yalnız hatun sıkıntılı 4 tekerde yavaş kullanıyor 2 tekerde yapıştırıyor :D
Printable View
yalnız hatun sıkıntılı 4 tekerde yavaş kullanıyor 2 tekerde yapıştırıyor :D
önden çekişliler arkalara kar lastiği almayın büyük sıkıntı. Kar da bütün eğlence kaçıyor. Geçen sene sadece önlerde vardı ne güzel eğlenioduk karda, bu sene arkalarada taktım dün resmen ızdırap oldu. Bütün eğlence gitti. :D
Valla bende Hakan abi gibi düşünüyorum madem bi iş yapılacak tam yapılmalı, olmaz olmaz bi yerde kayar kaldırıma ya da başkasına yaslanınca anlaşılır yapılan yanlış.
205/55/16 alacağız bugün aurise.
son olarak tavsiye edilen marka hangisi :D
nokion bulamayız herhalde.
lassa mı , goodyear ultragrip mi ?
kar lastiği ile asfalt üzerinde çok fazla sürat yapabilme ya da kar üstünde gazlama gibi bir aktivite yapmadığınız sürece bence bütün kar lastikleri işinizi görecektir. O nedenle büyük meblağ ödemeye gerek yok.
Sava alın yahu,heryere yazıyorum :D
arkadaşa çıkma isimsiz bir kar lastiği aldık Bolluca yolunda ford focus ile rampa bile çıktık o yüzden bence markaya aldanmayın eğer durumunuz yoksa ucuz markalarıda tercih edebilirsiniz her türlü tutunuyor çünkü lastiğin hamuru farklı olduğundan iş görüyor markası çokta önemli değil bence.
Pirelli modelleri de uygun olabiliyor , tavsiye ederim.
2 vs 4 olayında mercedes biraz yanıltıyor cunku o aracın kapanmayan ESP si var.
Kontrollu virajlarda hakim olabiliriz ok ama zaten bu tip önemler kontrol dışı ( zemin, ani frenaj gerektiren yada ani hızlanma gerektiren durumlar ) anlar için alınıyor.
Kış lastiği kültürü canım ülkemde tam oturmadıgı için çogu kisi kar yere dusmeden taktırmıyor halbuki zemin sogumaya basladıgı zaman kıs lastigine gecis olması gerekiyor.
Hamurundan sebep zaten uzun yolda yapsanız kolay ısınmıyor dolayısıyla ömrü kuru asfaltta gider tezi de curutuluyor. Ben kıs lastigimle su an 3. sezonumdayım , geride kalan 2 sezonda topmalda 12-13bin km yol yaptım ( ağırlıklı olarak istanbul içi )ve hala 6.5mm diş kalınlığı mevcut.
ben önlerde michelin alpin, arkalarda sava kullanıyorum çok memnunum hem sava lardan hem michelin den.
Sava yada ultragrip 8 tavsiye ederim.. Benim Ticarim taksi dolmuşum var geçen sene Sava kullandım zincirsiz 15-20 sefere yakın uludağa oteller bolgesine indim çıktım zincirsiz hiç bir sıkıntı çekmedim bu senede ultragrip8 aldım bunlarda güzel keçi gibi tırmanıyor dağa :)
Bu seneden geçti ama seneye kesin 4 tane Nokian Hakkapelita mıdır nedir o zıkkımdan alıcam. :D Ne kadar karlı tepe varsa gidecem gezmeye. Şimdilik sorun yaşamadım ama 205-40-17 çok pahalı bir ölçü kış lastiği için nerdeyse hiçbiryerde yok.
Kış lastigi var Schumi, yapay bi gündem yaratıldı dün haberlerde vesaire.. Bugün 2*3 yere ugradım herkesin elinde var lastik degişik ölçülerde.. Nokian ise gün içerisinde araştırdım, haliçi geçmeden 3-4 bayide buldum
Bahçelievler evlendirme dairesinin karşısında nisa lastikte var.. Hakkapelita sormayı unuttum ama o da vardı sanırım.
Edit: benim ölçüde yok demişsin, sipariş versen o da en geç 1 haftada gelir.
16 jant aldım hemde en özelinden Speedline 2114. Ama o bile sığmadı 5 mm ile felan. 17 benim ölçüde çoğu firma zaten üretim yapmıyor yapanlarda çok pahalı. :) Seneye yapıcam bişiler durun bakalım. :D