Afedersiniz de, Mercedes'i batıracak bir BMW tanımıyorum ben.
Lütfen BMW kullanıcıları üstlerine alınmasın ama öyle.
Printable View
Afedersiniz de, Mercedes'i batıracak bir BMW tanımıyorum ben.
Lütfen BMW kullanıcıları üstlerine alınmasın ama öyle.
bmw forumlari kadar mercedes forumlarinda da dolasirsaniz eger, mercedesin otomotiv sektorune kattigi yenilikleri ve bircok efsane motorunu tanirsiniz :)
yanli bir yorum olmus maalesef..
ben bmw yi de mercedes i de severim..
aralarinda ki rekabet bana hep tatli ve otomotiv sektorunu pesinden surukleyen bir rekabet olarak gelmistir..
mercedes s serisi ve cls dışında artık bmw ye tututanamaz hale geldi
BMW önde demek biraz güncel yaşamı takip edememek yanlı forumlarda yanlı düşüncelerin içinde olmak demek lütfen yani biraz daha gerçekçi olalım:D
C 180 ler ne zamandan beri mercedes olmuş ? :)
Eskide kaldı o mercedesler.
E--CLS--S class a laf yok.
Mercedes 80model arabada bıle elektrklı koltuk , cruıse control , ısıtmalı koltuk ve bı daha bı cok donanım sunmustu. BMW.nın mercedes.ten fazla satmasının tek nedenı bos aracların fıyatının mercedes.ten dahada ucuz olması bence. Kalıte olarak Mercedes hep bı adım onde Bmw.den
C serisi türkiyede kötü bir imaj yarattı yani kızılay dağıtmış gibi vs .. ama aslında çok güzel araçlar ama tabi c250 cdi mesela vergi diliminde bir üstten girdiği için fiyatları çok uçuk ama alt dilimden girseydi emin olun 3.20d nin piyasasını alırdı .
mercedesten ötesi varmı :)
efsane motor ve kasalardan bahsetmişiniz buraya onları yazsak okumaya üşenirsiniz yeterince içinde olmayışınızdan bilgi eksikliğinden ve bir e36 sahibi olmanız sizi bmw sempatisinden ziyade rakiplerini gözünüz görmez olmuş ben ilklerinden bahsediyim varın siz gerisini düşünün
MERCEDES'İN İLKLERİ
Mercedes daima kalitenin öncüsü olmuştur.
MERCEDES dünyanın ilk seri üretim hava yastığı üzerinde uzun yıllar araştırma geliştirme yaparak(1950li yılların başından beri)
1979 senesinde Page Rankingömiyeri yapılan W-126 (BALİNA kasa S-Sınıfı) modelinde seri üretime başlamış ve şuan dünyadaki tüm otomobillerin en önemli güvenlik ekipmanı olarak kullanılmasına öncülük etmiştir
*MERCEDES Özellikle yağışlı ve kaygan yollarda kızaklamayı engelleyerek otomobilin fren esnasında yön tayini
yapabilmesini kolaylaştıran (kilitlenerek aynı doğrultuda kontrolden çıkmasını önleyen) daha erken durmasını sağlayan
dünyanın en büyük güvenlik donanımlarının başında gelen ABS' yi icat etmiş (ANTI BLOCKİNG SYSTEM) ve ortağı olduğu
BOSCH ile geliştirmiştir. ilk kez 78 senesinde W116 (S-Sınıfı) ile dünyaya tanıtarak şuan dünyadaki tüm otomobillerin hava yastığından sonra en önemli diğer bir güvenlik ekipmanı olarak kullanılmasına öncülük etmiştir.
*Nano boya teknolojisi(30 yıl paslanmazlık garantisi)
*Otomobil tarihinde ilk kez:AIRBAG + ABS + ESP + BAS + EBD + 7 VİTES + RADARLI SÜRÜŞ KONTROL SİSTEMİ + OTOMATİK AYDINLANAN FARLAR + OTOMATİK KATLANAN AYNALAR + GECE GÖRÜŞ SİSTEMİ + PARK SENSÖRÜ + MAYBACH TA ÖMÜR BOYU garanti + VİRAJ İÇBÜKEY SALINIMLI ARKA SALINCAK ve BUNA DESTEK TAM TURDA YANA DOĞRU YATARAK HEM VİRAJ HEM DÖNÜŞ ÇAPINI KOLAYLAŞTIRAN ÖN AKS TEKNOLOJİSİ +AKILLI HELEZON SİSTEMİ+OTOMATIK DENGELEME SİSTEMİ+ SOĞUTMALI (9 FAN) ISITMALI VE TİTREŞİMLİ MASAJ ÖZELLİĞİNE SAHİP VİRAJLARDA HAVA İLE ŞİŞEN NEM AYARLI KOLTUK TEKNOLOJİSİ + OLASI BİR KAZAYI DENGE BOZULMASINDAN ALGILAYARAK SALİSELER İÇİNDE OTOMOBİLİ KAZAYA HAZIRLAMA (PRE-SAFE) TEKNOLOJİSİ +KAPILAR İYİ KAPATILMADIGI ZAMAN OTOMATIK OLARAK KAPIYI İÇİNE ÇEKEREK KAPININ YERINE OTURMASINI SAGLAYAN VAKUMLU KAPI SİSTEMİ+BİR ÖNCEKİ MODELİNE GÖRE MUTLAK GELİŞİM VE MÜKEMMEL ÜRETİM TEKNOLOJİSİ.. Birçok özellik vs..vs..vs.. ZERAFET + MERCEDES-BENZ ve diğerleri .
Mercedesin ilkesi ve fabrikasının girişinde bulunan 2 önemli açıklama............
İNSANDAN SONRAKİ EN BÜYÜK İMALAT..........
GÖKTE YILDIZI ALLAH,YERDE İSE BİZ YAPARIZ...........(Die Mercedes-Benz Mannschaft)
FOREVER ONLY GERMAN CARS alıntıdır
şöylede bir alman atasözü vardır ama AMG deki mühendisler para ile çalışır BMW de ise mühendislik ve alın teri metali ıslatır
ben sadece w100 pullmann diyorum daha da birsey demiyorum :)
Birde Dünya araçları 2' ye ayrılır Mercedes ve diğerleri diye birşey duymuştum.
birkaç aydır bmw e36 320i kullanıyorum. mercedes ile kıyaslanmasını tasvip etmiyorum. mercedes gerçekten ayrı bir dünya!! bir kere felsefeleri çok farklı!!!
internet kullanmasını bilen herkes Google yazıp aratabilir kim neyde öncülük yapmış, kim teknolojide hep bir adım öndeymiş.
fanatiklik ile bir şeyler sallanması gerçekçilikten çok, kişinin kendisini kandırmasıdır.
BMW hiç bir zaman Mercedes'i ezmedi, ezemez de.
BMW önce Audi'yi ezsin,sonra Mercedes'i :)
Üşenmeden okurum kardeşim niye okumuyayım. Ayrıca zaten çok bilgiliyim şöyle bmw m oldu böyle e36 m oldu tecrübem oldu demedim. Artı olarakta da belirtim bmw hayranıyım diye. Konu zaten kimin iyi olduğu deildiki bende öylesine naçizane fikrimi söyledim biraz latife ile. Bana bmw görünüş olarak daha güzel ve sportif geliyor. Sesi başka geliyor. Dreksiyona oturdğunda verdiği his o ruh bana başka keyf veriyor. Tamamen şahsi ki belirtim.
Senin yazdıkların tmm mercedes öncü olmuş başarmış. Zaten mercedes bu marka boşuna değil. Ama ben araba alırken absyi esp yi ilk bulmuş demem her arabada var artık ne kadar farklı olabilirlerki birbirinden. Ama hala rekoru kırılamamış dünyanın en hızlı atmosferik motorunu yapan firmanın aracını daha çok merak ederim. m8 gibi bi araba yapan firma daha çok iligimi çeker. Pist videolarında yol tutuş testlerinde bmw mercedes den iyi sonuç aldığını izliyorsam bmw bakınırım. Ama ben kalkıpta mercedes kötü bmw harika demem ancak bana göre öyle diyebilirm. Kaldıki aşağıdaki posta cevabımıda herzman söylerim.
Ben her makam aracı gördüğümde veya karşılaştırma gördüğümde şöyle düşünürüm.
Kendim kullanacaksam bmw, yok şöför olacak ve arka koltukta oturacaksam mercedes alırım. Bence mercedes konfor ve oturaklı denen cinsden. Bmw ise sportif ve agresif genç işi denen cins :)
yok hocam sen objektif olamamışsın. girdiği her sektörde bmw nin önünde diyorsunda bmw nin hiç olmadığı sektörleri sayıyorsun. maybach'İn ve rolls royce'un durumu ortada. miniyle smartı karşılaştırmıyorum bile..
m departmanında her daim amg nin bir tık olduğunu biliyoruz. hiç bir yerli veya yabancı kaynakta m3ün veya m5in rakibi olan amg lerin daha üstün veya daha fazla puan aldığını da duymadım. bmw son zamanlarda dizel motor konusunda ise devrim yaratıyor resmen. c180 son 5 senede 3 kere motor revize etti ki hala iyi bir sonuç elde ettikleri söylenemez..
ha bu demek değildir ki mercedes kötü bmw iyi. sadece bmw bir tık daha iyi artık. ki zaten yatırımcı denilen kişiler bmwnin logosu ne güzel buna para yatıralım demiyorlar emin ol ;)