:D:D:D:D konu vale ise ne yapar ne eder sonunu valeye bağlarım :D :D
Printable View
Sadece valeye araba verilerek gidilecek bir mekan varsa ya taksi ile giderim ya gitmem. Valeye araba felan vermem. Yıkamacıda ileri geriyi bile ben yapıyorum valeye araba verip içeride otururken beynimin türlü komplo teorileri ile %100 Load'a vurmasına gerek yok.
Kız arkadaşla gidince mecbur veriyoruz zaten lokmanın önünden geri viteste ters şerit tam gaz gitmelerinden bizden sonra nası kullandıkları az cok belli vermemek lazım...
konuya girip baktıkça yazasım geliyor :D OBA'da cins bu konuda arabayı istediler vermedim adam üstü kapalı s.git ozaman dedi bende gittim ahsuasha :D
la benim hiç valeye vericek arabam olmadı :( nemo'yu mu vereydim külüstür hidroliksiz,manuel camlı civic'i mi?
ben hep kendim park ederim valla.civic'le kuruçeşme kahvesi'ne gittiğimde bir gün verdim arabayı kıs kıs gülerek.herif alışmış tabi elektrikli direksiyonlu range'lere, audilere, bmw'lere benimkine bi bindi olduğu yerde manevra yaptıracak ya.bi asıldı direksiyona.dönmüyor :D sonra camı açıp bana laf söleyecekti baktı cam da manuel...direk açtı kapıyı efendim şuraya çeker misiniz arabayı dedi :D :D
bebek kitchenette valelerine de dikkat edin benim aracımı vurmuşlardı.. gerçi hiç itiraz etmeden hatalarını kabul edip parasını ödemişlerdi ama olsun ne gerek var boş yere başınızın ağrımasına..
Etiler de bir mekana gelecek olan olursa Valesi ben olurum haber vermeniz yeterli bizim işyerinin otoparkına çekerim en beleşinden
ahuahuahua bir davetli olarak Sunset e gitmiştik... normal yoldan zor zaten :D:D:D:D
O zaman GSI var 96 SFI GSI :D
dedim ben valeye vermem arabayı,
mekana geldik, valeye dedim ben parkedeceğim, aşağıyı tarif etti...
rampa da full çakılı, aşağıda bir park vardı oraya götürdüm park ettim, geri yukarı yürüdüm, lanet ettim arkadaş, kan ter içindeyim ama hava da sıcaktı öfff...
neyse,
yemek sonrası çıktık yanımdaki davetlisi olduğum kişi (ki ünlü de biri) dedi arabayı getirsinler dedim ben valeye vermedim otomobil düşkünü olduğumu da biliyor, biz bekleriz dedi eşiyle benim eşimde kapıda arkadaş aşağı yürü yürü, adamlar ağaç oldu kapıda :D:D:D
gittim aşağıdan aldım arabayı hatunu aldım, vedalaştık, davetlisi olduğumuz kişi dedi ki,
bende valelere vermem arabayı, arabayla gelsem bile 3-5 sokak arkaya park ederim, taksi tutar öyle gelirim en temizi öyle sen de öyle yap uğraşmazsın binersin taksiye gidersin dedi...
dedim hacı çok haklısın ya :D:D:D:D
bundan sonra taktik bu :D
:) çok güldüm konuyu okuyunca;
bi forum sitesinin organizasyonunu yaptım ramazan ayında iftarda. listeye sen yaz 30 kişi sonrada 45 kişi gel :) neyse allahtan mekanda işi hallettik.
mekan sahibine abi gelecek kişiler araba konusunda hassaslar ona göre senin vale israr eder illa ben alayım kapıyı açar aman haaa dedim.
sen gel bir aracın sahibini kandır araca bin hazır iftar vakti vatan caddesinde gazla tesadüfen geciken biri olm iftarı açamadın gazlayıp durdun diyor ki o karada uyandım işi ama bildiğin gazlamış. mekandan yemekler sayesinde kimseden ses çıkmadı iyi bir anlaşma yapmıştık ve memnun oldu ve seneye aynı mekanda olalım derken mekan sahibi 35 lira dedi bize tam o gün 50 lira aşağıya yapamam deyince organizasyon iptal oldu kısaca tökezledik.
peki sonra mı?
-mekana başka bir zaman gittim 4 kişi olarak. 3 kişilik karışık, 1 salata, içecekler, tatlı ve kahve içtik fiyatları çok iyi bildiğimden bir fiyat geldi yuhhh dedim tabii adisyonun arkasını çevirirler bide yanında misafir olunca detaylı inceleyemiyorsun tabii ben açtık arkasını bi baktım fiyat toplamı 78 yazıyor adam düzlemiş bide sana indirim yaptık dedi :)
kasaya gittim 100 lira verdim haram zıkkım zehir olsun dedim çıktım.
sonrada ben lokanta açtım gerisini siz düşünün :)
Vale sistemi lanet sistem Lokma arabaya 4 kişi biner araç almaya gider, Baltalimanı MADO arabayı vuruk getirir söke söke hasar yaptırılır, rumelihisarı MAMA illa ben alıcam buraya parkedemezsin der CookShop bebek ben parkedip anahtarımın bende olmasına ragmen bana bi hızmet vermemişken arkamdan koşup vale fişi vermeye çalışması daha birsürü hikaye mekanların önünde isparkın bu alan ücretsiz kullandırılmak üzere kiralanmıstır yazmasına ragmen hala Vale kavgamı vermekte ısrarcıyım :ofk: hergun her biriylede usanmadan tartısırım...haksız kazanc,mafyalaşma,alınteri ile kazanılan arabalarımızı hor kullanma plakamı ezberletiyorum her birine... tek vasfı araba kullanmak ve aynı zamanda gider yapmak olan insanlardan uzak ...
kaldırım kenarına park ettiğiniz olay iş park oluyor sanırım 15 TL mi?
ankarada kaldırım kenarı bir tek çankaya-bahçelievler arasında var oda 5 tl.
vale fişi denmiş birde, vale maaşlı eleman işi de araba park etmek değil mi? bahşiş verirsin vermezsin orası ayrıda o da mı fiş kesiyor yahu?
gözünü seveyim ankaranın..
son 4 senedir bırakmıyorum zaten
sizinkiler yine iyi beyler vale benim arabamla beni eziyordu. :D bir mekan çıkışı önümüzde de birileri var, fişlerini vermişler bekliyorlar, biz de verdik, bekle ki gelsinler.dedim bari boş duracağıma şurdan bi paket sigara alayım, ara sokakta yürüyerek karşıdan karşıya geçiyorum bi baktım bağıra bağıra bir araba geliyor, kornaya asıldı, lan bi baktım benim araba! adam benim aracım olduğunu da bilmiyor, mekanın önüne geldim araba bekliyor birbirmize giriyorduk adamla.
araba yine bir yerde önemli değil beyler, bu olaydaki gibi gider birine vurur, kaçar, ondan sonra sizin başınız ağrır.
o adamın bulduğu yeri pek ala ben de bulabilirim diyip geziyorum, hanımefendi varsa mekanın önünde bırakıyorum, park edip geliyorum.çıkışta da aynı şekilde gidip alır gelirim,sonuçta hesabı ödedikten sonra def olun gidin de demiyorlar, 2 adım yürümenin de kimseye zararı yok.
Ben de bir mekana gittim geçenlerde Adana'da.. Mekanda pek kimse yoktu haftaiçi arkadaşlarımı görmeye.. Otoparkı neredeyse bomboş.. Koydum arabayı yürüyorum, vale fişi verdi.. Niye dedim böyle dedi, aldı anahtarı zorla.. Mekandan çıktık 10 metrelik mesafeden getirdi diye para verdim.. Bir de arabam soğukken beklerim ben çok kılım o konuda, adam hiç beklemeden getirdi gıcık oldum bir daha vermem arabayı falan :D