Ben kimlik taşımayı bırakalı kaç sene oldu hatırlamıyorum..ehliyet heryerde geçiyo zaten.üstünde T.C numarası olduğu sürece sorun yok.
Printable View
Ben kimlik taşımayı bırakalı kaç sene oldu hatırlamıyorum..ehliyet heryerde geçiyo zaten.üstünde T.C numarası olduğu sürece sorun yok.
Chipe remap şansımız olacak mı?
Bolu pilot ildi 3 4 sene önce aldık biz halen kullanıyoruz:)
herşeyi geçtim de artık kimlik cüzdana sığacak kenarını kesmek zorunda kalmayacağım ona seviniyorum :)
Çok fazla faydası olacağı kesin. Amma velakin bize olacak faydasından daha fazla devlete ve fişlemeye faydası olucak. Ayrıca dolandırıcılıkta yeni bir çağ başlıyacak. Hiç öyle fişlenme paranoya yada komple teorileri üreten okuyan kovalayan yapım yok ama bu durum şu anki ortamda iyice saçmalayabilir. Düşünsenize zorunlu olarak lokantaya giriyorsunuz girerken kimliği okut hesap öderken okut. Ay sonu maliye müfettişi gelip bu ay 500 tl kazandım demişsiniz ama gidip 200 tl hesap ödemişsiniz. Somon balığı yemişsiniz. Olay yerinede otobüs ile gitmemişsiniz araştırdık. Nerden geliyor bu para diye sorarlarsa. :D
Eğer dediğin şekilde bir takip olabilecekse, o zaman birileri vermesi gereken ama vermediği vergiyi verir de benzine , arabaya ötv verme işi azalır.. 1,5 tl olması gereken benzin 5 tl olmaz.. 30000 tl olması gereken araba 60000 tl olmaz..
birisi ödesi gereken vergiyi ödüyorsan hiç korkmaya çekinmeye gerek yok diye düşünüyorum..