benim bu arabaya ayiracak butcem olsaydi sahsen, alir parca parca satardim..
(icimdeki hurdaci yine uyandi )
Printable View
benim bu arabaya ayiracak butcem olsaydi sahsen, alir parca parca satardim..
(icimdeki hurdaci yine uyandi )
AE86 lar direkt 4AGE olan modelleridir...
AE85 ler 4-a 4a-c lerdir... ve onlar 1 2 sene önce üretilen modeller genelde 4age 86 olarka çıkmıştır... trdeki makineleirn hepsi hachi godur :)
dediğiniz gibi kasa ve şase olarak farklar yok belki 4agede biraz daha detaylı bir alt takım ve suspansiyon sistmei vardır ama genel olarak aynıdırlar...
tavsiye olarak söylüyorum yanlış anlamayın ama Toyota ya bu araç AE86mıdır diyecek kadar uzaksanız vazgeçin.
Ae86 fabrikanın model numarasıdır insanlar arasında aracın adı böyle yayılmıştır.
Japoncada Hachi=8 Roku=6 demektir.
Esas isimlendirme kriterlerini aşağıda yazdım.
------------------------
Toyota Corolla SR5
4A-C Karbüratörlü motor. Açık Diferansiyel. Klima-Hidrolik D.-Otomatik cam(Opsiyon.)
Toyota Corolla GTS
4A-GE Enjeksyonlu motor. LSD. Donanım yok sayılır :)
------------------------------------
Levin
Ön farları Sabit model
Trueno
Ön farları açılan model.
-----------------------
Zenki
Makyajsız.
Kouki
Makyajlı. Farların üzerinden geçen siyah cıta ve stop lambalarının arasından geçen beyaz yada kırmızı cıta ile belli olur.
-------------------------
Yani bu araba Zenki Toyota Corolla Levin SR5 tir.
basitçe ae86 isimlendirmesi yukarıdaki listeye göre yapılabilir. Makyajlıların yada levin trueno arasındaki farklar o kadar değil tabiki ama kısaca yazdım.
not: Japonya'da yada farklı uzak doğu ükelerinde isimlendirme biraz daha farklıdır ve ara ara özel versiyonlar çıkmıştır. Onları bu listeye dahil edemedim. etsek heralde epey uzun sürer.
Türkiyedekilerin çoğu AE86dır. AE85lerde tercellerde kullanılan 3a motor var. Genelde avusturya pazarında falan çıkmıştır. Ama dediğin gibi 4ac verisyonlarda epey güçsüz ve kilit olmadığı için Ae85 sayılır yurtdışı forumlarında ama %99 bu arabanın sasi no AE86 ile başlar.
http://b1212.hizliresim.com/14/5/glhv2.jpg
buyrun buda bir örnek.
batu ilk Türk yerli otomobilinde kesinlikle seninde katkın olması gerektiğini düşünüyorum.Bu nasıl bilgi birikimidir abicim. konuya nokta gibi bişey olmuş valla :)
Toyota'da 4afe ile 4age arasındaki fark bir arkadaşında bahsettiği gibi kapaktan.
Birisinde kam millerinin ikisininde ayrıca kasnağı var ve ikiside ayrı tahrik alıyor ama birbiriinden biraz araları açık. Fe'de ise tek kasnak ve arada bir dişli takımı var, avantajı ise kamlar birbirine daha yanaşık duruyor.
Yanlış hatırlamıyorsam Sonunda e varsa enjeksiyonlu anlamına geliyordu.
4AFE motor corollada kullanılan motor. Ama 4Age'yi sanırım eski kasa gelen MR'larda görmüştüm
arka bagaj kapağında çürüme var sanırım. boya şişmiş göz göz olmuş.
bu levin. trueno değil zaten farlarda belli. trueno nun yan sinyalleri çok daha ince.
4a karbüratörlü motor vardır bunda %90.
4afe motora bunun şanzımanı uyarsa çok iyi makine olur ama kaportası bayağı uğraştırır.
hastası değilseniz vereceğiniz para içinize oturur.
kısaca initial-d serisindeki itsuki'nin aldığı arabanın aynısı denebilir. hachi-roku değil de hachi-go olarak geçiyor orda.
edit: aynalar doğan slx aynası mı bana mı öyle geldi?
aracı büyüttüğünüzü farkettim tofaş motorlu bitik bi sıradan ae86 çıkacak gibi altından :D
86 levin. Nonturbo. 1.6 motor. Son derece vasat ae motor. Ama drift versiyonlarina ag motor koyuyolar. Tavsiyem ise nissan s13 1.8 turbo motoru komple oturtmak. Sigmama gibi bir problemi olabilir onuda sanzuman kismisini yararak halledilir.
Biraz karıştırdım da hiç b16 veya b20 koyan olmamış bunlara sebebi sanırım ae86 larda motorun dik yerleşimi. Aslında olur da baya uğraştırır.
bence vw agu motor 1.8t de fena olmaz bunlara.
Büyük emek ister, hem zaman hemde maddi olarak yıpratır sizi çürükler zaten illettir bagaj kapağından başladıysa kapı altları çamurluk içleri falan düşünemiyorum
Patır patır piyasaya çıkıyo AE86'lar böyle giderse bizim AE86 sahibi olma işi yalan olucak.
Ayrıca k20, agu falan değil, AE86 3SGE/GTE öttürür.
Tam bana alacak AE86 kalmadı derken bi önceki mesajda, Cem abinin yazması ne güzel oldu. :) Kendisinin de arabasını alamamamdan sonra anladığım üzere AE86 bana haram.
AE86nin ihtiyaci rotor sadece..
Bi türlü ikna edemedim Batu'yu şu fikre. : ))
https://www.youtube.com/watch?v=hIbgFF0nkSY
30. saniye
Gün gelicek çıkartıcaksın bana bitane, biliyorum abi. : )))
Dipnot: Abi yazdığına da 1 saat güldüm, batu nasıl gaza gelmiş-hırslanmış asansör pantolon. :D
ae86 ya s38b38 koysak nasıl olur peki :D
Bundan %100 eminim :D:D
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphoto...53949458_n.jpg
İn Turkey :) Honda motorlarıyla fantaziye gerek yok :)
86nin hakki 20b'dir.
bence 2jz gte :D
olmadı f20c çok keyifli olur :)
batu işimiz düştü desek 2 satır yazmassın , koca sayfa yazı yazmıssın pü sana
bırakın boş hayalleri bu arabaları toparlayıp binmek en kötü ihtimal 25-30 bini geçiyor arabanın durumuna göre.Tr de tek blacktoplu yürüyen makina tech e özel 20 bine alın gidin muayenesine kadar var.
http://a1212.hizliresim.com/14/6/gmg65.jpg
http://a1212.hizliresim.com/14/6/gmg54.jpg
http://a1212.hizliresim.com/14/6/gmg5f.jpg
Bu araç ae86 ama cebinde maddin gücün yoksa yanına yanaşma.
abi herhangi bir kazası yok arabanın önunde arkasında sagında solunda motorunu actık baktık denildigi üzere karbüratörlü arac ancak motor kodu AE86 olarak baslıyor hatta altında japonca biseyler yazıyor. pertlik bi durumu yok gibi aracın Aracın Plakası 34 ANL ile başlıyor. Bize kasası lazım zaten motor cokta muhim degil kıbrıstan motor getirtmeyi planlıyoruz yada aracı kıbrısa götürmeyi.Bugun yarın cıkartıyoruz aracı ordan allah kısmet ederse. sonra Yavas yavas söküp yavas yavas toplamaaya baslıcaz ;)
batu bilgi icin tesekkur ederim bu bilgilere bende googledan sahip oldum herkes her aracın en ince ayrıntısına kadar bilecek değil.mesela sen yazmıssın levin düz farlı olan modelidir diye bu aracın farlarıda düz farlı ama genelde levinler 4age motora sahip ama bu arac karbüratörlü mesela Aslında ben konuyu acarken AE86 mı diyerek degilde Motor 4Age mi diye acmalıydım tabikide kasa olarak ae86 oldugunu biliyorduk ancak kasaya bakılınca motor hakkında ufak tefek tuyoları alabilecegimiz ayrıntı varmı diye actım konuyu ki zaten ertesi gun aracın yanına gidip kaputunu actırtabildik.
Sen demekki sadece resime bakıp yorum yapmıssın benim yazdıgım konuyu okumamussın Ben mesela vti örnegini verdim 1.4islerden ayırt edici özellik uzaktan bakıldıgında 4 fren disk kadran turuncu vs. sunroof gibi örnekler verdim ama sen yanlıs anlamıssın oyuzden seni yanlıs anlayacak bir durum yok ortada ilgin icin tesekkurler yinede.