ne yap ne et bitirmeden gelme. 347 kd. ş:62 :)
Printable View
ne yap ne et bitirmeden gelme. 347 kd. ş:62 :)
Üniversite candır ya bırakmayın sakın..
Abiler bir sorum var bilen varmi?
Aöf lisans işletme 3. Sinifim şuan .
Askerliğim aöf den dolayi 2023 yilina kadar tecilli.
Ben aöf'ü birakip ilişkimi kesme belgesini askerlik şubesine götürürsem kaç yil tecil yapabilirim?
2 yil diyen var ama net birşey öğrenemedim askerlik şubesine gidip soracam ama önceden bilgi almak istedim
yaş 23 bu arada
Valla net bir bilgim yok bu konuda.En net yanıt askerlik şubesinden alırsın. Fakat liseden çıkar çıkmaz aöf ye hemen kayıt olup hiç tecil hakkını kullanmadıysan lise bilgilerinle 2 sene tecil hakkın var diye biliyorum. Dediğim gibi net yanıt askerlik şubeden alabilirsin.
lise bitti 2 yıl tecil hakkın var.
1 yıl kullandın , 4 yıllık okula girdin 4 yılda bitirdin , 1 yıl daha tecil hakkın kalır.
1 yıl kullandın , 4 yıllık okula girdin 5 yılda bitirdin , tecil hakkın kalmaz.
hiç kullanmadan 4 yıllık okula girdin okulda bitti 4 yılda , 2 yıl daha tecil hakkın var.
örnek ben ; lise bitti üniye girdim 4 yıllık okulu 10 yılda bitirdim ; 4 yıl okul tecili , 2 yıl ben yaptırdım toplam 6 yıl tecilli , son 4 yıl kaçak gezdim.
vay be fena hortlamış 2012 de ben açmıştım okulu bırakmadan önce :) gel zaman git zaman 2018 de askere gittim 358 gün askerliğin ardından 23 ocakta terhis oldum duygulandım :D :D
BENde bir soru sorayım madem mayısta bedelliyim aöf finaline denk geliyor ve sınava girmeyi düşünmüyorum.. harç parası yatırmalı mı yatırmamalı lı ne döndükten sonra seneye için yatırsam ne farkediyor
Yeni askerden gelen biri olarak ne yap ne et bitir okulu, 6 ay git 6 ay giden bile keşke bedelli yapsaydım diyordu.
aofden doğan hakkın kalkar.
liseden sonra sana verilen 2 yılı tecil hakkında bittiyse kaçak duruma düşersin.
bu arada bu tarihle baz alınırken diploma tarihin baz alınır.
misal diplomayı haziran 2018de aldın.
aof kayıt oldun , sildirdin. bu arada ocak 2019 oldu.
gittin şubeye tecil alıcaksın sana haziran 2018'den verirler 1.5 yıl tecilli olursun.
baz alınan tarih hep son alınan diploma tarihi ;)