Sahibinden get i 5-6 kez kullandım bende. şimdiye kadar bi sorun çıkmadıda mesela adam telefonu aldı sonra onaylamadı reddetti o süreç nasıl işliyor ?
Printable View
Sahibinden get i 5-6 kez kullandım bende. şimdiye kadar bi sorun çıkmadıda mesela adam telefonu aldı sonra onaylamadı reddetti o süreç nasıl işliyor ?
sıkıntı olmaz diyorsunuz yani abi
bunu banamı yazdın..
bana yazdıysan alıcı için en ufak bir sıkıntı yok çünkü malı alıp açıp yetkilinin önünde kontrol edip malı teslim alıyorsun ptt görevlisi kardeşimizede parasını veriyorsun yada mal doğru mal değilse yada ayıplı ürünse bendeki gibi sıfır deyipde ikinci el yolladıysa almıyorum ben bu ürünü diyorsun geri veriyorsun..
alıcıda sıkıntı yok sıkıntı konuyu açan arkadaşda olduğu gibi satıcıda malın geri yollanma riski var..
kapıda ödemeli olarak cok satış yaptım. hicbirinde de sorun yasamadim.
fakat aklında bulunsun 6.5tl gibi bir kesintisi var, yanlış hatırlamıyorsam 500tlye kadar 6.5tl kesinti yapıyor ptt. havale masrafı olarak.
örnegin 150liralık bişe satıcaksan, pttde gonderirken 156.5 olarak belirt fiyatı.
alıcı kargoyu teslim aldıktan sonra 2mesai gunu icinde adına yatmış oluyor para.
Arkadaslar ptt kapida odemede kargoyu acip kontrol edemiyosunuz. Ben coiloverlari aldigimda acip kontrol etmek istedim urunun parasini odemeden acamazsiniz demisti gorevli arkadas.
abi bizde pttden aldık bi kaç kere para vermeden adam vermedi bize :D cevap veren herkese teşekkür ederim satacağım bayan bilgilerini göndermiş izmirde oturuyormus tc kimligini almama gerek yok demi almadım o yüzden
sanırım ptt görevlisi ile alakalı bir durum şahsen kontrol edemessem ve aldığım elektronik bir aletse geri yollatırım o riske girmem.. bizim burda öyle bir sorun olmadı henüz daha
acayip üç kağıt dönüyor o işlerde adamlar laptop yolluyor içi bomboş sadece kasa yolluyor birde kasanın içine ağırlık olsun diye taş falan koyuyorlar neler oluyor neler...
bakalım abi inşallah başıma gelmez böyle bişey
Kapıda ödemeli, güvenli diye mal çıkıyorsun şerefsizin biri çıkıyor bütün ticaret şevkinin içine ediyor böylelerının üşenmicen ayağına goturucen kargoyu gırtlağına yapışıcan döve döve verıcen kargoyu paranı alıp gerı gelıcen. Boylelerının yuzunden x2 kargo ödemek zorundamıyım la ben şerefsizlerr.