Şöyle söliyim bir markanın temsilcisi olarak çalışıyorsun kot pantolon beyaz gömlek şeklinde giyinebiliyorsun ayakkabı serbest diyelim bölümün navigasyon cihazları çalıştığın firma navitech yani delco elektronik sen orada navitech marka cihazları satmaya çalışacaksın müşterilere![]()
ıs nedır sana soylıyım,
atıyorum medıamarkta satılan ne var urun, mısal kıng marka su ıstıcılar tost makınelerı vs. o markayı satmaları ıcın medıamarkat yada dıger magazalarda calıstırılmak uzere eleman alınıyor.elemanı alanlar ya aracı sırket yada o markanın kendı fırması, sen o eleman oldugunda magazanın calısma shıftlerıne uyarak magazanın kendı elemanıymıs gıbı calısıp gelen musterıye dıger markaları degılde kendı malını satmaya calısıyosun. tabı sadece kıng degılde atıyorum arzum var arcelık var vs onlarında promotorlerı oluyor aynı magazda mal satma cabası ıcıne gırıp satacam dıye savasıyosunuz. sonrada supervısorunuz gelıp vay efendım nıye satamadın sattın nıye az sattın ıyı satarsan nıye dahada fazla satmadın dıye hesap sorarsonra calıstıgınız magazaların kendı calısanı olan elemanları sızı temızlıkcı raf duzenleycısı getır gotur ıscısı olarak kullanmaya calısır
kısacası promotorler ezılmeye calısılır kullanılmaya calısılırlar
![]()
iş tanımı doğru ama temizlikçi getir götür kullanımı ve supervisor gelip vay niye satamadın niye edemedin diye azarlamaz benim çalıştığım hiçbir firmada bu olay yok elinde temizlik bezide almaz mağazada hiçkimsedende emir almaz mağaza personeli olmadığı için anlattıgınız şey eskidendi işini yapsın laylaylom yapmasın satmasada olur satmaya çaba göstermesi yeterli![]()
anıl kaç senedir promotör olarak çalışıyorsun? bu söylediklerinin aksini kanıtlayacak yüzlerce insan gösterebilirim.
hatta dahada açık yazayım, elektronik marketlerden hiçbirinde bölüm yöneticisinin verdiği işleri yapmazsanız, kendinizi en kısa zamanda kapı önünde bulursunuz. promotörler işe ilk alımlarında partlarda 2 ay fullerde 6 ay süreyle deneme ( firmaya göre değişebilir) süresine tabi tutulurlar, bu süre içerisinde kıstas kendilerini kurtaracak satış adedi olması sebebiyle size uçuk bir rakam beklediklerini söylerler bu süre bitmeden 1 hafta öncesinde de kotanız tutmamışsa ( tuttursanızda pek anlamı yok) sizi çıkarırlar.
nerden bildiğimi sorarsan elektronik marketin birinde 5 sene son pozisyonum mağaza müdür yardımcılığı, 3 ay promosyon elemanı, 5 ay supervizor olarak göre yapmam ve halen sektörün neredeyse tamamını tanımamla yorumlayabilirsin.
promatör olarak çalışmıyorum ama 3 sene çalıştım denilenleri yapan firmalar var ama sırf bu yüzden promatörleri kendi elemanı gibi çalıştırmaktan göstermekten dolayı Media markt dünyanın para cezasını aldı. ardından böyle bişey kalmadı hala yapan yerler vardır ama şunu garanti ederim benim işe aldığım adama kimse raf sildiremez kimse onu getir bunu götür yaptıramaz![]()
istersen bu konuda bahse girelim. istersen hangi firmalar neler yapıyor sana pm ile anlatayım. bu arada medianın almış olduğu para cezasının içeriğini tam bilmiyorsun galiba. kendine sigortalı olarak çalışmayan, görev tanımı tanıtım elemanı olan personelin media forması ile çalışmasından dolayı müşteriyi aldatmak içeriğiyle o ceza verilmiştir.
tamam olur kendi personeli boş durup kendisi boş durup promatöre git temizle git bunu yap desin promatör onu yapmayacak promatörün işine son verirse bende Nuri Topatanla kısa bir görüşme yapar arkadaşın işini son verdiririm![]()
aynen öyle şöyle birşeyde kendi reyonunu düzügn tutacaksın bide diğer reyon temizlecek diyelim media markt personeli temizlerken senden yardım isterse zaten eşşek değilsin edersin ama kendisi durup sana bunu yap şeklinde hiçbirşey yaptıramaz tabiki sana yardım edermisin deyince etmeme lüksünde var arandaki ilişkiye bağlı![]()
nurı topatanı bende tanırım da nurı bey bu bahsettıgın sekılde kımsenın kelımesıyle ıs yapmazayrıca medıamartk kndı bunyesındekı elemanını cıddı anlamda korur, hıc bır promotor ıcın kendı elemanını ne atar ne fırcalqar nede baska bırsey yapar. anlayamadıgım 20 yasındasın suan bır aracı fırma vs bı yerde calısmıyorsun. nurı topatan kankanmıs gıbı konusuyosun
garıp...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)