Yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum o zaman bu işe ilk önce blog tarzı bir şey ile başlıyalım ondan sonra bu tür web sitesi şekline girelim. doğru mu anladım ?
Printable View
Yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum o zaman bu işe ilk önce blog tarzı bir şey ile başlıyalım ondan sonra bu tür web sitesi şekline girelim. doğru mu anladım ?
1- 1 adet domain satın alıyorsun
2- 1 adet host alıyorsun.
3- ücretsiz olan wordpress i yüklüyorsun (WP hazır sitedir, tema değişikliği yaparak farklı oluyorsun. İçinde SEO da var kullanımıda kolaydır.
4- Sitede ne nerede olacak neler yer alacak belirleyin ( Bu aşamada r10.net birinden tema yaptırabilirsiniz. Yada hazır ücretsiz tema alıp yazı ve resimleri eklemeye başlayın.
5- 5-6 gün kendiniz deneyin eksikleri ve yeni fikirleri değerlendirin
Hayırlı ugurlu olsun
hani ben çözüyordum abi o işi :D
+5500
Küçük bir hostla başlayın, WordPress kurup devam edin.. Hit'e göre yol haritası çizersiniz. Şuan taş çatlasa domain + hosta 100 lira ayırın yeter.
WordPress yada farklı script ve temalar için scriptmafia.org sitesinden yararlanabilirsin. Yardımcı olabileceğim bir konu olursa PM atabilirsin.
@coder
bana hazır panelli güzel yazılmış blog bulsana :D
EcceBlog Wordpress Teması | ECCE Web Tasarım
bunun gibi :D
yahu neler neler yazılmış yok artık..
yıllık masrafın 15tl domain , ortalama 20tl-50tl hosting'dir. İstersen birçok firmadan ücretsiz hosting sponsorluğuda alabilirsin ki bence böyle bişeye gerek yok. ilk açıldığı için böyledir , eğer trafik artar ve yetersiz gelirse , veya servarda milyon tane site olurda site kasılıp durursa düzgün adam akıllı bi host alırsın.Neyse yok özel olucak vs. çok yazılmış ama şuanlık gereksiz.
Örneğin verdiğiniz örnek site Stance:Nation – Form > Function › Log In oda wordpress. Zaten wordpress opensource yani açık kaynaktır. Üzerine ücretsiz tema yüklersiniz , yaparsınız , yaptırırsınız veya hazır satın alırsınız.
Hatta dahada ucuza hiç etliği sütlüğü ile uğraşılmak istenmez ise , yalnızca sade bir blog ise amaç severek takip ettiğim drifttr.com gibi wordpress.com (veya blogger) üzerinden alınan ücretsiz bolg'u ücretli bir domain ile bağlayıp bile kullanabilirsiniz. Hani çok kasmaya gerek yok :icon_tup:
Siteye girenler sitenin tasarımına bakar tabiki ama , onun özel tasarım mı hazırmı vs. mi gibi olup olmadığına bakmaz. Ayrıca wp'yi hakir görenler için büyük sitelerden örnekler koyabilirim veya hazır tema ilede güzel örnekler verebilirim.
Daha detaylı soru vs. varsa elimden geldiğince yardımcı olurum.
domain ile hosting karışımış bazı yerlerde , domain olarak yıllık 20 tl , hosting olarak yıllık 100 tl masrafın olur trafiğe göre artar. Siteyi kurmayı başkasına yaptrıcaksanızda 300-400 gibi birşeye mal olur.Zaten verdiğin örnek site wp ile hazırlanmış hazır şablon , pek bi esprisi yok.Önemli olan google da kastırabilmek onun içinde reklam , yetenek ve bu işten anlayan lazım.Bilen bi arakadaşa danışırsanız iyi işler çıkar , ama her seo paketinede güvenmeyin, ağzı olan ben seocuyum diyor