Bunlarda bugün babamın arkadaşı hediye etti 72 bozuk 2 tane kağıt para toplamda 236 bozuk 27 kağıt para oldu
http://img14.imageshack.us/img14/8118/resim009ob.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Printable View
Bunlarda bugün babamın arkadaşı hediye etti 72 bozuk 2 tane kağıt para toplamda 236 bozuk 27 kağıt para oldu
http://img14.imageshack.us/img14/8118/resim009ob.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Konu çok güzel
kardeşimde de böyle bir saplantı var :) oda pul ve eski para topluyor. baya da var.. bi ara bende resimlerini çekip paylaşırım burdan
bende 1 kavanoz var osmanlıda içlerinde dahil
Konuyu hortlatmıs olucam ama bende de küçük bir madeni para koleksiyon var. Sadece madeni biriktiriyorum ben.
Bu sevda ilk olarak 10'lu yaşlarımda başladı. Köyden dedemlerin döneminden yıkık bir bakkal vardı ve kilitli minik bir kasası vardı. Onu kurcalarken birden açıldı ve ilk paralarımı orada buldum. 10 - 15 adetti ve ondan sonra bu iş yürüdü gitti...
Genelde farklı ülke paralarını araştırıyorum. Onların üzerindeki semboller , yazılar ilgimi çekiyor.
1850 - 2012 yılları arası karma bir koleksiyonum var. ( Madeni )
Bir çok ülkenin madeni paraları ve hatıra olarak basılan paraları mevcut.
Fotoğraflarını çekip paylaşıcam en kısa zamanda.
Birde elinde bu paraların yılları ve ülkeleri hakkında KİTAP olan var mı ? İnternette rastlamıştım ben bir çok ülkenin yıllarına göre ayırıp bir kitapta toplamışlardı.
bende de bir poşet madeni para var delikli filan bi kaç tanesi 1930ların filan sanırım babam bana vermişti bir kaç yıl önce
benim var, resimleri akşam eklerim.
babamdan daha devralamadığım bi koleksiyonda bizde var fakat uzun süre daha bana geçeceğe benzemiyo:)) aşırı değer verio son zamanlarda hastalık boyutuna ulaştı eskiparalar tamam ama bankamatikten seri ve gıcır gıcır para çıkarsa eğer babam üzülüyo ben nasıl harcıycam şimdi bunları diye :) direk albumun arasına koyuyo :) aslında zevkli ama artık onda hastalık..:)))) eğer ulaşabilirsem en yakın zamanda eklerim :))
Bende sadece shell in verdigi GS paralari var. Ozel saklama kartonu ile tam takim. Gozum gibi bakarim.
eren abi şu gs paralarının fotoğrafını çekmen mümkün mü merak ettim
bende eskı para cok:)metal