Aynı şeyi hgs ye mail çekdiğimde banada yazmışlar sayıyı tam hatırlamıyorum 7 yada 9 du.
Printable View
OGS'de Garanti Bankası anamızın nikahını da isteyince ve İstanbul dışı seyahatlerde sıkça araç kiraladığımdan kart tipi HGS aldım.
Karayollarında şöyle bir açıklama var,belki işimize yarayabilir:
KGS 1 OCAK’TA KALKIYOR, HGS GELİYOR…
Otoyollar ve İstanbul Boğaz Köprülerindeki ücret ödeme gişelerinde kullanılan KGS sistemi, gişelerde durmadan geçişi sağlayan HGS’ye yerini bırakarak, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren kullanıma kapatılacak, OGS sistemi ise devam edecek.
Yol kullanıcılarının mağdur olmamaları için OGS veya HGS aboneliğine kayıt yaptırmaları gerekiyor. Kullanıcılar kayıt işlemlerini anlaşmalı bankalar ile otoyollardaki HGS etiketi satış anlaşması olan Otoyol Hizmet Tesisleri ve PTT acenteleri ile diğer PTT şubelerine başvurarak gerçekleştirebilecek.
Karayolları nakit KGS kartı olanların, HGS veya OGS abonesi olmak için otoyolda bu hizmetlerin verildiği gişelere, ayrıca bankalardan alınan nakit KGS kartı için de ilgili bankalara başvurarak kartlarını iade etmeleri gerekiyor.
Abone olmadan otoyolu kullanan araç sahipleri, geçiş yaptıkları tarihi izleyen 7 gün içinde ücret ödemeden geçiş yaptıkları sisteme (OGS veya HGS) üye olurlarsa, normal geçiş ücreti ödeyecek. Aksi takdirde, kullanılan otoyolun en uzak mesafesine göre hesaplanan geçiş ücreti ile birlikte, bu ücretin on katı idari para cezası ödemek zorunda kalacaklar.
HGS Garantide ve garanti müşterilerine ücretsiz
KGS için son gün 31 Aralık!
2013’te KGS’ler kaldırılıyor yerini HGS alıyor, artık otoyol ve köprü gişelerinde beklemek tarih oluyor. Siz de 20 Aralık 2012’den itibaren Garanti’ye gelin, HGS elektronik etiketinizi ücretsiz alın!
20 Aralık 2012 itibariyle;
Başvurunuzu, İnternet Şubesi Başvurular menüsü HGS/OGS Başvurusu adımından ya da Garanti şubelerinden yapabilir,
Garanti şubelerinden anında teslim alabilirsiniz.
* Kampanya 31.03.2013 tarihine kadar geçerlidir. Sadece HGS elektronik etiketleri ücretsiz verilmektedir. İlk aktivasyon sırasında PTT’nin araç sınıfına göre belirlediği minimum yükleme tutarının, geçişlerde kullanılmak üzere HGS’ye yüklenmesi gerekmektedir. (1. sınıf araçlar için minimum yükleme tutarı 30 TL’dir.) Bir müşteri için maksimum 5 adet HGS ücretsiz olarak verilebilmektedir. Filo kapsamındaki araçlar kampanya dışındadır. HGS’nin elektronik etiket yerine kart olarak talep edilmesi durumunda Garanti şubeleri veya 444 0 333 Alo Garanti’den bilgi alınabilir.
ayrıyetten:
İş Bankası HGS etiketi satacak | Bankacılık | Finans Gündem
İş Bankası'ndan bana da mail geldi. Bedava HGS etiketi için şubelerimize başvurabilirsiniz diyor.
Ama HGS için etiket almak mı mantıklı yoksa kart almak mı?
Cama birşey yapıştırmak istemiyorum ilk önce.
Sonrasında aracı satıp başka araç alma durumu da var. O sebeple kart kullanımı daha uygun olmaz mı benim için?
HGS illa plakayı kaydedip de oradan mı düşüyor ücreti?
Dün istanbuldan - antalya ya gelirken hayatımda nadir gerek duyduğum bir cihaz olarak ağzıma z*ctı diyebilirim. 2-3 liraya geçilen yerden kgs kartım olmadığı için köpüden 5 liraya kgs kartı alarak anca geçtim. Sonra otobanda lazım oldu 12 lira veznede oturan ipneye verdimki kgssini kullandırtıp geçirtsin. KGS varken ne güzel durup kırk yılda bir lazım olan şeyden alıp geçiyorduk şimdi onuda yapamıyoruz...
keşkge kaaçak gecip bi hgs alsaydın tuğral
Bu kart tipi HGS nasıl oluyor? KGS gibi durup mu basıyoruz yani anlayamadım :soru:
Çok doğru söylemiş, bu devlet acaip bir devlet, vergisini ödemeyen adama af çıkartır, vergisini ödeyen adamada her dakika mokoko.
İlla bir af çıkar, bazen kendi kendime çok ama çok yanlış ülkede doğmuşum diyorum, tamam yaşam kalitesi açısından daha kötüleride var ama burada da kimse de gıkını çıkartıp aga ne yapıyorsunuz demiyor.
Lotoyu bulursam ardıma bile bakmadan pılımı pırtımı toplayıp verdiğim vergilerin karşılığını görebileceğim bir ülkeye yerleşeceğim. (böyle düşündüğümden de çıkmıyor meret :D )
Bu arada kart tipi HGS'yi elinle ön cama tutuyormuşsun zımbırtı güya 100 mt'den okuyormuş; göreceğiz bakalım okuyabiliyor mu, beni ve Zeki Müren'i görebiliyor mu :D
arkadaslar kgs gişeleri ayın kacında sondu ? dolum için değil geçiş için?
31 aralık ceco
Garantiye sordum bugün ruhsatla başvurabilirsiniz ayrıca kredi kartına tanımlıyorlar. Merak ettiğim kart mı etiket mi? Farkları nedir?
Kart tipi HGS ile ilk golü yedim, yaklaşık 45dk önce fsm'den geçtim, kgs gişesi dolu olunca dedim fırsat hgs'yi deneyeyim ve 46 küsür ile kaçak geçtiniz uyarısı ile küp gibi oldum.
Bu saçma sistemi umarım oturturlar ve umarım kaçak geçişi normal olarak bakiyeden düzeltirler.
Kaçak geçişi bakiyeden normal çekip çekmediklerini nereden sorgulayacağız. Hay allahımya, mis gibi KGS vardı dertsiz başa dert çıkardılar.