Buarada kavrama 7000 tl...
Printable View
Buarada kavrama 7000 tl...
benim araştırmalarıma göre ilk gelen dsg'ler mekatronık ve kavramada problemli gelmiş daha sonra sıkıntılıolan arabaların hepsi değişmiş. bu parçalar sağlıklı çalışan versiyonları ile değiştirildikten sonra ne gibi bir problem olabilir?
yani alacağım aracın servis geçmişine bakıp bu parçaların değiştiğini gördüğümde beni ilerisi için huzursuz edicek olan nedir?
bu arabalar sürekli olarak mı kavrama ve mekatroniği bozuyor?
Tünay, ne alıyorsun? Bende bu haftaiçi almayı planlıyorum da...
Bilioz rocco alacağını, ilanı falan var mı mükayese yapmak için dedim...
2011 DSG li bi-xenonlu, ayna paketli, cam tavanlı, 30.000km de 63.000TL ye buldum.
Bu arada az önce Doğuş oto Çankaya servisini aradım.
Servisteki ustayla konuştum. DSG deki arızanın ne olduğunu sordum. Kavramayla ilgili olduğunu malzemenin kullanıma bağlı bir ömrü olduğunu söyledi. 50.000 de de arıza verir, 150.000 de de verebilir dedi.. Maliyetide yaklaşık 3500-4000 civarındadır dedi...
dsg nin kavraması parcacıda 1000 tl civarında. keske yasanan sıkıntılar sadece kavramadan olsa. sonucta debriyaj balatası degişimiyle olay bitiyor. ama mekatronik sıkıntısı oldugunda dısarda ole kolay kolay halletme imkanınızda yok gidip dogusa opuluyosunuz
Tünay cok güzel bi tercih yapmışsınız Scirocco olarak, acıkcası eşin kullanıcaksa DSG daha mantıklı ama düz vites kullanabiliyor ise düz vites bakmanızı öneririm abi. Cok keyifli bi araç. Hayırlı olsun şimdiden.
Ben dsg bu haldeyken garantisiz araca 5 kurus para vermem acikcasi devrim niteliginde sanziman vites gecisleri sahane bilmem ne anlatiyor dsg kullanicilari gecen sanayiye geldi golf tdi dsg muhabbet arasi sorim dedim dsg den memnunmusun diye 45 binde arac 2 kere sanziman degismis simdi yeni bir versiyonmu cikmis yoksa yeni bir kavramami bisey cikmis dedi sahibi 3. Ye degisecekmis sifir tdi dsg alicam gunluk rahat edim diye araba servisten cikmayacak yok kus sesi geldi yok ugultu geldi tiktik ses yapti birsuru sey yazildi cizildi dsg sorunlariyla ilgili benim mantigim bir turlu almiyor dsg yi yanlis dusunuyorsam bilenler aydinlatsin
DSG de huzur bulmak için 2.0 lt ve üzeri araç almak lazım.
ben olsam hayatta DSG şanzımanlı araba almam. Bu işin yenisi eskisi yok. Çevremde passat tdi,cc,tsi,scirocco,polo gti ne ararsanız hepsi bu tarz problemler yaşadı. Kimisi garantiden,kimisi iyi niyet garantisinden kimisi ise cebinden ödeyip yaptırdı.
VAg grubu araclara,garantısız yada uzatılmıs garantısız bınmek hep rısk olucaktır.
Sadece debrıyaj yada kavrama olarak bakmayın duruma,daha bır cok ıncık boncuk problem cıkabılıyor.
Yegende var,2012,11.000 km de,satıyor,Kasmır/derı koltuk,18 jant,cam tavan vs dolu bır arac,kaza yada lokal boya gıbı dertlerı yok,zaten jelatınlerı uzerınde esıkte,tabanda.1 sene daha garantısı var ve 2 sene daha uzatılabılıyormus.