valla diğer parçaları bilemicem 1.5 senedir bu kasayı kullanıyorum fazlasıyla memnunum :icon_tup: :D
Printable View
fiyat performansı iyidir
güç kaynağı parasına alıyorsun komple kasa :)
kırmızı ışıkları biraz pavyon spec olsada :D işlevsellik ve soğutma gayet güzel :)
işlemciyi intel seç hocam şuradan listeye bakabilirsin
PassMark Intel vs AMD CPU Benchmarks - High End
acelesi yoksa biraz daha bekle bence intel Haswell isimli yeni nesil işlemciler yakında çıkacak :heyoo:
abi araştırdıgım kadarı ile FX işlemci phenom a gore oyunda kötü hatta fx ı alanların bazıları keşke almasaydım dıyor. O yuzden phenomdan şaşmayı düşünmüyorum
ekran kartınıda nvidea geforce olursa daha ıyı cunku daha yaygın ve oyunlarda daha başarılı ufak ayarlarıda bulunuyor ınternette
kasa olarak corsair 600t nasıl kullanan varmı ?
1.5 ay önce vatandan sistem topladım. Onur hocama da selam ederim ayrıca :)
-asus p8z77-v pro anakart
-intel i7 2700k 3.50ghz işlemci
-corsair force gt 120gb ssd hard disk
-2 tb wd caviar green harddisk
-8 gb corsair vengeance ram
-thermaltake element kasa 700watt power
-zotac nvidia chipset 1gb 256 bit ekran kartı
bu sistemi şu an aktif kullanıyorum nazar değmesn . Çok güzel maşallah. Amd değil de intel tavsiye ederim . Ayrıca ssd kesinlikle olmazsa olmaz aşırı fark ediyor. Ben ssd eklemeden kullandım bir süre , sonradan ekleyince fark bariz ortaya çıkıyor.
bısı solıcem belkı herkes cullanıcakta su zamana kadar her turlu bılgısayar topladım ama ıntelle nvıdıa amd le atı yapıcaksın abı yoksa tutmuyo oyunlarda gercekten tutmuyor anakartıda gamer selectıon almak lazım
nvida iyidir herzaman kağıt üzerinde ozellikleri düşük olsa bile ben nvdia alırım tek sıkıntısı intel amd gibi fiyat olarak daha pahalı
ama tavsiye 2. gonderdiğim i5 sisteme nvdia bir ekran kartı ekle ve devam et
intel herzaman 1 adım onde ki K serisi alırsan 22nm olduğundan stock fanla bile oc olur canavar gibi kullanırsın
valla napcam bende bilemedim artık hepten kafam karıştı :(
Dün 6. bilgisayarımı topladım.Sana yardımcı olmak isterim.1500 tl. sadece kasa için bütçenmi var ?
Edit Yeni Mesaj:Fiyat için nerelerden kısacağımı şaşırdım :D Ama sana düzgün bir bilgisayar hazırladım.
Ürünleri senin anlayacağın şekilde yazmaya ve anlatmaya çalıştım.
*Overclock(Hız aşırtma) : İşlemcilerin üzerinde voltaj ve saat hızlarıyla oynarak daha fazla verim almayı amaçlayan ama düzgün yapılmadığı zaman işlemcinin ömrünü kısaltan bir durumdur.Bunun için işlemcine ayrı bir fan almanı ve bu işlemi bilen bir arkadaş ile yapmanı sana öneririm.Yani araçlar'a chip yazılımı atılması gibi bir şey. :D
Anakart:Yeni seri bir anakart kullandım.Z77 modeller yeni ve bu konuda iyidir.Alacağın anakart güzel bir anakart.
İşlemci:İntel'in yeni seri işlemci modelidir.Overclock(hız aşırtma) için çok uygun degildir.i-5 işlemciler arasında ilk sıralardadır.Ama biraz daha üstüne para koyabilirim diyorsan.i-5 3550 almanı öneririm.(Eğer overclock yapacaksan i-5 3550k almalısın)
Ekran Kartı:Normalde sana Amd-ati tabanlı performans ürünlü bir kart önerirdim.Ama arada sırada oyunlarda yazılımsal olarak sıkıntı yaşayabilirsin.Ati-Amd'nin gerçi yeni nesil kartlarında böyle bir sorun yok.Ama ben gene de sana nvidia tabanlı bir ekran kartı önerdim.Bu kartı önermemin nedeni nvidia'da alınabilecek en mantıklı Fiyat/performans tabanlı bir ürünü olması.
HDD:Ortalama bir model önerdim.500gb bilerek yazdım.Sana yeter ama yetmezse ilerde harici bir tane Hdd alırsın.Sorunun çözülür.
Ram:Bu serinin 2x4=8gb. olan dual modelini önerirdim ama senin bütçenden dolayı bu modelin sadece tek slot 4gb.lık modelini yazdım.İlerde bir tane daha aynı seriden 4gb. alıp 8gb. yaparsın.Şu an 4gb her şey için sana rahat rahat yeter bütün oyunları oynarsın.
Kasa:Aslında Thermaltake'in 600w.lık kasasını yazdım.Ama fiyat biraz arttı sonra bu modeli gördüm Thermaltake ile neredeyse aynı olan bir kasa hem psu ihtiyacını görür hem de kasa ihtiyacını görür.
*Hayırlısı olsun.Fiyat: 1.630 oldu daha da fazla düşmez.Eğer düşerse ekran kartı ve işlemcinin performanslarından ödün vermek zorunda kalırsın.Diğer ürünler ilerde üzerine eklenebilir ve geliştirilir. Ama ekran kartı,işlemci ve anakart temel bileşenlerdir.
Fiyatlar V*tan Bilg. %25 indirimli fiyatlarıdır.
http://imageshack.us/a/img38/9353/techbilgisayar.jpg
VATAN COMPUTER - SEAGATE - 3.5" 1TB SV35 Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm NCQ Hard Disk - Dahili Harddisk
http://www.vatanbilgisayar.com/msi-n...spx?I_ID=52190
VATAN COMPUTER - INTEL - Core i5 3550 Soket 1155 3,3GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - CPU - İşlemci
VATAN COMPUTER - CORSAIR - 120GB Force 3 GT Serisi Sata 3.0 SSD (555MB Okuma / 515MB Yazma) - Solid State Disk
VATAN COMPUTER - ASUS - P8Z77-V PRO Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2560MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart - Anakart
VATAN COMPUTER - GSKILL - 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram - Ram
Dark Orion 2x12cm Fanlı USB 3.0 / eSATA Oyuncu Kasa (DKCHORION) - Bilgisayar - Hepsiburada.com
Xilence XP580 580W 120mm Fan Redwing R3 Aktif Power Supply - Bilgisayar - Hepsiburada.com
işlemciyi phenom almayı çok ıstıyorum açıkcası intele ısınamıyorum ben. Masaustunde kendımı bıldım bılelı amd cıyım hondacı olmak gibi bişey işlemciyi phenoma değişirsek fıyat bıraz daha düşer gibime geliyor :)