bir koç grubu çalışanı olarak bu durum benim çok hoşuma gitti, koç ailem kartımı göstererek indirim alırım herhalde otobanda :D
ülkemize devletimize ve şirketimize Allah zeval vermesin, maşallah subhanallah :D
(bknz. istenilen seçmen modeli)
Printable View
bir koç grubu çalışanı olarak bu durum benim çok hoşuma gitti, koç ailem kartımı göstererek indirim alırım herhalde otobanda :D
ülkemize devletimize ve şirketimize Allah zeval vermesin, maşallah subhanallah :D
(bknz. istenilen seçmen modeli)
2011 yılında toplam gelir 732 milyon tl otoyol ve köprülerden. Sen kiraladın 7 milyon tlye 25 yıllığına. geçiş ve kullanım fiyatlarının yollara çıkan arabanın ve nüfusun artmadığını düşünürsek 15 yılını bedavaya peşkeş çekmişsiniz zaten. Bravo müthiş ekonomik çözümler sunuyorsunuz.
yıllık ortalama 450 milyon dolar gelir yaratan bi kaynak 25 yıllığına 5 milyar 720 milyon dolara kiralandı.
ilkokul matematiği ile hesaplanırsa her yıl enflasyon kadar gelirini arttırsa 11 yılda parasını çıkarır kalan 14 yıl paşalar gibi para kazanırlar. Tabi bu süreçte araç sayısı ne kadar artar nufüs ne olur onlarıda düşününce bedavaya verdiler bana kalırsa.
üstad burda yanlış bi hesap var
burda kazanılan 732milyon liranın ne kadarı masraf? yani bu net kazanılan gelirmi?
kiralama bedelinin yanısıra devletin alacağı vergisinide unutmamak lazım.
özelleştirmedeki olay aslında bu devlet yapar işletir belli bi noktaya getirip kiralar veya satar sonrasında denetler ve vergisini alır .
Düzülen hep aynı düzen değişiyor...
Ozellestirme tamam, ama bu ulke gibi milletinin koyun oldugu yerde ozel sektorden birilerinin halihazirdaki durumdan para kazanmak yerine daha da iyilestirmek icin calismasini beklemek hakikaten saf ve temiz duygulara sahip oldugunuzu gosterir.
Cok buyuk ihtimalle daha kotuye gidecek, sasirtirlar umarim...
'' çok değil, daha 2002de Türk Telekom Türk müydü? Türktü. Siz bunu Araplara sattınız mı? Telsimi İngilizlere, Adabankı Kuveytlilere, Kuşadası Limanını İsraillilere, araç muayene işini Almanlara, İzmir Limanını Hong Kongluya, Aveayı ve MNG Bankı Lübnanlıya, TGRTyi Amerikalıya, Süper FMi Kanadalıya sattınız mı? Sattınız. Çok değil, 2002de bunlar Türk müydü? Türktü; şimdi bunların hepsi yabancıların elinde. ''
Ve daha nicesi..
Alıntıdır.
şimdi ozelleştiği için şu şekilde olucak
trafik olan saatlerde kopru otoban pahalı
boş saatlerde ucuz ister kullan ister kullanma mantığı herturlu o yolu trafik saatinde kullanma mecburiyeti olanları opucekler gibi geliyor bana
Hergün ekonomi kötüye gidiyor ve sata sata bitiremediler. Yarın hiçbirşey kalmayınca ne olacak bi gecede iflas edicez...
işletme hakkı verilmiş tamamı değil !!!... umarım hayırlı olur ama sanmıyorum devlet gene normal beceriyordu özeller tam becerir şimdi... %200 zam gelmezse şimdi otoyollara şaşırmam
15 yılda falan parasını çıkartırlar bence , bunun bakımı ,onarımı falan var bunları yapmak zorundalar sonuçta 10 yıl kazandıklarıda kar olur iyi oldu ya devletin bakım , onarımından memnun değildik özel sektörde ondan kötü olmaz heralde
Boşuna rubuni 2013 çok zor geçicek demedi.. adam 2013 de sağlam kriz gelicek diyorki şimdiden opel almanyadaki fabrikalarından birini kapatıyor.. psa grubu bir fabrikasını kapatıyor ve 8 bin işçiyide işden çıkarma kararı aldı.. Otomotiv sektörü ekonominin gidişatının en büyük belirliyicilerinden biridir..
oguluna gemicik yandaşlarına istediklerini ala ala dagıta dagıta nasıl bir bütce acıgı yarattıysa okadar sattıgına ragmen hala kapatamıyor sadece kendini dusunuyor ben anlamıyorum cidden allah belalarını versin artık yonetımınde şakşakçılarınında
Peki..
"Araştırmak ayıp değil" dediğine göre araştırmış ve bilgi sahibi olman gerek..
- Otoyol ve köprülerin satışı şeklinde özelleştirme yapan hangi "gelişmiş ülkeler" var,
- Bu ülkelerin özelleştirme yapmadan önce ve yaptıktan sonraki durumu ne düzeydedir,
- Özelleştirme ile ülkeye nasıl katkı sağlanır, hangi özellikteki kurumlar özelleştirilmelidir.
- Özelleştirmenin şartları nelerdir, bu kapsamda "gelişmişlik" göstergelerinin içerik ve kapsamı nelerdir.
Bu konularda aydınlatır mısın beni.
Ayrıntılı bilgi rica ediyorum.
Bir tanesi "Siyasal" Bilgiler Fakültesi diğeri "İdari" Bilimler Fakültesi olmak üzere 2 üniversite bitirdim, litaratürde yol ve köprülerin özelleştirilmesinin gelişmişlik göstergesi şeklinde bir bilgiye rastlamadım.
Bilgilendirirsen çok memnun olurum.
yalnız avrupadak yollar..YAP İŞLET DEVRET :)
yani vergiyle yap sonra özelleştir değil :)
hale bak ya biz yaptık elalem sefasını sürecek şimdik ....
Arabalarla taraf ne alaka pardon ?
köprünün parası çıktığında köprüler ücretsiz olacak! nahhhhhhhhhhhh olacak! gördük.
:) peki ben yanlış anlamışım o zaman afedersin burak abi :)
cahiliz biz, biz ettik sen etme.. araştırmadık etmedik.. bilmeden konuştuk durduk, rezil rüsva olduk.. dağılalım en iyisi..
ha dağılmayın demiştin demi. dağılmıyoruz tamam burdayız.. sen iste yeter ki :)
Öncelikle burak çok eski dostumdur, ve vizyon olarak emin olun şuradaki insanların çoğundan bilgilidir. Arabalarını da eksik yazmış zaten ki bunda sizi ilgilendiren bir durumda yoktur kendiside söyler zaten. Bu özelleştirme olayı türkiyede ilk defa olan birşey değil misal göcek geçiti yaklaşık 6-7 senedir özel sektorde bütün kar vs şirkete kalmaktadır. Boş laf yapıp aklınca laf sokmaya çalışacağınıza hemen tıkla Google ;)
bir şeyi iddia ediyorsan onu kanıtlayacaksın burak efendi.. Sinir falan yok.. Bir şey iddia ettin, bilgilerini paylaş diye soruldu, o kadar..
sert kayaya çarpınca geri vites yapmayacaksın..
öyle atar gider yapıyorsan destekli konuşacaksın..
araştırın vs diyorsan önce senin bilgin olacak, sonra dik duracaksın..
Yoksa saçma sapan yazılar yazmayacaksın.
O otomobillerin isimlerini de oradan sil..
O kısımda senin sahibi olduğun araçlar yazacak.. sevdiğin otomobiller değil.
sen nerden dahil oldun şimdi? şakşakçısı mısın burak ın.. Sana ne? Sen sus bakim!
neyse.. uğraşamam sizlerle.. zaman kaybı...
Kac yasinda adamsiniz araba kiskaniyosunuz valla yapmayin baska biyerden bari olay cikarinda anlamli olsun
evotechli TTSi olan buraktts din dimi sen? ordan hatırlıyorum.
Gökhan.. sahte olup olmadığını bilemem.. bin tane kişi ile karşılaşıyoruz çok gördük burada benim deyip kendi fos çıkan.. madem ailesinin otomobilleri, ok. Kimsenin malında gözüm yoktur neyse ne..
Burakusta ya gelince;
Özelleştirme konularda öyle atıp tutup sonra ben aydınlatmak zorunda değilim demek basitlikten başka bir şey değil.. Madem bir iddian var, yazacaksın.. Senin iddianı araştırmak zorunda değilim..
Gayet kibar bir şekilde soru sordum, cevaplamaktan imtina ettin. Cevap vermeyeceksen öyle yazmayacaksın.
Bu kadar adam salak, bi siz akıllısınız..
Vaz geçtim ufaklık.. haklısın tamam.. Sizlere laf anlatacağım diye kendimi yoruyorum.. Ciddi ciddi zaman kaybısınız..
alperen o adamın yaptığına ayıp diyorsan. senin yaptığın 10 katı daha ayıp. biraz düşünün yazmadan önce be kardeşim.