar neyle uğraşmış helal olsun ne diyelim :D
aslinda acmadan 2 katina trde iteleyip 5i bedavaya getirmek vardi ama kullaniciyim ben :D
valla millet pile ne kadar takılıyor bende onu çözemedim,sabah %100 şarj ettim 4s'imi,şu anda %94 3g açık,2 tane mail hesabı tanımlı onlar aktif,1-2 kere telefonla görüştüm 7-8 tane mesaj geldi arada bi de whats up dan eşimle konuşuyoruz.ben mi çok ballıyım acaba :) hiç pil problemim olmadı şimdiye kadar 4 s de,bu tempoyla akşam eve gidince %30 larda falan oluyor
Apple Store a onceden gidip rezervasyon yaptirmak gerekiyor mu Londonda? Yoksa direk gitsem alabilirmiyim?