Ocağın ortasını beklersen deneriz hocam :D
Printable View
Ocağın ortasını beklersen deneriz hocam :D
istenilen basıncı basıyorsun ama araban gitmiyor sana öyle bir öneri sunayım buyur gel kullanalım teste çıkalım Hee hımmm yok aslında video koysana görelim yardımcı olmaya çalışsalım su olabilir fikirlerimi sunayım ama 0-100 hiçbirzaman aynı olmaz aynı 2 kalkısın 1 olmaz yerden lastikten bunlarla kesinlikle kıyasyamassın 50-150 s Modunda ölçebilirsin 22 çıkarsa sıkıntı olabilir yani sürücünün gaza basssada hiçbirşekilde etkiliyemeyeceği bir ara hızlanma bulmalısın
bence katını kontrol ettir basınc baasabilir ama minik bir kaçak vardır DV kaçırıyordur minikminik onu sen fark edemesssin basıncı basar ama flow düşük olur belkide knock vuruyorsun hepsi hersey olabilir belki benzin basıncına sıkıntı oluyordur safe moda geçiyordur yada kendini kısıyordur dewam eder gider:D
Bendede bu sekilde bir problem vardı. Anlaşılmaz ve cok cok kucuk bir basınc kaçagı ilk aldıgım zamanlarda. Ben hissetmedim perf. dusuklugunu zaten arasıra yapıyordu kacak herzaman değil uzun bi sure bu sekilde kullandım. Ardından Motor arıza ışıgım yandı. Dogus maslakta baktırdık. Turbo/Kompressor Basıncı dusuk arızası cıktı. Ustalar bikaç boruyu sıktı vidalar gevşekti ve hortumun içi pırtmış fakat dısı aynen plastik sokmeden anlayamazsınz.
Aracınızın Turbodan itibaren basınc hortumlarını kontrol ettirin. Mumkunse motorun üst kısmındaki sert plastik boruları açtırın 2 vidası olan içleri tam oturmusmu kontrol edin.
Kaçak arayın.
Sorun bikaçbin km sonra yine bende ortaya cıkmıstı ve tam dediğim hortum içinden pırtmış Kayseri Öz-Sa servisi problemi çözmüştü...
Benim aracım stock istersen deneye biliriz :)
Anadolu yakasındayım
Herkese cevapları için teşekkür ederim arkadaşlar.
Benim takıldığım konu şu, servis bu testleri neden yapmıyor ?
Ben aracımda performans sorunu var dediğimde yaptıkları tekşey arıza tesbit cihazına bağlayıp loglara bakmak(zaten arıza ışığı yanmadığından müdahele etmiyorlar) ve 0-100 testi yapmak oldu. Müşteri olarak ben bu forumu bilmesem ya da bir şekilde tanıdığım olmasa ne yapacağım ?
Servisin başka bir şekilde müdahele etmesini sağlayabilecek bir yol yok mudur ?
servis arıza ısıgı yanmazsa pek işlem yapmıyor,arıza kaydına göre hareket ediyorlar.Minor bişey varsa kafayı yer durursunuz
Malesef yetkili servisin eksigi de burada ortaya cikiyor.
Tecrube edinmis kisiler olmadan birileri malesef kobay olmak durumunda kaliyor..
207 GT de PSA grubunun 1.6T motoru bulunuyor. Ilk gelen seri araclardan birinde sente atlama arizasi yasadik, sorunun yasandigi gunlerde araca yazilim yaptirmistik. Belki 20 günde 10 kere yazilimi yenilettik vs. bakim zamani geldigi anda oradan bir usta teste ciktiginda fark ediyor ve sente ayarlarinin bozuldugunu tespit ediyor.
Bunun gibi seyler hep oluyor malesef :rolleyes:
Aslında bu yetkili servis eskiği değil. Çünkü distribütör kayıt ister. Ufak tefek basınç kaçakları malesef okunmuyor. Hadda bir çok ufak tefek şey okunamıyor. :) Kontrolü zaman zaman yapmakta fayda var. Montaj sırasında ufak bir gözden kaçma olabilir.