Peltek mi oldun yaşar abi :D
Printable View
Peltek mi oldun yaşar abi :D
yalnız konu nerdeeen nereye olaylar olaylar :)
bu arada yaşar abinin dediklerinede katılıyorum
koç en güzel yatırımı yaptı adamlar büyük ya :)
Daha dur bunlar iyi günlerimiz :D
Sülüman dememişmiydi bu köprünün parası çıksın ücretsiz olacak diye ?
M.g yedi düveli doyurdular köprüden aldıkları para ile,çocuk gibi bayramları ücretsiz yapıyorlar şerefsizler,çip kuruları ALLAH o haksızca aldığınız vergileri 7 düvelinizden şimdi ölmüş olup ordan haksız para kazanmış olanındanda,sağ olup yemeye devam edeninde çatır çatır çıkarsın.
Bu devlete vergisini tam veripde iş yapmaya çalışan vatandaşın vay haline arkadaş.
bu otoyollar ödenen deprem vergileri ile yapilanlar mi?
bu arada bahsedilmis zaten,ödenen kira ücreti gelir karsisinda cerez parasi gibi.
gercekten peskes cekilmis.
cok sükür almanya gelismemis, gelismesin de zaten.
arastirmadim, gerekte yok cünkü daha 1 cent bile ödemedim.
ihale bedeline bakkal hesabı yapan arkadaşlara: ihaleye katılan firmaları (holdingleri) okudunuz mu? Küçül kobi değil onlar, devasa konsorsiyumlar, onlar hesabı yapmıştır mutlaka..
Koçun dahil olduğu ortaklık bedavaya nasıl kapatabilir? diğerleri armut mu topluyor?
Bırakın hesabı kitabı, o kısmı mutlaka devlete faydalıdır, ama giren gene biz otomobil sahiplerine her zamanki gibi, araba al ötv öde, benzin al ötv öde, yol paralı..
esas konuşmamız gereken en az 25 yıl daha köprü ve otobanlara para vermeye devam edeceğiz demektir, hiç hoş değil..
bazen arabayla giderken korkuyorum.. zabıta çevirip dötündeki donu çıkart onuda aldık derse diye:D artık teneke bağlamak gerek ....adamlar her boşluğa :D maşallah hocam maşallah:D
Sosyalizmle yönetilmediğimize göre özelleştirme gayet olağan bir durum..
Özelleştirme vatandaşı tırtıklama olarak görülüyor ülkede ben özelleştirmenin rekabet getireceğini düşünüyorum.. Arada devlet eliyle yapılan kalpazanlıklar kalpazanlıklar mutlaka oluyordur kaymak yiyenler vardır önemli olan bu engellemek..
ya arkadaşlar illaki koç holding 25 yılının sonunda bir kar yapıcak.hanginiz zaralı bir işe girmeye çalışırdınız.koç amme hizmeti yapacak develete para verecek ve bedava olucak.
Öle istedikleri gibi istekleri paralara ücretleri arttıramazlar.Devlet öle bir şartname hazırlamıştırki koç istediği gibi haraket edemez.
Türk telekomdan örnek vereyim sene 90lar avrupa 5-10 mbit internettle gezerken biz kablo net 128 kbit bu zamanın parası 250 tl aylık para veriyorduk.türk telekom özel olmasaydı daha biz bu hızları rüyamızda görürdük.özeleşti rekabet arttı adamlar fiyatları düşürdü internet hızları arttı.
21 aralık gerçekmi yoksa dermişim :D ahahha
hiç beklemediğim insanlardan objektif yorumlar okudum konuda :)
İhaleyi alanlar Koç holding, Malezyalı parababaları, ve bilin bu "gözde birikim" kim?
.
Ülker.
Koç-Malezyalılar ve Ülker (Yıldız Holding)...
İlginç bir kombinasyon.
Bu arada, çevreyoluna yakında gişe koyacaklar demektir, onları da satmışlar...
ankara cevreyolu da listede..
o da mi ucretli olacak yani?
22 yaşındaki dünya yüzü görmemiş adamların ettikleri laflara bak. Yok hayatta başarılı olamamışsın falan. Ulan altınızdaki arabaların kaç tlsi cebinizden çıktı da aldınız da koca adama hayatta başarılı olamamış diyorsunuz. Para kazanmak baba parası yemekle olmuyor. Babanız yarın batsa (allah korusun) çil gibi sokakta kalırsınız binecek bisiklet bulamazsınız burada hakaret ettiğiniz adama bak.
Yap işlet devletten haberimiz yoktu engin bilgileriniz sayesinde haberimiz oldu. Devlet yapsın işletsin sonra başkalarına devretsin. Dünyanın neresinde görülmüş.
Koca koca holdingler diyen arkadaşada şunu söyleyeceğim. Bu holdingler sence bundan daha fazlasını verebilecek kapasitedeler mi. 5 milyar700 milyon dolar deniliyor. Daha üstünü verebilirler mi. Öyle bir şansları yok. O nedenle o paraya ok dediler. Açık usul ihaleninde nedeni o. Halbuki gerçek değerini yazabilseler kimse giremeyecek acil olan likit ihtiyacını da karşılayamayacaklar. Ekonominin içine ettiler. O kadar büyük açık var ki kapatamıyorlar. Böyle para getiren şeyleri satıyorlar. Amaç günü kurtarmak. Para basamıyorlar enflasyon fırlıyor. Satacak birşey kalmayınca zaten kaçacaklar herkes görecek.
benim merak ettigim,
hadi yunanistana merkel teyzeleri yardim ediyor,avrupa avrupa diye ödedigimiz vergileri yunanlilara gönderiyor vs cark dönüyor ama
türkiye yunanistanin durumuna düserse kim yardim edecek? arap birligi mi?
kime güveniyor bunlar da,böyle hoyrat davraniyorlar??
yav tamam bu hükümeti seviyorsun anlıyorum. ama bizim iyiliğimizi düşündükleri için ihale yaptıkları kitabını okuma şimdi burda kimse yemez. ekonominin içine ettiler. cari açığı nasıl kapayacaklarını şaşırdılar. yumurta biyerlerine dayandı ondan bu ihaleler yapıldı.
yapılması iyi mi oldu dersen. bana göre iyi yönleride mevcut tabi uygulanırsa. çünkü devlet kendi yaptığı işi hep memurlarına yaptırdığı için ve bu memurlarında işlerinden atılma korkuları olmadığı için hep boktan iş yapıyorlar.
adam gibi denetlerseler (denetçilerin keseleri doldurulmazsa) özel şirkete dönmesi faydamıza bazı açılardan olabilir. ancak 25 yıl çok uzun bir süre. şundan 5 sonra zengin ülke olsak demekki halkımıza bedava yol veremicez.
o kadar gelişmiş ülkeyizki oto yollar ücretli olmak zorunda. hani gelişmiş ülkelerdeki gibi olmak zorundayız.
oysaki vatandaşa bir sorun o ne istiyor?
biz gelişmemiş ülke gibi almanya gibi olmak istiyoruz. bu kıyaslarla almanyanın gelişmemiş olduğunu düşünmemiz gerekir. beleş yapan ülke geridir. keşke almanya gibi olsakta geri olsak ne güzel :)