yazmayın la konuya başarısızsınız sizde bende gibi böceğiz la biz kimiz abilerimiz var başarı timsali:D
Printable View
yazmayın la konuya başarısızsınız sizde bende gibi böceğiz la biz kimiz abilerimiz var başarı timsali:D
Beyler ben pilavli sohbete gidiyorum..
@miniks;
kandırılıyorsun, sen düşünmeyi tartmayı başkalarına bırak, kendin yorum yapma, bu ülkede senden daha iyi düşünen "elit" kesim var..
hoppala? Önce kendi düşüncemi yazayım da topa tutulmayayım. Beni tanıyanlar iyi bilirler, benim siyasi görüşüm hep muhalefet olmak yönünde. Ayrıca gerek icraat olarak gerek de görüş olarak desteklediğim bir parti yok, TBMM koridorlarında büyüdüğümü de eklemek isterim.
Konu köprü ve otoyolların özelleştirilmesiydi değil mi? Bunun vatandaşa yararlı olup olmayacağını tartışıyorduk? Nereden geldik siyasete? Neden A partisi B partisi tartışmaları yapılır oldu? Hani burası sosyal paylaşım sitesi değildi, siyasi konuşmak yasaktı?
Almanyayı bilemem, sadece aklımda kalan o meşhur Autobahn'ın ücretli olduğu, olmayabilir de emin değilim, ama bildiğim bir şey var, ABD'de neredeyse bütün kamu hizmetlerini özel sektör işletir, otoyollar da ücretlidir. Türkiye kuruluşundan beri sözde cumhuriyettir, başlarında neredeyse sosyalizmle yönetilmiştir, her şey devlet eliyle kurulmuş ve işletilmiştir, çünkü mevcut şartlar onu gerektirmiştir. Burada karşı olmamız gereken özelleştirme değil, nasıl özelleştiği, yıllık karının kaç katına gittiğidir. Konunun sonuna doğru zaten bu yöne kaymış iletiler ama neden siyasi parti fanatizmine gelmiş onu anlayamadım?
Bir de araya salata olan genç yaşta belli kapitale o veya bu şekilde sahip olmuş, karşısındaki adamın ne olduğunu bilmeden atıp tutanlar var, onların ne yapmaya çalıştığını hiç anlamadım.
Türkiye'nin en elit, en bilgili, en saygılı forumlarından birindeyiz, konuyu saptırmadan tartışamıyoruz bile. Biz böyleysek, "yol verme" yüzünden milletin birbirini gebertmesi gayet normal geliyor.
hep aynı palavrayı atıyorsunuz yeter lan artık! başka kurumlara şirketlere 300milyar dolar borçlanıp sonra burda imfye borcumuzu kapattık diye artistlik yapmayın. birinden al öbürüne öde şeklinde bende borç kapatırım.
yeminle haberlerde ne izlediyse inanan tipler gibi konuşuyorsunuz. ulan 300milyar dolarlık diğer borçlar nolacak. imfye borçlanınca borçda diğer kuruluşlara borçlanınca borç değilmi. allahın körleri ya.
ayrıca özelleştirmeye karşı filanda değiliz. keşke heryer özelleştirilse. ama doğru yapılması sorunumuz
akp'yi savunanların sadece ekonomiden bahsetmesi de çok enteresan oluyor...hani vatan millet değerlerimiz onurumuz...bunlar önemli değil tabi...
siz ve sadece size yarayan ekonomik gelişmeleriniz... neyse....
Herkesin görüşüne saygı duyuyorum, x veya y parti. Ama şu noktada her ne kadar siyasi olarak aynı görüşleri paylaşmasak da kişisel çıkarımlar yorumlar yapılmasını doğru bulmuyorum.
cedden bahsediyolar senelerdir :)
senin ceddin istanbulu feth etmek için o zmn top döküyodu bizansta meleklerin cinsiyetini tartışıyodu
ironiye bakki bizde üretim yok hala harem tartışıyoruz
senin ceddin toprak eker yetiştirirdi hayvan büyütürdü
yine ironiye bak her yer angus çiftçi ekemiyo
ne ekonomisi arkadaş ? verginin vergisi alınıyo demekki devletin geçim kaynağı yok taş ocakların kömür ocakların yer altı ve yer üstü zenginliklerin satılıyo
neymiş özelleştirme
siz istanbulun fetih dönemini çok ii bilirsiniz hani anlatılan bi hikaye vardır
papazlardan biri siz burayı savaşarak aldını biz parayla siyasetle geri alıcaz die
hani nerde cedde saygı ? daha yaziimmi ?
yeminle fıttırıyorum ya. hani kesip kör kuyuya atmak istersin ya öyle oluyorum bu palavrayı sıktıklarında.
ulan 216 milyar dolarla aldıkları borcu 700milyar dolara çıkardılar. bunuda akpdeki yolsuzluklara dayanamıyorum diyip istifa eden akpli millet vekili resmi evraklarla kanıtladı. kısa vadede 300 milyar dolar para ödememiz lazım ama cepte para yok götte don yok.
halâ imf diyorlar. ulan imf miyadını doldurdu haberleri yok. imf nin yerini bir sürü başka kuruluşlar aldı. halâ deli gibi sıcak para çevirmeye çalışıyoruz. bir sonraki dönem ülke batacak kimsenin haberi yok. medyayı bile susturabiliyorlar deli oluyorum. şuanda 1 emeklinin maaşı ev kirasını ödemeye zor yetiyor. bırak elektrik su ödemeyi.
madem ülke iyi durumdada dün asistan doktorlar niye ödeyemedikleri elektrik v.b faturaları göğüslerine asıp yürüyüşyaptılar ağladılar? memleketin doktorlarını bile ağlattılar halâ imf diyorlar.
öyle güzel bir yere parmak bastın ki,
4 mevsim yaşanan Türkiye'de sebzeyi ithal eder hale geldik,
sebzeyi bırak CANLI HAYVAN İTHAL ETTİK lan... ötesi var mı ?
İnsanların idrak edemediği birşey var.
Alenen görüyorlar aslında da "bakmak istedikleri yerden bakıyorlar"
özelleştirmeler öyle bir yapılıyorki, 3 kuruşa aldığı işletmeyi nasıl oluyorsa, 6 ay sonra 10 kuruşa satabiliyor özelleştirme ihalesini kazanan kişi. üstüne bir çivi bile çakmadan...
e devlet neden satamadı veya SATMADI 10 kuruşa diye soran yok.
devletin tüm kaynaklarını satıp paraya çevirip, IMF borcu kapandı da, yol yapıldı da, bina yapıldı da diyerek herkes ülke yönetir.
önemli olan o işletmeleri maksimum fayda sağlayarak özelleştirmek veya işletebilmek...
bunların hiçbirinin yapılamadığını görmek zor değil ama elhamdülillah müslümanız ya ;)
TR nin en büyük firmaları ihaleyi almak için neden çırpındılar acaba
Listeye bi göz atın hepsi en üst seviye firmalar
Almazlarmı uğraşı yok zorluğu yok emek yok bastır parayı al yolları akıyor para oluk oluk..
Öte yandan pas geçilen bi detay var genelde yapılan hesap hep geriye dönük ama alınan para her sene artıyor araç sayısı artıyor geçiş ücreti sürekli zamlanıyor
Yani lamısı cimisi yok dünyanın en karlı ve en kolay işlerinden biri bu kadar basit..
kanka atatürk yüzüme tükürmek için yattığı yerden kalkacaksa ben bu yolda devam etmeye razıyım.
Allah aşkına Türkiye nereden nereye geldi bana bir açıkla. Uzaya mı gittik. Dış borca bak. İthalat ihracat dengesine bak. Piyasaya çıkan takkeli sarıklıların sayısına bak. Bu ülkeye hizmet etmiş bütün üst düzey askerleri içeri aldılar daha suçları açıklanmamışken içeride yatıyorlar aylardır. Anamız ağladı diyen adama lanlı lunlu konuşan ***** da al git diyen adam yönetiyor bu ülkeyi. Eskişehirde Nü resim sergisi basılıp resimler indiriliyor. Geldiğimiz nokta evet bu.
Düşüncelerine tamamen katılarak bazı alıntılar yaparak tamamlamak isterim.
''- afyon'un kışlacık köyü; borçlarını ödemek için bütün köylü böbreklerini satışa çıkardı mı? çıkardı.
-diyarbakır'da kayıt parasını ödeyemeyen bir anne, okulun halılarını yıkarken düşüp felç oldu mu? oldu.
-daha dün, şırnak'a 38 doktor tayini yaptınız, 5 tanesi göreve başladı, 3 tanesi göreve başladığı gün istifa etti mi? etti.
-erzurum'da hamiline arama kararları çıkarılıyor mu? çıkarılıyor.
-muğla'da, milas'ta kore gazisi açlıktan ve soğuktan öldü mü? öldü.
-erzincan'da görevlerini yapan yargı mensuplarına ,cemaatlerime dokunursan yakarım dendi mi? dendi.
-230 bin eğitim fakültesi mezunu bu ülkenin sokaklarında işsiz mi?
gazeteler intihar haberleriyle dolu mu?''
''
- siz tekeli 292 milyon dolara sattınız.
alan kişi 920 milyon dolara sattı. aradan çok kısa bir sürede 608 milyon dolar kâr etti mi? etti.
şimdi siz bugün neyi konuşuyorsunuz? tekel işçisine vereceğiniz 25-30 milyon dolarlık parayı konuşuyorsunuz.''
Eski bir konuşmadan alıntıdır.
bu arada:
Atatürk yaşasaydı benim değil,Alıntı:
miniks Nickli Üyeden Alıntı
Terörist başını "belki o da karanlık güçlerin piyonu olmuş "zavallı" bir insan" sözleri ile bu ülkede abdullah öcalan'ı "zavallı" diye adleden bakanın, ya da "sayın" diye hitab eden başbakanın suratına tükürür, tüm bunları görmezden gelen halka da iki kelam ederdi ya neyse...
oy verdiğiniz adamlar kürt sorunu diye bir sorun türetti, teröristler için sınırlara mahkemeler kurup onları beraat ettirdi, davullarla zurnalarla karşılattı. bu bile benim onlara oy vermemi engeller ama tabi sizin düşünceleriniz başka olabilir, orasına birşey diyemem...
ben özelleştirmeyi desteklemiyorum. eğer devletin her kurumunu özelleştirirseniz vergiler daha fazla artar. kısa dönemde devlet gelir elde edebilir ama uzun vadede gelir elde etmek için vergilere zam yapacaktır. bugün bu hükümeti destekleyenler yarın ki çocuklarını borç altına sokmaktadır. bunun hesabını veremezsiniz.
çocuğum bak sen demiyor muydun senden fazla yer gezmişimdir senden fazla dil biliyorumdur diyen sen değil miydin. Benden daha eğitimliydin.( 22 yaşındasın daha nasıl oluyorsa ben 26 yaşımda ikinci üniversite diplomamı aldım)
Bende yazdım. bunları bunları yaptım kanıtlayabilirimde. Sen bi zahment ne işle uğraştığını yazsanda bilsek. Yaw toz ticareti yapıosan da yaz kimse bişey demez. En azından bana ne işle uğraştığını söyle okulda arabalarınla hava atmak dışında. Atomu mu ayrıştırdın ne yaptın yaw. Oradan bilmiş bilmiş cevap veriyorsun.