Off aklıma getirdin o dangalağı moralim bozuldu yine :mad: bide atar yapıo sen benim kim oldugumu biliyon mu diye allahhn öküzü belinde silah var artislik yapıo ah silah olmucaktı biber gazına boğardın demi berkay :D sonra dalardık pata küte :D
Printable View
en ayar olduğum şey, iki veya 3 şeritli bir yolda en soldan son sürat giderken sağ taraftan kimse sollamaya çıkmasın önüme atlasınm diye selek atmama rağmen, inatla önüme çıkan, beni 200km hızlardan 100km hıza düşüren hayvan oğlu hayvanlar....
bigün canım sıkılacak, gidicem demir yolu rayından ön tarafa domuzluk yapacam, busefer alayına ben gidicem!!!!!
Silah çekemeden biber gazına boğ belindeki silahı bulamaz adam.Trafikte kavga etmek karanlıkta depar atmaya benzer arkadaşlar,yol düz dersiniz belediye çukuruna düşersiniz yapmayın en gereksiz şeydir trafikte kavga etmek.
Edit:Amacım sosyal mesaj vermek falan değil belkide hayatımda yaptığım en ve hatta tek doğru alışkanlığı sizinle paylaşmak sadece.
öyle kavga etmicektikki adam emniyet şeridinden önümüze atladı zor durudk Berkayda sağolsun önünde fren yaptı ümraniye sanayi tarafına girince trafik durdu adamda arabadan elinde sopa belinde silah inince kaldık bizde silah olmasa gösterirdim gününde delikli demir sakat iş :)
Siz siz olun önünüzede kırsa üstünüze iki tekere kaldırıpta gelse karşılık vermeyin bazen sadece bir sellektör bile adam olanı utandırmaya yeter.Bende ilk ehliyeti aldığımda her ters hareket yapanı kovalıyordum sinirden.Adamın birini özellikle bana yol vermeyip kamyona patlamama sebep olmaya çalıştı diye önüne kırarak bilerek çarptım karşı şeride geçiyordu az daha gerçi sonra isteyerek durup su falan içirdim hatta sarılıp öptüm gülerek iyimi oldu şimdi dedim eli ayağı boşalmıştı zaten adamın hepten ruh hali bozuldu :D.Ne kadar anlamsızmış şimdi anlıyorum ama geç kaldık.Son sözüm kimin ne olduğu belli olmaz adam bilmem kaç cinayet yapmıştır aranıyordur arada denk gelir sizede patlatır değer mi?Bence ı ıh.Takmayın sinirinize hakim olun.
evet haklısınız en doğrusu bu :)
tükürük görseler frene abananlar veya özellikle yağmur yağıp bittikten sonra atıyorm 500mtsi kuruyup arada bir 2metrelik ıslak kalınca onu görüp frene yeni gelinin bişeye sarılıdığı gibi
sarılanlara. radarın(özellikle ankarada) 70 olduğnu bile bile tam o kameraların önünde aynı modelde frene asılana ve 70 yazarken 50ye bağlayanlara
Minibüscülerin - özel halk otobüslerinin alayına
Tekirdağ - İstanbul arasındaki 2 şeritli otobanda sol şeride zamkla yapışmıs sellektör korna ayna nedir anlamayan tüm vasıtalara saygılarım sonsuz
Bendende sevgilerr
ogs de en soldan 10-20 km hızla geçenler korkuyorsan yavaş geçiceksen en sağdan geç lütfen
bu haric bir coguna katiliyorum.
OGS`den gecmek biraz guven ozveri tecrube istiyo..hem gercekten bi araba gecicek kadar genisligi var hemde asiri bozuk asfalti.+ olarak b.ici koprusunu ele alalim sol ve orta serit ogs icin dimi.Adam sol seritten gidiyosa 180le gecicek hali yok zaten.Kaldiki yukarda yazdigim gibi asiri bozuk ogs gecisleri.
Birde yaya konusunda ydisi konusunda bicok sey yazmissin evet dediklerin dogru..Ben burdan Tr geldigimde yayaya yol verdim floryada adam gecmedi el kol yapti bide :D :hehe: bikerede ykoyde kadin kaldirimda bebek arabasiyla yola inmeye calisiyodu durdum dedim yardim ediyim isterseniz kadin bi ciglik atmadigi kaldi tecavuz ediyolar bana diye.Turkiyede yasamak zor valla.Hanzo barzo olcaksin,trafikte elkol cikartcaksin camdan ana avrat sovuceksin o zmn rahatsin..
arkadan çarpanların her zaman kusurlu olması. Neymiş takip mesafesini korumakmış. Sağına soluna bakmadan önüne atlayana çarptığın zamanda suçlu sen oluyorsun. Takip mesafesi denen şey varda fren mesafesi diye de birşey var. Sen 90 ile giderken 5 metre önüne 30 ile giden araba fırladığı zaman neyle nerede duruyorsun soran yok.
Kadinda kendine gore hakli,genelde insanlar herkese uff yavrum gariya bak tarzinda baktiklari icin,genel manada yardimlasma sifir oldugu icin,hakli yani.
Cok buyuk sayilmaz yasim ama 80-90 cocuguyum,zamaninda ne guzel teyzelerimize vs yardim ederdik pazar arabasini tasirdik vsvs..Genelde yardimlasmayi seven biriyim ama bigun pazar sepetiyle karsidan karsiya gecmeye calisan teyzeyede yardim ediyim dedigimde geri cevrildi.Insanlarin yardim duygusu olmadigi ve trafikte birbirine saygisi olmadigi icin,anlayana hakedene hakettigi gibi davranicaksin..Yabanci plakayim diye istanbullu degilim sananlaarin agzina kirinca mesela anliyolardi..gibi diyelim.
ben 100le giderken soldan gidiyorsam ve sağ şerit boşsa bilinki sağ şeritte yol bozuktur :)
ztn arkamdan gelenede sürekli yol veriyorum öle bi durumda
+ herkesin unuttugu bisey daha var.Sol serit sollama serididir.Cikin avrupada otobana gidin bakalim sol seritte surekli noluyo gorun :) Direk gezici radar arkanizdan kaydi alir ceker sizi en yakin benzinlige odersiniz cezayi yuklu sekilde sonra gitmessiniz bidaha :) yada paraniz coksa gidersiniz amma velakin 2.yada 3.de ehliyeti aldiklari icin gene gidemezsiniz :) hatta hiz sinrini fazla asarsaniz direk 1ay ehliyete el koyarlar :)
Turkiyede herkes sol seridi hiz seridi olarak goruyo,yok oyle bisey kardesim kimse kusura bakmasin.E-5 70 yaziyo orta seritten 70le giderken isterse ustume ciksin ben gidip sag seritten seyir etmem kusura kalmasin kimse.Kurallara uyulsun once,sonra trafikte saygi beklensin.
Ekleme ;
otobanda hiz limiti 130 harici olan tek ulke bildigim almanya hiz siniri olmayan otobani var.Onun harici bircok ulkede yer yer 110-120-130 olarak hiz kurallari var.Sehir ici hiz 90 zaten olamaz..
Benide düşündüren bir şey var senelerdir anlamadım gitti.
En sol şeritte 100 ile giden bir araba,sen arkasından 160 ile geliyorsun diyelim.
Adama 2 km önceden başlamıssın sellektör atmaya dibine kadar geldiğinde seni fark edip sağa geçicek tabi senin hızın 98 e düşmesini bekliyor ondan sonra neyse düştün sende 98 e dayı sağa geçmeye yeltendiğinde bir de üstüne frene basarak geçiyor.Bunu da ben anlamıyorum ve bunu 10 arabanın 6 sı yapıyor.
Psikolojik bir şey sanırım sen frene basmasan ben seni solundan geçemicem sanki..
İste bu sebepten kimseden yol istemiyorum ewe gelirken basıcaksam arkadaşların dediği gibi en sağ şerit otobanda bomboş kamyonlarda 2 ve 3 ü kullanıyor nasıl olsa :)
evet b.içi köprüsünde bunu yapmak çok zor fakat mahmutbey gişelerinde trafik olmadığı vakit en soldan inatla en soldan aşırı yavaş geçenler var benim lafım bunlara yol bozuktur aralık dardır ogs nin 6-7 gişesi varken neden en sol? ben buna saçmalık diyorum :)
ben her hafta o yaldan geçiyorum hatta her gün okuluma gitmek için o yola çıkıyorum o yolda aşırı oluyor sonra neden makas atıyorsun. adam kamyon sollamak için önüme atlıyor solluyor bir sonraki kamyon 500 m uzakta illa onuda geçip sonra geçicek sağ şeride bende bunu görünce makas atıyorum.
abi dedigin dogru olabilir yardımlaşma bitmiş gibi görünebilir ama edenlerde var 22 yaşındayım mahallede yaşlı teyzeleri gördügümde gene yardım ederim cocukluktan kalma bişi küçükken el arabasını felan cıkartırdım :D
ayrıca artık hız sınırlaması turkiyede duble yollarda 110 otobanlarda 140 oldu diye biliyorum.