User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
80 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Sigara içenler YARDIM!!!

Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6 yıl profesyonel spor yaptim..kucuklugum gencligim komple sporla gecti.son 2 3 senedir normal calisma hayatimdada masa basinda bile beni etkilemeye basladi sigara..artik gogsum sikismaya basladi dun aksam market alisverisi yaptim eve geldim uzandim sizmis kallmisim bildigin nefes alamiyorum..gecen yil agir hasta olmustum 4 gun icmemistim en sonunda yaktigimda orda anladim farki.biz sigara icenler harbiden nefes almiyoruz o 3.4. Gun cigerlerime hava doldugunu hissediyodum..slim sigaraya dondum simdi hd iciyorum..onuda azalta azalta noktayi koyucam inşallah...
    Vorsprung Durch Technik

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı c@n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Acaba şu ilaçtan mı alsam bilmiyorum.Ylanız bırakanların söylediği tek şey sigaranın yerine bir şey koyma.Sırf o yüzden ilaca da sıcak bakmıyorum aslında
    İlaç başka, yerine birşey koymak başka..

İlaç yerine koyduğun bir madde değil, antidepresan bir ilaç ve beyindeki sigara ile ilgili kısma direkt nufuz ediyor.. Belirli bir kullanım süresi ve kullanım dozu var. Her canın içtiğinde almıyorsun o ilacı.. İlk sayfalarda konusunu paylaştım. Detaylı okumanda fayda var.

Yerine birşey koymak ise, can çektiğinde çekirdek çitlenmesi, sakız çiğnenmesi, yemek yenmesi gibi kavramlar için kullanılıyor.

Ers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı weST.27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    e ne olacak ne b*k yiyecez arkadaş devamlı başla bırak başla bırak ciğerler pert 2 adımda heh heh oluyoruz nefes alamıyoruz nasıl uzun ömür boyu bırakcaz kendimize güvenerek ahanda bıraktım diyip bırakmak diye bir şey yok mudur bulaştık armut gibi zamanlar önce ne kadar pişmanım yav
    Kafadan silceksin , mesajlarına baktımda hala canın istiyor gibi. yok nargile , yok elektronik sigara olmaz. kendine işkence edersin.
    kimse bahsetmemiş ama nikotin bandı al kullan 2 ay kadar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    18 sene içtikten sonra champix sayesinde bıraktım günde en az 1 bazen 2 pakete yakın içiyordum. Bırakamam sanıyordum şu an 6 ay oldu.

Zyban tavsiye etmem çünkü ilaç antidepresan yani direkt sigara ile ilgili değil ama genede kullanmak isterseniz psikiyatri veya nöroloji uzman hekimine wellbutrin 150mg yazdırırsanız devlet ödüyor. Boşuna zyban'a para vermenize gerek kalmaz.

Champix kullanımında 21 gün içinde bırakmak zorundasınız başaramazsanız işiniz zor çünkü klinik çalışmalarda 21 gün içinde bırakanların %80'ninden fazlası bir daha sigaraya başlamıyor yani 21 gün içinde bırakamayanların %20'sinden azı bi daha sigara içmiyor. İkinci kutuya geçip geçmemek tamamen sana kalmış geçmek zorunda değilsin. Mümkünse ilacı dozunu düşürerek bırak ki yoksunluk sendromu yaşama....

İlaçlarla alakam yok yani firmalarıyla. Ben eczacıyım, eczanem hastane karşısı ve karşımdaki hastanede sigara bırakma polikliniği olduğu için baya tecrübem var. Etrafımdaki herkese champix ile sigara bıraktırdım fakat maliyet olarak bir kutusu 130TL olduğu için bi miktar maliyetli.

Bu arada nikatin bandı, nikotin sakızı vs. hepsi boşuna uğraşlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ahk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    18 sene içtikten sonra champix sayesinde bıraktım günde en az 1 bazen 2 pakete yakın içiyordum. Bırakamam sanıyordum şu an 6 ay oldu.

Zyban tavsiye etmem çünkü ilaç antidepresan yani direkt sigara ile ilgili değil ama genede kullanmak isterseniz psikiyatri veya nöroloji uzman hekimine wellbutrin 150mg yazdırırsanız devlet ödüyor. Boşuna zyban'a para vermenize gerek kalmaz.

Champix kullanımında 21 gün içinde bırakmak zorundasınız başaramazsanız işiniz zor çünkü klinik çalışmalarda 21 gün içinde bırakanların %80'ninden fazlası bir daha sigaraya başlamıyor yani 21 gün içinde bırakamayanların %20'sinden azı bi daha sigara içmiyor. İkinci kutuya geçip geçmemek tamamen sana kalmış geçmek zorunda değilsin. Mümkünse ilacı dozunu düşürerek bırak ki yoksunluk sendromu yaşama....

İlaçlarla alakam yok yani firmalarıyla. Ben eczacıyım, eczanem hastane karşısı ve karşımdaki hastanede sigara bırakma polikliniği olduğu için baya tecrübem var. Etrafımdaki herkese champix ile sigara bıraktırdım fakat maliyet olarak bir kutusu 130TL olduğu için bi miktar maliyetli.

Bu arada nikatin bandı, nikotin sakızı vs. hepsi boşuna uğraşlar.
    1 Mayıs'ta Champix'e başladım.. 2 kutu kullandım, 3'e gerek duymadım.. 5,5 aydır da ağzıma sigara sürmedim. Keza araştırdığım kadarıyla en az 2 kutu kullanılması tavsiye ediliyordu. Ayrıca Champix de antidepresan içerikli değil mi?

Mayıs ve haziran başlarında İlacı aldığımda 179 TL idi, 130'a mı düştü?

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 Mayıs'ta Champix'e başladım.. 2 kutu kullandım, 3'e gerek duymadım.. Keza araştırdığım kadarıyla en az 2 kutu kullanılması tavsiye ediliyordu. Ayrıca Champix de antidepresan içerikli değil mi?

5,5 ay evvel İlacı aldığımda 179 TL idi, 130'a mı düştü?
    dün aldım 189.90
    Everyday I ** çapuling...

nostra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DA 5124 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kafadan silceksin , mesajlarına baktımda hala canın istiyor gibi. yok nargile , yok elektronik sigara olmaz. kendine işkence edersin.
    kimse bahsetmemiş ama nikotin bandı al kullan 2 ay kadar.
    mesajlarına bakmaya gerek yokki. canı tabiiki istiyor .sorun bu pisliği severken bırakmak..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Onamdar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dün aldım 189.90
    Ben de öyle hatırlıyorum.. 179 muydu 189 muydu öyle birşeydi.. 130 nerden çıktı merak ettim..

Aç karnına alma, mutlaka tok karnına iç.. Kutunun sonlarında doğru rüyalara da hazır ol. 2. kutuyu almanı tavsiye ederim.. İlaçla ilgili Açtığım konuyu oku, faydalı olacaktır.

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de öyle hatırlıyorum.. 179 muydu 189 muydu öyle birşeydi.. 130 nerden çıktı merak ettim..

Aç karnına alma, mutlaka tok karnına iç.. Kutunun sonlarında doğru rüyalara da hazır ol. 2. kutuyu almanı tavsiye ederim.. İlaçla ilgili Açtığım konuyu oku, faydalı olacaktır.
    Abi baştan sona okumuştum zaten senin konuyu
    prospektüsüde hatmettim kahvaltıdan sonra başlıyorum
    Şu 1080p rüyalarıda çok merak ediyorum
    Everyday I ** çapuling...

wekoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu aralar sigara istegini atarsan krizi diyelim kurtulursun bendede ikl 1 kaç ay izdırap oldu ama allah şükür şimdi tamamen sildim bittii yani içenden bile tiskinir oldum...
    gariban 106 gti....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Normalde akşama kadar 2 3 dal içiyorum ama akşam arkadaşlarla buluşunca o akşam 15 sigaradan sabaha 5 tane kalıyor 1 paket bi gün gidiyor keşke 1 paket 4 gün falan gitse ama olmuyo sinir stres yüzünden

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi ben sabahtan beri içmedim.aklımda da yoktu.aha bu konuyu gördüm şimdi sigara içmeye gidiyorum.bu düşüncemi nası yapacaz?

mesela evde olduğumda hiç içesim gelmiyor. taa ki o sigara için olanlar varya kamu spotu olan...onu görünce hemen aklıma geliyor sigara içesim geliyor.gidiyorum içiyorum.bende tamamıyle ters tepki yapıyor onlar.tıpkı bu konunun şu anda yaptığı gibi...

öleyim ben ya öleyim valla..müstahak bana...

altugkocer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    63 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ben de lise yıllarından beri içiyorum birkaç kere bıraktım birinde 3 ay birinde 5 ay ama nefsim zayıf olduğu için tekrar başladım. Bana göre tamamen nefis meselesi. Severek içiyorum diye kendimi kandırıyorum alakası yok nefsim zayıf. Ama azalttım günde 1 paketten günde 7-8 taneye düştüm.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 Mayıs'ta Champix'e başladım.. 2 kutu kullandım, 3'e gerek duymadım.. 5,5 aydır da ağzıma sigara sürmedim. Keza araştırdığım kadarıyla en az 2 kutu kullanılması tavsiye ediliyordu. Ayrıca Champix de antidepresan içerikli değil mi?

Mayıs ve haziran başlarında İlacı aldığımda 179 TL idi, 130'a mı düştü?
    Ben bi miktar fazla sattığım için daha ucuza alabiliyorum ve daha ucuza satabiliyorum. Yani fiyatı her zaman aynı ama ben 130TL'ye satıyorum.

İlacın klinik araştırmaları 21 gündeki peak ile bağdaşıyor ben 18.gün bıraktım daha sonra dozu önce günde 1'e daha sonra yarıma düşürüp 1 kutu ile bıraktım. 1 kutu bitip halen aşırı sigara isteği veya sigarayı bırakmanın yan etkileri varsa 2. kutuya geçmen gerekebilir hatta 3. kutuya.

Kabaca açıklanırsa champix antidepresan bi içeriği yok nikotinin bağlandığı reseptörlere bağlanıyor. Fakat diğer nikotin bandı ve sakızlarından farklı olarak nikotin içermiyor.

Şunu unutmayın nikotin reseptörlerinin 5 yıl boyunca vücutta kaldığı ispatlanmış daha uzun süreli bir klinik çalışmaya rastlamadım. Bu şu demek oluyor 4 yıl bırakıp tekrar başlarsanız ilk başlayan biri gibi alışkanlık yapana kadar bulantı vs. tarzı yan etkiler yapmaz ve kolayca tekrar bağımlı olursunuz.

weST.27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2gündür hiç bakmadım konuya 2 gündürde okul vs olmadığı için canım istemedi hiç aklıma bile gelmedi bırakıyorum yav yavaş yavaş şaka maka HELAL BANA ULEN !

ŞU DAHA 1 AY OLMAYAN BIRAKTIM DİYEN ARKADAŞLARIN DURUMU NEDİR YENİ İLAÇ ALAN VAR BENİM GİBİ 1 AYI DOLMAYANLAR VAR NE DURUMDASINIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı weST.27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2gündür hiç bakmadım konuya 2 gündürde okul vs olmadığı için canım istemedi hiç aklıma bile gelmedi bırakıyorum yav yavaş yavaş şaka maka HELAL BANA ULEN !

ŞU DAHA 1 AY OLMAYAN BIRAKTIM DİYEN ARKADAŞLARIN DURUMU NEDİR YENİ İLAÇ ALAN VAR BENİM GİBİ 1 AYI DOLMAYANLAR VAR NE DURUMDASINIZ
    Allen Carr'ın kitabını oku. ilacı da 2 paket kullan. Zararı yok..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O birdal dan birşey olmaz dediğin anda tuzaga düşüyorsun ve kurtulamıyorsun,en iyisi en güzeli kafayı iyice bir yoğunlaştırıp bırakmak,ne kitap ne ilaç nede başka birşey,her ay kıçıma giren sigara kazıklarına 9 yıl önce dur dedim o gün bugün içmiyorum ,hamd olsun içmeyi hiç düşünmedim,içilen ortamlarda bulunmamaya özen gösteriyorum,illet çok pis kokuyor nalet bir durum aldığın hava bogazından içeri girmiyor öyle igrenç bir durum

Sende psikolojik bir baskı yaratabilir dostların, içersin başlarsın,ben seni tanıyorum ,yak bir sigara birşey olmaz erkek adam sigara içer oğlum gibi bir yıgın komedi,aklı selim düşündüğünde bunların ne kadar komik ve korkunç bir tuzak oldugunu görebilirsin.

Önümdeki adam elinde sigara ile gidiyorsa ya onu geçiyorum yada o kokunun bana gelmeyecek kadar uzaklaşıyorum, ( ama geçerim )
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

lethaldoze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buırayı okudum bırakacam lan nedir bu esirimiyim ben bunun dedim. İlaç milaç yok 2 gündür içmiyorum. Yıllardır çok denedim bırakamadım çok seviyorum içmeyi fakat bırakanların hayata bakış yoruımlarını okuyunca içmemeyi daha çok sevecem diye düşünüyorum. Hiçbir destek yardım almadan bırakıyorum İnşallah.

weST.27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İçmiyoruz içirtmiyoruzz ! hiçte aramıyorum vallahi arkadaşlar bırakın ve 4 hafta sabredin dişinizi sıkın 4. haftadan sonra istek çok çok aza indirgiyor 4 hat aişkence ama bunu bilin

hele ki evinizde içen biri yoksa çok rahat bırakırsınız bugün yarım saat koştum eskiye oranla %40 falan daha az yoruldum daha 1 ay olmasına ragmen çok çbuk gösteriyor etkisini sigfarayı bırakmam

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)