mantı tadına yakın oluyo ozaman bak oda iyi fikir :)
Printable View
Abi bu nedir yahu gece gece. Yemin ederim şu yemek konuları yüzüne gece yemek yiye yiye 115 kilo oldum. Biraz insaf :D
Bu arada kıymalı+çok az domates soslu makarna favorimdir. :D
Geçen arkadaşın evinde yokluktan denedim makarnayı pişirdikten sonra boş tencereye bastım sumak'ı yağ+tuz ile kavurdum sonra makarnayla karıştırıp üzerine sarımsaklı mayonez sıktım pomp yalan oldu ama iyiydi yani makarna yedik :D
Size bi makarna sosu tarıfı vereyım parmaklarınızı yiyin tamamen kendı uydurmam :D
bir tavada tereyagı ve bır çay bardağı zeytın yağını ısıtın ustune bır çay bardagı süt ekleyın onun üstüne bi paket hazır kremalı mantar corbasını boca edin ve üstune kekık,tuz seven varsa pul bıber ekip 1 tane defne yapragı koyun koyulasana kadar karıstırın özellıkle tavuklu makarnanın ustune muhtesem oluyor not: makarnayı demlerken 2 tane defne yapragı koyun şahane tat verır
abi noodles olacaksa oyster dı galiba istiridye sos vardı bizim cafede millet bayılıyodu.. Tavsiye ederim
Hangi lokasyonda dusunuyosunuz?
Bana gelsene olm direk boyle konularda :)
@mustafaa_akca oh be yalniz degilmisim sitede :)
Sanaiciyim belki ama boğazıma çok düşkünüm.Dengeli ve az yiyerek 105 kiloyu pek geçmiyorum(şişmanlık yok iriyim) yemek benim evde en büyük zevkim diyebilirim.
Eğer yorgun değilsem istediğim herşeyi yaparım yorgunsam bitik:D
Sana makarnayla ilgili onlarca sos uydurabilirim.Evet uydurma:)
Bak zihninde malzemelerin tadını canlandırabildiğin sürece neyin yakışıp yakışmıyacağını kestirebilirsin
Örneğin:
Kırmızı etli biberi közle aynısının yeşilinide közle ve soy,bunları rondoya at ve yeşille kırmızının karışımını izle.Ama cıvık olana kadar değilde incelene ne kadar kıy
Akabinde içine dere otu çok hafif nane at karıştır dök makarnanın üstüne.yanına sarımsaklı yoğurtta koy bir tabağa isteyen öyle yesin.hatta istersen kırmızıyı ayrı yeşili ayrı kıy tabağın iki yanına koy renk olsun
Bunun dışında
patlıcan ezmesi yap içine salça koy mutlaka sarımsak koy birde kıyma ile karıştır gene ver makarnanın üstüne:)
bunun dışında gene bezelye doğranmış haşlanmış mantar kuş gagası şeklinde havuç ve mısır ı bol tereyağında şöyle kavurur gibi tavada çevir dök makarnanın üstüne ver soya sosunu tepesinden aşşa al sana yemede yanında yat
dur gaza geldim
bildiğin konserve ton balığının yanına ne koyarsan koy daya makarnaya.
kıyma kavur ver yoğurdu tereyağını daya müşteriye
yap normal makarnayı ver tepesinden has tereyağında eritilmiş kaşarı domates ezmesiyle gitsin.
Ya dakikada 5 tane sos uydururum o konuda bi garip im:)
az önce yemek yedim , yorumlardan birine göre bi tencere makarna yapıp yiyesim var
Kremalı ( hazır kreme ) domatesli makarna içine biraz sosisde konabilir
- sosunda hazır krema,domates,yeşil biber,kırmızı biber,kuru soğan,sarımsak,domates salçası,kimyon,kekik,karabiber
Geçen gün denedim bunu süper oldu üşenmesem hergün yaparım :)
Zeytinli , sucuklu , kremalı mantarlı ve vazgeçilmeyen kıymalı makarna favorilerim öğrenci evi :)
hazır satılanlardan barilla basilico
birde evde hazırlıyor bizimkiler mantarlı defneli falan onu da seviyorum.
sebzeli fettucini + ton balıklı salata king benim için :D
Penne broccoli ve penne pestoya bayılırım, bir mekanda olmalıdır bence. Bir de bu penne broccolinin içindeki beyaz olan, krema mı ne bilmiyorum artık, onun tarifi nedir verebilecek var mı acaba?
bolonezciyim bn