Önceki vukaatların kredi alımını etkiliyor, maaşınında 10 katını alabiliyorsun diye biliyorum.
Printable View
Önceki vukaatların kredi alımını etkiliyor, maaşınında 10 katını alabiliyorsun diye biliyorum.
Prosedür denilen kelime, işlerine gelmedikleri zaman kullanmayı seçtikleri bir terim bence.
Geçen ay bir arkadaşım bankaların kara listesinde olmasına rağmen kredi çekti. 15 dakika sürdü hemde.Tamamen pazarlama olarak düşünün. Şu an şahit olduğum kadarıyla, yapı kredi ve finansbank deli gibi kredi satmaya uğraşıyor. Zannediyorum yıl sonu hedef tutturma muhabbetleri..
Tabi bu bahsettiğim rakamları 10 bini geçmemek üzere olarak görün.
önce şubede kredi kartı satan bi kızı ayarlayıp borcu kapattıktan sonra ölü bir kredi puanıyla ite kaka kredi kartı çıkarttım sonra onu düzenli ödedim limiti artmaya başladı sonra maaş aldığım banka kredi kartı verdi onu da düzenli ödedim sonra kredi aldım kefille onu hala düzenli ödüyorum sonra da kendim kredi çektim o da devam ediyor :D tam 2 yıl oldu bu süreç :) ha buarada hala kaydım devam ediyor ama daha ılımlılar ;)
kart+banka hesabını tamamen kapatıp borcu taksiştlendirme konusunda bilgisi olan var mı? hazır konusu açılmışlken sorayım
Yahu benide kara listeye almislar bilsem oderdim 50-100 lira diye sallamadim gec yatirip durdum sıkıntı olacak hakkaten :(
Unıversıtede sıkıntısı olupta kara listeye girmeyenler musterı temsilcinizle aranız iyiyse ogrencilik durumu vs dıye mazeret gosterebılıyorlar..
şartları hakkında bilginiz var mı peki? şubeyle görüştüm 3 aylık ssk istedi, call centerla görüştüm borcunuz takibe girmeden olmaz dedi, bugun kendi şubemi aradım bikaç belge istedi yolladım ama olumsuz dönme ihtimali varmış.
borç ödemeye can atıyorum bi nebze kolaylık gösterdikleri yok :)
hiçbir türlü adına banka kredisini bırak kredi kartı bile vermezler acı ama gerçek. Senin adına üzgünüm gerçekten
Genele gelirsek
Okadar ağır şartları var artık 5 yıl önce 145.000tl kredi çektim şak diye verdiler insana her ar şaşmadan 1.200tl vermek koyuyor çekmek belki kolay ama ödemek yürek ister.
22 yaşında 145 lirayı nasıl verdiler ya :)
2009 yılında birkaç ay ekonomik sorun yaşamamdan ötürü 4 kredi kartı ve 2 kredimin ödemesini geciktirdim. hepsine noterden ya da icra dairelerinden tebligatlar geldi. her ne kadar kısa zamanda tüm bankalara olan kredi ya da kredi kartı borçlarımı tek celsede kapatsam da merkez bankası kara listesine adım girmiş oldu. merkez bankası'yla yazıştım; "kayıtlarınız bizde 5 yıl saklanır ama bankalarda daimi olarak görünür" dediler.
o yıldan bu zamana kadar geçen süre içerisinde hiçbir banka bırakın bana kredi vermeyi, 100 tl limitli kredi kartı bile vermediler. (2.350 tl net maaş ile çalışan 657'ye tabi devlet memuru olmama rağmen!) ayrıca ben çeşit çeşit bankalara başvurdukça banka sistemlerinde görünen puanım düşmüş de düşmüş.
derken birşey öğrendim...
ben tüm bankalara olan kredi ve kredi kartı borçlarımı 2009'da kapatmama rağmen bankalar borcumu kapattığımı genel sisteme girmemiş. (bakın mesele bu!) yani ben hangi bankaya gidersem gideyim, taa 2009'da borcunu kapattığım kredim, kredi kartlarım hala sistemden düşülmemiş, yani kapanmamış görünüyo bankalar genel sisteminde. bunu gören her genel müdürlük de haklı olarak kredi vermiyo. derhal ilgili bankaların genel müdürlükleriyle iletişime geçtim, güzel bi yazı hazırlayıp faks çektim. ("borçlarımı kapatmama rağmen neden hala sistemden düşmemişsiniz beni" şeklinde.) hepsi teker teker ilgilendi. arayıp hallettiklerini belirttiler. bu iletişimlerden sonra bi bankaya uğradım ve tekrar kontrol ettirdim, artık açığınız görünmüyo dediler. tamam dedim.
geçtiğimiz ay hsbc'ye gittim. sağolsun kredi sorumlusu bayan sonuna kadar dinledi durumumu. iyi halimi ve belgelerimi genel müdürlüğe iletti ve 20.000 tl kredim onaylandı. çektim ve ekonomik ihtiyaçlarımı giderdim. aynı anda kredi kartım da çıktı ve iki hafta sonra o da elime ulaştı.
kısacası...
kayıtlarda olumsuz siciliniz (kara listede adınız) bulunsa dahi kredi alabilirsiniz. bu tamamıyle bankaların genel müdürlüklerinin inisiyatifine kalmış bi olay. yeter ki açığınız görünmesin. bakın bir gün gidin bi bankaya, sizin zamanında kapattığınız krediler hala açık görünüyo mu? o görünüyosa bankalar ölseniz kredi vermez size! siz sanarsınız ki 5 yıldan önce vermezler, alakası yok. bana verdiler kredi kardeş. hem de zamanında onca kredi ve kredi kartı takibime rağmen.
Anlatıyoruz böyle uzun uzun ama iyimi yapıyoruz kötü mü yapıyoruz pek emin değilim :confused:
Artık etrafımda bankaya borcu olmayan bir insan kalmadı. Nasıl bir düzen oluyor bilmiyorum..
Sürekli bir borçlanma durumu söz konusu. Ve bir çoğumuz da borcu borçla kapatıyoruz.
Allah sonumuzu hayır etsin..
aynen kardeş; hayatımız borç ve borç, tüketim ve tüketim. normal borç da değil. bariz resmi tefecilerden borç alıyoruz, yani faizle. faize battık be arkadaş. hiçbir işimiz de rast gitmiyo. ne bekliyoruz ki faizle ikame edilen hayattan? ah şu mecburiyet var ya mecburiyet. yoksa akıl işi değil 1.000 alıp 1.200 ödemek... aynen, Allah kurtarsın hepimizi.
Geçmiş olsun aynı maaşı alıyoruz+ benim eşimde aynısını alıyor onun birde ek ders falanda var benden çok geliri var :D fakat sizinki biraz şans olmuş genelde bankalar arasında KKB mi birşey diyorlar (ayrıca kredim bitmek üzere olduğundan diğer bankalarda benim peşime düştü kredi verelim diye haftada 2-3 kez aranıyorum) kendi sistemlerinde var onlardan silinmiyor birde arkadaş 600tl ile demiş birde yaşıda var yaşa ve gelir durumuna artık çok dikkat ediyorlar 600tl gelire 10bin üzeri çok çok zor hele kırmızı kartı yemişse işler iyice zorlaşıyor yinede şansını denesin ama puanı çok düşmüştür birde sürekli başvuru iyice puan düşüyor busefer gelecek için işler zorlaşıyor
konusu açılmışken bende sorayım yapıkredi den öğrenci kartı aldım 1.5 senedir aksatmadan kullandım ve ödemelerim hep zamanında oldu ama geçen ay biraz fazla açıldım ve ödeyemedim asgarisinin biraz fazlasını ödeyebildim sadece...şimdi benim durumum nasıl oluyor kalan para üzerinden faiz binmeye devam mi ediyor devam ediyorsa faiz aylık üzerinden mi günlük üzerinden mi hesaplanıyor?
vay arkadaş borçsuz kimse yok mu? :)
@Rox, KKB sistemiydi evet. işte o sistem bütün bankalarda görünür. orada açık krediniz görünüyosa, merkez bankasında kara listede olsanız da olmasanız da kredi almanız mümkün değil. ha ancak geliriniz ikinci bi krediyi kaldırırsa verebilirler.
@FurkanÇ, asgarisinin fazlasını ödediysen sorun yok. faiz yine işlemeye devam eder. (günlük)