eyvallah sağolasın,15 i olmadan yükliyim o zaman ben.Haftaya sıkıntı olmasın
Printable View
Kart tipi HGS nedir cama kartı mı tutacağız nedir neyin nesidir?
cam termik ise algılamada sıkıntı olabilir camın petekli siyah kısmına tutması gerekir oda hakkatten rezillik. ben almadım henüz ama alan arkadaşlarımda geçerken bazen okumuyormuş bu sıkıntıyı çeken varmı.. sistem tam oturmamış sanırsam bir geçiyormuş okuyomuş bir geçiyormuş okumuyormuş. sanırım ogs en iyisi şimdilik..
ben 2.5 aydır kullanıyorm kesinlikle 1 kere dahi okumadı
sorun okuyup okumaması değil
plakaya kayıtlıysa dert tasa yok onlar parayı cekiyolar yasal tutarı neyse.
hgs nin tek sıkıntısı bana göre kiralık araçlarda olur adam kiraladıgı arabaya hgs mi alacak aldıgı arabanınkinin durmadan taşımak zorndamı kalacak saçma sapan iş
İstanbul dışında araç kiraladığımda eskiden cebime kgs'mi koyuyordum otobanlardan rahat rahat geçip gidiyordum. Şimdi kiralama şirketlerine ve benim gibi sık araç kiralayanlara resmen eziyet. Misal Avis, adamların havuzunda deli gibi araç var, ne yapacak her araç için hgs'mi alsın ya da ogs'mi, sonra aracı satarken otur sil baştan bir daha uğraş dur.
Merak ediyorum birşeyi yaparken en azından bir bilene, ufku geniş birine soruyorlar mı, birader biz böyle bir sistem getireceğiz, pilot bölgede seçmeyeceğiz, biz yaptık oldu olacak ne dersin, olmaz yapmayın, tamam hemen yapıyoruz :D :D
HGS ile trafik çözülecek mi şimdi, özellikle köprü gişeleri çok rahatlayacak değil mi?
4 şerit bir anda 30 şerit olsun, millet hurra saldırsın gişelere, sonra o huni bir anda tekrar 4 şeride düşsün, millet köprünün bacağında veya gişelerden sonra yine üst üste yığılsın. Sonra ileriye arıza şeridine eds niyetine 2 tane polis dik, millet o polisleri görüncede frene asılsın, 10 numara 5 regenerative braking yaparız. Bu kadar çok frene bastırıyorlar ya, gideyim Yaris Hybrid alayım hiç değilse bu kadar frenlemeye garibimin aküleri dolar.
Ya birader madem bu sistem tam oturmadı ne halet etmeye insanları zorluyorsun, iki ayağı bir pabuca sokturuyorsun, bu kadar kesin bir son tarih koyuyorsun. Yetmiyor 15 aralıktan sonra kgs dolumu yapılmayacak diyorsun.
Birde dikkatimi çekiyor; hgs gişelerini çoğu yerde en dibe atmışlar, madem millete kolaylık sağlayacaksın ne halt etmeye adamı kgs kuyruğuna girenlerin arasından zıplattırıyorsun.
bende motorsikletde var geçen kgs ile geçdim ama hgs ile nasıl geçicez orasıda ayrı bir muamma bu iş çok saçma oldu..
cevabı darkmoon vermiş. bazen okuyor bazen okumuyor. bende tereddütte kalıyorum. acaba ben mi okutamadım diye. kartın arkasını çeviriyorum acaba yanlış mı tuttum diye. geçtikten sonra ekranada çok geç bilgi yazıyor. okuyamıyorsun. bir saçmalık var. her geçişinde ne olduğunu bilmeden geçiyorsun.
Etiket tipi Hgs aldim, 3 kere kopruden gectm skntisiz gayet memnunum:)
Ya gidin hesabiniz olan bi bankadan ogs alin bakiyesi biti pttye git yatir derdi olmasin :)t
hgs sağlam olsa atıcam bir 100 tl kafam kulağım rahat eder 100 tl beni 2 sene götürürde şu okumama sorunu canımı sıkdı.. otomatik hesap bakiyesinden düşüyormuş kaçak geçiş olsada ama onunda sayısı varmış mail attım hgs ye 9 dan fazla kaçak ihlal olursa gene galiba cezai yaptırıma giriyormuş yada öyle bir şey..
maili silmişim ama sent klasöründe yolladığım mail duruyor aynen buraya yapıştırıyım.. bu arada hgs@ptt.gov.tr ye mail çekersen cevaplıyorlar ben iki sorum oldu biraz geç cevap verdiler ama verdiler..
merhaba merak ettiğim iki mevzu var hgs hakkında
1) bende iki araba bir motorsiklet var motorsiklet için etiketi yapıştırabiliceğim bir alan yok bana kart lazım ama bugün 3ptt ye gittim ellerinde kart olmadığını etiket olduğunu söylediler sanırım bu kart eski kgs gibi oluyor okutucaz makineye geçerken yanlışmıyım acaba??
2) misal arabayla geçerken hgs gişesinden hgs yi okumadı bu yönde internette bazı şeyler okudum çünkü ama hgs hesabımdada misal 100tl var bu okumadan geçen geçiş ihlalinde para cezalı olarakmı geliyor yoksa direk cezamı yiyoruz yoksa ogs gibi okumadan geçsede bakiyemizde para varsa bakiyemizden otomatik düşüm oluyormu..
birinciye verdikleri cevap kartın kgs gibi olmadığı aracın içinden gene okutmak zorunca olduğumuz yönündeydi..
ikinciye verdikleri cevap bakiyeden düşdüğü ama belli 7 yada 9 du yanlış hatırlamıyorsam üst üste geçiş ihalli olursa cezai yaptırım mı ne öyle bir şey yazmışlardı olucağı yönündeydi.. yani cezanın gelebiliceği yönündeydi..
istersen sende sor..
abi şimdi yazılanlara göre bana haciz gelmeli.
her geçişimde okumadı ama 1 saat içinde msj geldi hatta son 1 haftadır geçişlerde plakada yazıyo 34xxxxx plakalı aracınızla yapms oldugunuz geçişin ücreti 3.40 tl dir diye
kafam karıstı arkadşım hgs call center'ında calsıyırodu ona soracağm aksam herhalde en iyi o bilir