kullanım stilinizi çok merak ettim? passat 1.4 tsi istanbul'da 11-12 litreleri zorluyor.
Printable View
Yürüüüüü beee. Görüyorum ve istanbulda 5 metrede bir ışık var diyorum. Yaw istanbulda ışığa gerek yok heryere kesin dur kalk gidiosun.
10 lt biraz abartı olmuş ben adam akıllı kullandığım zaman 9.5 lt lerde geziyorum TSI kesin daha az yakar.
Km den emin misiniz 8000 km de olduğuna. Bence servisten kontrol ettirin kmsini. Orjinalse o zaman sizin arabanın üzerine en fazla 18 verin alın. Ya da gidin VW e DOD da güzel seçenekler olabilir. Onlar takasada bayağı iyi fiyat veriyorlar onlardan araba alacağınız zaman.
bana imkansız gibi geliyor. ortalama 3000 devir civarında vites değişimi şehiriçi bu araba 10 litreleri görüyor. ayrıca, fabrika verilerinden daha az bir ortalama tutturmanız da çok ilginç. her zaman resmi değerlerden 1.5-2 litre fazla yakar arabalar. ama siz, 8.2'den bile az yakmışsınız. helal olsun o zaman diyecek bir şey yok. :)
3000 devir çok tsi için ;)
Ben 1.2 tsi tavsiye ederim performans gayet yeterli aracınızı aratmaz.. Yakıt ise çok makul alalı 1 ay oldu 1000km yol yaptım tüketimim 7.1lt /100km örneğin sabah trafiğinde çok fazla dur kalklı batıkent - kızılay (ankara) 6.4lt/100km
1.4 tsi 'ınde çok farklı olacağını sanmam en fazla 0.6 lt/100km fark olur..
abartı falan değil. akşamüstü ışıklarda bu araba 10 litreye dayanıyor.
herkese ayrı anlatıyorum, bu araba, bu değeri görüyor. 1.2 tsi ile millet ortalama 8 litre yakıyor. 1.4 nasıl az yaksın?
o zaman bu kullandığımız arabada bir sıkıntı var ne diyeyim. vw şehiriçi ortalama 8.2 demiş ve artı 1 litre eklesen 9.2 litre oluyor zaten ki bu iyimser bir rakam. e yine dediğime geliyor.
passat 1.4 tsi 11-12 arası geziniyordu istanbul trafiğinde. daha ne diyeyim.
jetta yı bilmem arkadaşımda golf 1.4 tsi var şehir içi 9.2 yakıyor..
bu arada konuyu biraz piç ettik ama konu sahibi arkadaş kusura bakma artık :)
yakıt konusu çok problem olmazsa size bence jetta yol tutuş kalite olarak baya bir fark var ben olsam jetta derdim.
18.000 Veriyorum Üst Yok Diyorlar
kardeşim gel bak beni dinle
1.2 tsi + DSG al ş.içi tüketim değeri 6.8
sonra dersin tech den bi abi söylemişti diye.. dua edersin vallahi :D
artı olarak birde golf 7 geldi biliyorsun.. 1.2 tsi comfortline 45.000 liraydı ;)
Abi Kesinlikle Otomatik Almam Binemem Yani :D
Anlaşamadık 1.000 TL Aşşağıya Vermiyorlar Jetta Aramaya Devam KAfaya Koyduk :)
jetta 1.2 tsi ın fabrika verisi yani fabrikanın yani vw nin verdiği veri 7.1.. bunu üstüne basa basa bilinçli söylüyorum fabrikanın verdiği veri şehir içi 7.1.. kaldıki her zaman türkiye reel şehir içi değerleri fabrika değerlerininde 1 litre falan üstü olur..
22 yaşında adam daha spor birşeyler baksa ya :)
giulietta olabilir mesela. jettaya vereceğin fiyatlara distinctive+dizel bulabilirsin.
Berkant r32 arkadasım
10 litre biraz çok fazla bi deger
fabrika verilerinin biraz altında yakabiliyor bazı araçlar kullanm stiline göre degişir kimisi yakarak kullanır kımısı sakın kullanır bu cok büyük farkettiriyor biliyorsundur
dostum, ben kolay kolay fabrika verisinin altında bir değer tutturulabileceğine inanmıyorum. çünkü bu testler, havasız, kapalı ortamlarda, zayıf bir sürücü ile, ve sabit hızlarda yakalanan '' laboratuar '' değerleri oluyor. buna gerçek yaşam şartlarını koyunca bu değeri yakalamak çok zor. bu arabanın şehir içi yaktığı değer 8.2 lt yazıyor sitesinde. ben de buna iyimser olacak ama hadi 1 litre ekleyin diyorum. yine benim dediğime geliyor. yeri geliyor 10 litreleri buluyor, görmesem, yaşamasam neyse.
kullanım stili çok önemli ama, varıp da 5000 devirde vites değiştirmiyoruz. 2500 civarı. daha ne olsun.