Quantum Nickli Üyeden Alıntı
kendinden emin olmayan kişilerin, cümlelerinin içinde "acaba" kelimesi geçen arkadaşların köpek almaması taraftarıyım. Hele ki köpek, apartman dairesinde yalnız yaşayanlar için olmayacak bir şey.
Köpek yatalak felç bir hastadan hiç farkı yok aslında.
Siz olmadan yemek yiyemez, su içemez, çişe çıkamaz, gezemez, oynayamaz.
3 günlük yiyecek su bırakıp onu eve bırakıp gidemezsiniz kedi gibi.. Yemeğini yiyeceği kadar suyunu içeceği kadar vermeniz gerek saati saatine.. Tatile gitmek vs unutun. (birlikte gidebilecekseniz gidin o ayrı)
Apartman dairesinde köpek besliyorsanız bu gün tatil nasılsa biraz uyuyayım deme şansınız yok. kar da yağsa yağmur da yağsa uykusuzluktan delirseniz de o köpek sabah dışarı çıkacak.. Bütün gece tutmuş kendini patlayacak zaten.. Çıkarmak zorundasınız.
Aşıları, veteriner kontrolü her ay yapılacak. En başta kendi sağlığınız için.
Maması vitamini oyuncağı ödül bisküvileri, tasması (kemirecek kopacak eskiyecek vs) ayrı bir masraf yükü..
Hele hele kendinden emin olmayan birisinin pitbull almasına çok karşıyım.. "yaparım dedim, beslerim dedim ben yapamıyorum" deyip hayvan barınaklarına bırakmak zorunda kalırsanız o köpek orada soğuk betonun üzerinde kafesin içinde ölümünü bekler. Sahiplenilmesi kanunen yasak çünkü.
Kısacası apartman dairesinde yalnız yaşayan, kendi işi olmayan kişiler lütfen köpek almasın. Gerçekten ziyan oluyor çocuklar. 24 saatiniz birlikte geçecekse, yalnız kalmayacaksa, kendinize güveniyorsanız, oflamayacaksanız alın.. Köpek beslemek köpeğin kafasını okşamak gibi değil.. Çok ama çok büyük sorumluluk..
Nacizane düşüncelerimdir.