Bugun Velaket verdim avukat resmi işlemlere başlıyo savunmayı hazırlayıp
Printable View
Bugun Velaket verdim avukat resmi işlemlere başlıyo savunmayı hazırlayıp
dava aç kesinlikle !!!!
bizim arkadaş pınar sucuk yerken içinden bir şey çıkıyor çirkin bir şey hatırlamıyorum dava açıyorlar pınar eve koli halinde kilo kilo sucuk salam sosis süt vart curt gönderiyor özür mayetinde bizimkiler iptal ediyor mahkemeyi
bendede aynı muhabbet oldu da ondan kesinlikle dava aç diyorum , markayı unuttumda iyi bir markaydı tavuk dönerin içinden tavuk tüyü çıktı aldım attım arkadaşa anlatınca bunu anlatmıştı pişman olmuştum bende
Yanlış anlamayın ama avukatınızın 30.000 TL'lik bir tazminat davasını hangi savunmaya dayandıracağını merak ediyorum.
Maddi Tazminat, kusurlu olan tarafın mağdur olan tarafa ödediği, verdiği zararı ödetmek için oluşturulan bir olgudur. Manevi tazminat bir nevi karşı tarafın gönlünü almaktır. Ancak öteki türlüsü sebepsiz zenginleşmeye girer.
Siz bu telefonun kapalı olduğu süre müddetince değeri 30.000TL'yi bulan herhangi bir iş görüşmesi, ihale vb. bir olayı kaçırdınız mı ki, 30.000 TL'lik tazminat davası açıyorsunuz?
Eğer böyle bir kazancı kaçırmış iseniz, haklısınız. Hukuk düzeninde bu zaten, mahrum olunan kazanç statüsüne girer.
Ancak, sadece mağdur olduğunuz için 30.000 TL'lik dava açıyorsanız, eğer yanılmıyorsam; kaybetme riskiniz yüksek.
Tabi ben bu yorumu sadece 2 senelik hukuk öğrenimimle yapıyorum. İşin içinde benim bilmediğim&sizin anlatmayı uygun bulmadığınız bazı şeyler olabilir. Dolayısıyla yukarıdaki yorumum geçersiz veya yanlış olabilir.
Tecrübesiz bir avukata gitmeyeceğinizi varsayarak, benim bilmediğim ancak avukatınızın doğal olarak benden daha iyi bildiği bir olguya savunmasını dayandırabilir.
Bu biraz saçma olur bence, sizi ödüllendirmek zorunda değiller tabiki ama haksız kazanç olacağını sanmıyorum.Sonuçta bu telefonun bir değeri var, sizinde vaktinizin değeri var. Üstelik dolandırıcılık olmuş, pek anlamam dava işlerinden ama sonuna kadar gidin derim ben.
Telefondan memnun musunuz ? Bende 5 aliyim diorum.
kasap et koyun can :)
dava olayında haklısınız ama tazminatınız çok yüksek ufak rakamlarla hakkınızı arayıp kazanmanız daha garanti olucaktır bence
peki bu durumda bir mağduriyet var.
Kişinin insiyatifi ve bilgisi dışında, Gold firması sebebiyle çevresinde "kaçak telefon" ya da "yasadışı bir işlem" yapmış kişi imajı oluşarak isminin lekelenmesi, saygınlığının azalmasına sebebiyet verilmesi..
az buz bir sebep midir?
kime inandıracak bilmeden bana bunu sattılar benim bir günahım yok diye?
hukuk tarafında teknik bilgim olmamasına ragmen lakin okuduğumuz izlediğimiz duyduğumuz olaylar davalardan yola çıkarak;
harcanılan zaman, kandırılmak suretiyle kişinin itibarının azalması tazminat verilmesi için geçerli bir sebep diye düşünüyorum.
Büyük geçmiş olsun. Bu zamana kadar gold bilgisayarı iyi bilirdim hiç alışverişim olması iyi ki olmamış.
Savunmasının cogu hazır. Avukatımda Baya tecrübeli bilindik bir avukattır.
Burda zarar ziyan ve magdur edilme var..
Olay telefon haricinde yaşanan bir maddi zarardan öte manevi zararıda var. Beni heveslendirdi, hevesimi kırdı, 1 haftamı çaldı, 24 Saat telefonum kapalı kaldı, boş yere 2 kere hat çıkarttırdı paramı bayram boyunca yüksek faizden işletti vs vs vs..
E-Ticaret işi yapıyorum 10 TL bile olsa ben işimle ilgilenemedim sebep? haksız yere DOLANDIRILDIM. Sahtecilikle karşı karşıya kaldım.
Adamın dükkanında 50 Tane Iphone 5 var ve Hepsi kayıtsız.. Normalde bu ürünleri getirip satmanız bile yasak biliyosunuz kaçakçılığın önüne geçilsin diye bu IMEI kayıt işi yapıldı.. E Burda Faturalı KAÇAKÇILIK mevcut.. Birde tek magdur olan ben degilim twitter a bakarsanız en az 50 vatandaş görürsünüz. Hepsiyle iletişime geçiyoruz.
Tutup 300.000 TL istemedik hepi tutarı 10 Iphone parası cünkü en az 50 kişiyi magdur edip heveslerini kırıp, ugraştırdıkları cabası..
Yukarıda bir arkadaş mesela ürünü geri vermişsin artık dava açamazsın demişti ama malesef öyle olmuyomuş. Sonuçta benim magduriyetim belli telefonun kapanması belli dükkana girip cıktıgım saatler Kameralardan ve Mobesselerden belli.
Yani konu biz seni magdur ettik paranı ödedik hadi güle güle ile bitmeyecek, Sizin dediginiz gibi kardeşim bu telefonla napıyodun ki 30.000 TL zarar ettinle de bitmicek..
Aranızda borsa ile ilgilenen, Yurtdışı zeminli bir firmada çalışan varsa bu telefonlar onun icin veri nimettir. 1 dk bile kapanması belki karşı tarafın bunu yanlıs anlayıp işten çıkartmaya kadar gideceginin boyutudur.
Borsa salı günü açılış günü saat 12.00 ye kadar giremedim. Nolucak zararım? Hadi Pazar kapalıydı pazartesi kapalıydı ya salı?
konu çok farklı anlıyacagınız üzere yani öyle çoban gibi çıkıp dolandırıldık hakim bey dersek zaten bi şey kazanamayız.
Bize de ekmek cikar mi ?
nokia da başımıza buna benzer olay gelmişti adamlar, telefon yönlendirmeden , rehber senkronize etmeye kadar herşeyiyle kendilerini savunup işi başka boyutlara taşımşlardı.
burda elkjøp denen buyuk bir magzadan 2 ay once ip4s aldim. telefonun elerimde olmadigini ve 2 is gunu icerisinde kurye ile gonderceklerini solediler. ok dedik kagitlar felan verdiler 2 gun sonra gondericeklerine dair. tam 5. gun cuma gunu aradim ve konuyu anlattim. cumartesi pazar buda hic bir yer calismadigi icin p.tesi gunu maduriyetimi gidereceklerini solediler. bir komsumla magzaya gittim sabahtan tabi o burda dogdugu icin daha tecrubeli bekle sen konusma ben haladicem dedi ve konusmaya basladilar. benim tel geldi 10 dakka sonra 5.000 kronluk hediye ceki geldi ip4s i aldigim para kadar hediye ceki verdiler :) yok artik dedim. sonra telefon icin kilif ekran koruyucu ve hdmi kablosu veriler . dedim biraz daha konusalar magzanin hissesini vericekler. adam lar o kadar hassalar ki mağduriyete karsi. burda her insan saatlik yasiyo burda ortalama bir kisinin saatlik ucreti 200-300 nok. bundan dolayi herkes ticaret olsun diger konularda olsun cok dikkatli.