User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
93 sonuçtan 77 ile 93 arası

Konu: Dükkan Önü Park Sorunu

nostra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen gün bir yere parkettim..dükkan önü fakat cadde üstü biyerdi..adam hemen çıktı mal gelcek çek aracı dedi..birazdan gidicem ve arabanın içindeyim..malın gelsin zaten çekerim bir yere gitmiyorum bırakıp dememe rağmen 15 dakka içinde adam 3 kere karısı 2 kere çıkıp homurdanıp durdular..anlayışsızlık bambaşka bişey..

luca55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buyrun okuyun arkadaşlar.dükkan sahipleri ekmek paramız diyor ama park edecek baska yer yoksa benım evımde oradaysa ne yapabılırm ki başka.ayrıca o kaldırım ve yolların yapılması için bende herkes gibi vergi ödüyorum,o yuzden en dogal hakkımdır oraya park etmek.

Dükkan önü kapatmak suç! - Posta
    BaYTaR MURO

luca55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    buyrun buda kanunu

KABAHATLER KANUNU

Kanun Numarası: 5326

Kanun Kabul Tarihi: 13/03/205

Yayımlandığı Resmi Gazete No: 25772 Mükerrer

Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 31/03/2005

İŞGAL

Madde 38 - (1) Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımları işgal eden veya buralarda mal satışa arz eden kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından elli Türk Lirası idari para cezası verilir.

(2) Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımlar üzerine inşaat malzemesi yığan kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından yüz Türk Lirasından beşyüz Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.

(3) Özel kanunlardaki hükümler saklıdır.
    BaYTaR MURO

highpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bazen çok işlek caddelerde bir yerden durup birşeyler almam gerekiyon o dükkanın önünde boş yer olmadığı için duramıyorum arkadan trafik akıyor daha tenha yerlerden almaya çalışıyorum alacağım şeyi bu olay o esnafa iş kaybı yaşatıyor bundan dolayı nezaketen uzun süreli parklarda oralara bırakmamaya dikkat ederim ha dükkanın sahibi orayı müşteriye ayırmamış kendi aracını başköşeye parketmişse ozaman herkes eşit haklara sahip herkes istediği gibi kullanır
    high power tuning [ subaru -honda]

bLackModeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ben aşşadaki asansorcu ile bu tartısmayı yasadım hatta ılerıye gıttık baya bı benzettım adamı gecen sene orucun ıcındeydı mahkemelık olduk mahkeme gunu ozur dıleyıp butun mahkeme masraflarını karsılayacagını davadan vazgecmemı soyledı hakım onunde ıkımızde vaz gectık olay tatlıya bagladı yedıgı dayakla kaldı .. ama hakımın soyledıgı apartmada oturuyosan dukkan onemlı deıl ne olursa olsun park yapma hakkın var
    facebook: hasan serdar şengül
    instagram: hasan_serdar
    ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu konudan bende çok muzdarip avukat arkadaşımla görüştüm bu konuda hiçbirşey yapamayacagımı söledi artık nezaket içinde idare etmeye çalışıyoruz

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bu kanun maddelerinden sonra dükkan önündeki herkesin park etmesine açık kamu alanını gasp ederek "bura benim, buraya park yassah" diyen çıkmaz herhalde..

Bakın bir kez daha altını çiziyorum, "bura benim, buraya park yassah" diyen çıkmaz herhalde.. "Arkadaşım rica etsem aracını çeker misin" diyenlerden bahsetmiyorum..

Bayrampaşalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu dükkan önü park yüzünden cocukluk arkadaşımla kavga ettım işi içinde olmayan bilmiyo tamam kimsenin malı degıl ama anlayışlı olmak gerekiyo mecburen

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşin özü hoşgörü...
    Her zaman karşılıklı hoşgörü olacak , bizimde Bostancıda tartıştığımız oluyor bazen..

Adam kendi apartmanının önünü yani sokağı kendinin zannediyor

mertrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mal getirir yada dükkana gelen müsteriler için zor oluyor diye tatlı bir dille rica eder anlarızda, Yolun kenarına, çek arabanı dükkanımın önü diyen dükkan sahiplerine gıcık oluyorum, sanki babasının yolu
    Haklılık olarak bakınca iki taraftada haklılık payı var, adam müsterisini düşünür, bizde gece araba gözümüzün önünde olsun isteriz, karşılıklı kırmadan hoşgörülü hareket etmekte fayda var

Birde apartman önüne sahiplenenler var 20 senedir arabayı evin önüne hep aynı yere bırakırız, boş oldu mu bırakırım, girdimmide 1 ay çıkartmam arabayı , yeni taşınan sevgili komşuma batmış baş köşede durması arabayı boydan boya çizdi fazlada uymamak lazım

crazydog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allahtan mahallemdeki esnafları tanıyorum da böyle sorunlar yaşamıyorum ama cins bi durum cidden

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaw bide evinin önüne ispark kurulanlar var beyler en kötüsüde o
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

crazydog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaw bide evinin önüne ispark kurulanlar var beyler en kötüsüde o
    aynen ya ben esnafa razıyım en azından arada ekşın oluyor bazen geyiğine bile laf ediyoruz birbirimize park edemessin dio kuka fln varsa arabayla itekleyip giriyorum tanımayanlar aha kavga çıkıcak diye bekliyo ahaushuuahua eğlenceli oluyor.

Konuya dönecek olursak işgaliye ödemiyorsa hiç kimse hak idda edemez dükkan önünde zamanında belediye ile görüşmüştüm işgaliye ödeyende zaten tabela koyup bunu yazıyor bebek tarafında bir kaç apartmanın önünde görmüştüm ara sokaklarda en temizi mahallenizdeki esnafsa siz onu oda sizi idare edecek bende yeri geliyor bırakıyorum arabayı çıkartmayacak oluyorum arıyo cepten evden anahtar yollatıyorum yada kendisi alıp müsait düzgün yere çekiyor herşey bir yana iki tarafta birbirini idare edince sıkıntısız olup bitiyor herşey

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu açan arkadaş ne oldu acaba inşallah kavga felan etmemiştir bir cevap yazarsa iyi olur
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

zetto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim bildigim dükkan önündeki kaldırım hakkında sadece hakkı olabildiği yola karışamaz. ama kaldırıma karışabilir. çünkü kapısının direkt önü sayılır. ürün satıyor sonuçta. ama yol üzerindeki bir yaptırımı olamaz. dükkan sahipleri eger kot farkı eksideyse yani yer altı girişe sahip bir dükkan ise merdiven vergisi öderler. kaldırımdan asagıya inen merdivenleri icin. aynı şekilde güz ayak girişli ve merdiveni kaldırma sarkan dükkanlar icin de gecerlidir vergi alınır. bu nedenle de kaldırımda yaptırım hakkı vardır. yola yoktur. fakat işlek caddelerde dukkan konumlarına göre dükkan önüne uzun surelı park etmek cok etik bir davranıs değildir Türk halkına göre. Bunu da karsılıklı hoşgörüyle anlasarak çözümlenir.

Faruk'S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuyu açan arkadaş ne oldu acaba inşallah kavga felan etmemiştir bir cevap yazarsa iyi olur
    arada bi göz göze geliyoruz da sıkıntı olmadı henüz.Ben park ediyorum yine onun arabasıda orada ..
    #NeMutluTÜRKÜMDiyene!

mert_leon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizimde dükkanımız var ama bügüne kadar kimseye çek arabanı demedik. Çokta saçma geliyor bana. Dükkanım gözüksün diosan git yaptır kocaman tabela gözüksün.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)