alihan27'nin 24 satırlık postunu okumaya yüreğin var da ders defteri okumaya mı yüreğin yok ?
Printable View
alihan27'nin 24 satırlık postunu okumaya yüreğin var da ders defteri okumaya mı yüreğin yok ?
Boşverin tecrübe etsin sonra kafasini vursun duvarlara okumaya niyeti olmayan adamin çalışmaya hiç niyeti olmaz..
Bizim üniversite pub, dersler de mojito, b52 yapmaca zaten. Hergün bi heves bi heves.
Okuma hevesi diye birşey yoktur ki zaten. Bölümü seversin ya da sevmezsin. Bu kadar basittir. Ben 2. sınıftayken bırakmayı düşündüm. Hazırlık dahil 3 senem boşa gitmiş olacaktı. Rüyamda askeriyede uyandım. Lan dedim okul cennetmiş, neyin kafasını yaşıyorsun okulu bırakıcam diyorsun dedim.
Şuan son senemdeyim, üniversitedeki hocalardan pek hoşnut olmadığımdan ötürü son sene için sınava girdim ve kazandım. Hem ispanyada yaşıyorum hem de para alıyorum. Al sana heves getirecek bir güzelliği daha üniversitenin.
Kendini topla ve kendini üniversitene ver. Ben 14 yaşımda çalışmaya başladığımdandır sanırım, hep okumaya 4 kolla sarılmışımdır. :D 2 sınıf tekrarı yapacağım sene de çırak olarak mutfağa girip en ağır şartlarda çalışınca(boluluyum meslek seçmek sorun değil, okumazsan ya mutfakta olursun ya da mutfakta :D ) aklım başıma glemişti. Sen de okulunu oku, yazın işe girer çalışırsın. Paranla devam edersin, bak ailen sana o kadar parayı sağlıyor, bunun kıymetini bil de yüzlerini kara çıkarma ;)
Bu konuyu acman bile yanlıs kardesim
ne olusa olsun kesinlikle oku oku oku
ve üniversiteni bitir sana cok sey katıcak emin ol..
Seviyeni ve seni cok iyi yerlere getirir ...
Benim ilk iki senem çok tırıvırı geçmişti. Ben geçen dönem anladım bu işin şakası olmadığını. İnsan bi olgunluğa erişince bazı şeylerin ciddiyetini anlıyor sanırım.
Kardeşim eğitime verilen para boşa değildir bunu unutma.Ben liseden 20 Yaşında mezun oldum ilkokul arkadaşlarım üni 3.sınıfa geçti geçen sene pek hazırlanamadığım için bu sene tekrar hazırlanıyorum üniversiteye bence üniversite her gencin tatması gerek bi duygu diye düşünüyorum.Şu an bekarsın belki geçinirsin sorun değil ama ilerde evlenip çoluk cocuk sahibi oldugunda emin ol keşke okusaydım dersin 4 yıllığa tekrar hazırlan ve kazan bence.Emin ol para kazanmak şu an o kadar zorki ilerde ne olacagını sen düşün alışılmış bi laf ama; para artık aslanın ağızında değil miğdesinde emin ol yakında k.çına kadar da inecek.
ooo önceden kız mevzusu vardı onu aşmışız herhalde sıra üniye gelmiş :)
2 yıl ıvır zıvırdan uzak dur bitir okulunu bu arada da adam gibi hazırlan dgs sınavı ile alternatif geçişler yapabilirsin. Eğer bölümünü ve geçiş yapacağın alanları sevmiyorsan sen 2 yıllığı yinede bitir o sırada da sınava hazırlan ama bitir. İlerisi zor hemde baya zor bak ben makina teknikeriyim yıllar sonra ağırıma giden onca şey yüzünden oturdum hazırlandım mühendisliği kazandım bu sene 25 yaşında alttan derslerimi verip önümüzdeki sene devam edeceğim ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum sıcak para tatlıdır ama bir zaman sonra ağrına giden çok şey olacak hayat cidden zor kardeşim elinde iyi yapabildiğin işin yoksa babadanda kalmıyorsa otur çalış okulunu bitir ileride çok dövünürsün.
Tünay zaten noktayı koymuş diyecek ekstra birşey de yok.
Aklında başka bir Bölüm/Şehir var ise bırak fakat Ünv. okumayı bırakmayı aklından geçirme bile derim, günümüzde Ünv. okumak bile tek başına yetmezken tamamen bırakmak MUAZZAM mantıksız olur.
2003 lise mezunuyum lise cıkısı 2 yıllklar girme hakkım vardı iyi yerlerde tutuyordu beğenmedim...
bi işe girdik yaş 17 parada tatlı geldi çevremdede kimse yönlendirmedi... sene 2008 oldu tam askere gidiyim derken baktım dönüşte bi diploma lazım olacak kesin... başladım okula sabah iş aksam okul 3 sene böyle geçti 1 sene hazırlıkla bayağa zorlandım aslında bi koşturmaca vardı ordan oraya bide haliyle iyi geçmeliydi dersler cünki %100 burs vardı ya yakarsam bursu korkusuyla 2 yıllıgı bölüm 3.olarak bitirdim . şimdi aöf 4 deyim kesinlikle okulu bırakma. yaşında ufak bi yandanda iş kovala sadece okula verme kendiniki iş ortamınıda göresin part time full time bişiler bul iyi kötü.
ve pazarlama bitirdim bende kesinlikle zor deil kendini kandırma.
okulu bırakma sonra keşkelerin fayda etmeyebilir.
tünayda zaten en yalın dille anlatmıs anlarsan
korkma sadece toprağa gideceksin, sonra toprak olucaksın...sonra sularla birlikte bir çiçeğin bedenine yürüyeceksin, oradan özüne ulaşacaksın...sonra o çiçeği bir at yiyecek...at boku olucaksın...
hayatı bu kadar ciddiye almayın:D
2 Yıllıksa ve 4 yıla tamamlama isteğin yoksa, bırakıp 4 yıllık açıköğretim bile olsa bir üniversite okuma planın yoksa..
Bırak gitsin.. Okumamanın ilk ceremesini askerde çekeceksin.. İkincisi ise iş hayatında karşına çıkacak ve 1 ömür boyu yakanı bırakmayacak.. Doğuştann gelen ticari zekan, becerin ve bunları işe dönüştürecek imkanın yoksa, özel bir yeteneğin yoksa hayatını bir *** olamamış ve olamayacak şekilde sürdürürsün..
seni cok iyi anlıyorum bende kırklarelinde okudum not tutmaz ders calışmaz bir insan oldum ten yurdunda kaldım aylık 300 tl yemek içme derken aylık 1000 tl bide araba masrafı(benizn) felan derken 1500 buluyordu 2senem orda geçti
üniversite dedigin not tutma yeri degildir bence tutanlardan alma yeridir :D çünkü öyle yaptım bende kitaplarım hala tertemiz 2 sene sonunda calışmadıgım derslerden bile geçtim 2 tane dersin kaldı onlarda basketboll takımınde tekrar oynaya bilmek için koç bıraktı ( O koçu bi yakalarsam neler yapıcam ona!)
1 sene dayanmanı tavsiye ederim ilk sene senin gibi düşündüm sonra bırakmadım 2 sene hayatı daha iyi anladım kendi ayakları üzerinde durmayı ögrendim diyebilirim eger cok masrflıyım diyorsan part iş bul okulda ögrenci işlerinde alıyorlar kırklareli üniversitesinde ama bırakmayı düşünme keşke 2 senem daha olsa bile dedim kırklarelinde gezilicek yer olmasa bile 2 sene cok guzel zmanlar geçirdim. umarım yardımcı olmuşumdur.
ulan 106gti açtığın her konuda bize günlerce ızdırap çektirip sonucunda bir değişiklik yapmıyorsun ya..
seni bulacam olum bana telini pm at burgaza gelip fotolarını çekip foruma koyucam ondan sonrada yalçın çakıra sunup ünlü yapıcam seni
sendeki hammadde en az 35 bölüm götürür programı..
doğum yeri mi muş 106GTI'ın
Üniversite bırakılır mı ya? 18 li yaşlarda hepimiz bilinçsizdik de bu kadar da değil. Pazarlama bölümü zor değil. Mühendis olursun okuyamıyorum dersin, bırakıp işletmeye, pazarlamaya geçersinde, pazarlama zor diye üniversite bırakılmaz. Son kararın ne oldu? Yazılanlardan ne çıkardın?
üniversite uzadığı zaman bırakmaya karar vermiştim 6. senede bitmeyecek biyoloji diye
ama son anda devam etmeye karar verdim
toplamda 100 küsür ders aldım dallara ayrılmadan , 3 ders için bırakmak olmazdı
Bu sene bi gazla bitirdim kalan dersleri verdim
Şimdi iki üniversite mezunu bir minibüs şöförüyüm :D
Hayallerinin peşinden koş :hehe:
Biraz absürt oldu farındayım :D