User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
30 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kanser Hastası Hakkında Yardım,

KIVANÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kanser Hastası Hakkında Yardım,

Arkadaşlar merhaba sizlere bir konu hakkında danışmak için konuyu açtım.Evimin önünde ki parkta hergün yaşlı bir teyze oturuyor kendisi kanser hastasıymış yürümekte çok zorlanıyor neredeyse 2 adımı zar zor atıyor her defasında gördüğümde arabama alıp gideceği yere kadar götürüyorum ama sadece otobüs duraklarında iniyor kendisi herhangi bir dilenci değil insanlardan para talep etmiyor sadece buraya çok uzaklardan geldiğini söylüyor ve yürüyemediği için saatlerde bu soğukta parkta bir beton üzerinde oturuyor sanırım kimsesi yok sormadım ama onu bu halde böyle sokaklarda yanlız bıraktıklarına göre olmadığını düşünüyorum.Ben bu teyze için bir şey yapmak istiyorum bilmediğimden sizede başvurmak istedim herhangi bir sağlık kuruluşu veya devlet böyle insanlarımıza yardım eli uzatıyormu yaşlı teyze için başvurabiceğimiz bir yer varmı yardımcı olursanız çok sevinirim zaman ayırıpta konuyu okuyan yadım etmek isteyen herkeze şimdiden çok teşekkürler.
    R-Turbo Arif Gökdemir

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ailesi filan var mı, öncelikle bunu bi araştırıp
    ona göre; Darülaceze ye başvurmak lazım.

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kıvanc, zorunlu sağlık sigortası aylık 40-50 tl gibi bi meblaya yaptırılabilir. emeklilik olmaz sadece sgklılar gibi bütün hastanelerden yararlanabilirler ve kanser hastalıkları için yapılan sanırım tüm tedaviler devlet tarafından karşılanıyor.

aklıma bu geldi en pratik çözüm

edit:darülaceze maaşı olmayanları almıyor diye hatırlıyorm bilen varsa yazarmı
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ailesi filan var mı, öncelikle bunu bi araştırıp
    ona göre; Darülaceze ye başvurmak lazım.
    Sormadım ama olmadığını düşünüyor yoksa bu halde sokakta bırakmaz hiç kimse ailesinden bir insanı ama yinede sormakta fayda var dediğiniz gibi teşekkürler
    R-Turbo Arif Gökdemir

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence eğer imkanınız varsa genel bir sağlık taraması yaptırın derim. Bu esnada ailesini araştırabildiğiniz kadar araştırın. Eğer kimsesi yoksa veya ailesinin yanına gitmek istemiyorsa bir darülaceze ile irtibata geçin.

Serkan Abi'nin dediği gibi genel sağlık sigortası yaptırılabilir. Maaş konusunda bir fikrim yok.

PROMINENT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maaş bağlıyor devlet. aylık kişi başı geliri 430 liradan fazla olmamak şartı ile . yani o paradan az para geçiyorsa eline kanser hastalarına devlet maaş bağlıyor. ayrıca huzur evi gibi yerlere danış. ailesini bulmaya çalış. evine al bence sohbet et sıcak çay çorba içir konuşun..
    Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kanser hastası bir insanı bu şekilde kontrolüsüzce dolaşmasına izin verecek bir aile olduğunu sanmıyorum. ailesi varsa bile bir hayırları dokunmadığı kesin. yürüyemeyen bir insanın uzaktan gelip orda durması çok anlamsız geliyor. bence yapılması gerekenler konusunda ilgili muhtarlık belediye vs. gibi yere danışın. kadını bir daha görürseniz buna göre hareket etmek en doğrusu olur.

highpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzaklardan oraya neden geliyor acaba arkadaşların dediği gibi önce olayın detaylarına inip ne şekilde yardımımız dokunur onu tespit edelim önce sonra elimizden geleni yaparız
    high power tuning [ subaru -honda]

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    darulaceze için maaşı olmasına gerek yok. kimsesiz yaşlılara bakıyorlar. orası doluysa başka yerlerde var. bazı belediyelerin yaşlılar için birimleri ve bakım evleri olanlar var. ibb sitesinde anlatıldığı gibi. ankara belediyesininde vardır heralde. ve sitelerinde yazdığı gibi işliyorsa çözüm bulursun. tabi devleti bilirsin hep yazar böyle şeyleri ama gerçekmi gidip ilgilenip görmek lazım.

mesela
    Sağlık ve Sosyal Hizmetler

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, İstanbul’da yaşayan kimsesiz yaşlı, genç ve çocuklar için bakım, barınma ve rehabilitasyon hizmetleri sunmaktadır.

Kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlılara Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’nde, sokakta yaşayan ya da yaşama riski bulunan gençlere İstanbul Gençlik Rehabilitasyon ve Meslek Edindirme Merkezi İSMEM’de, bakıma ve korumaya muhtaç çocuklara ise Gençlik ve Çocuk Evi bünyesinde hizmet verilmektedir. 1000 kişi kapasiteli Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü, İstanbul’ lu kimsesiz yaşlıların fizyolojik ve psikolojik durumları göz önünde bulundurularak yapılandırılmış olup Türkiye’nin en büyük ve en modern huzur evi olma özelliğini taşımaktadır.

Kendi bakımını gerçekleştirebilecek nitelikteki yaşlıların alıştıkları sosyal ortamlarından ve semtlerinden koparılmadan ihtiyaçlarının giderilmesi ve bakımlarının yapılması amacıyla İstanbul’un çeşitli semtlerinde Yaşam Evleri kurulmuştur. Evlerin tüm masrafları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmaktadır. İSMEM bünyesinde sokakta yaşayan çocuklara barınma hizmetleri yanı sıra meslek edindirme hizmeti verilmektedir. MEB ile yapılan protokol çerçevesinde temel eğitimlerini alan gençler 13 ayrı meslek dalında eğitilerek işe yerleştirilip meslek kazanmaları sağlanmaktadır.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Ankara'da olsam bizzat gelirdim ama malesef istanbuldayim..Nereden geliyor bir ailesi olup olmadığına bakmak gerek.İnşallah bir yardımımız dokunur

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sosyal yardımlaşma vakfı var, bu durumdaki insanlara para ,barınak,eşya vs temininde bulunmakla görevli. Sosyal yardımlaşmayla iletişim kurun. Tabi araştırırmalardan sonra.
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ilginiz icin cok tesekkur ederim teyzenin kimsesi yokmus bugun ogrendik kendisinden ankara bala da tek odali bir evde tek basina yasiyormus bugun bir arkadasim sagolsun yardim etti bala belediyeaine gidip basvurduk ve kendisi suanda belediyenin huzur evinde gozetim altina alindi kendisi ve bizde gercekten cok sevindik allah kimseyi bu durumlara dusurmesin ilgilenen herkeze tesekkur ederim
    R-Turbo Arif Gökdemir

yucelebeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardesim gerçekten takdir ettim seni bu şekilde insanlara yardımcı olman çok büyük bir davranış
    kendi adıma teşekkür ederım sana

crazydog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla helal olsun diyorum tebrikler çok sevindirici bi haber olmuş son mesajın

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    helal olsn kıvanc
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu duyarlılığınız beni çok mutlu etti, tam size büyükşehirin bu konu ile alakalı yerlerin adres ve telefonlarını yazarken konunun çözülmüş olduğunu okudum... hepimiz yaşlanacağız, ama yaşlılara duyarlılık o ülkenin insana saygısını gösterir...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

pesimist206 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Duyarlılıgınız gercekten cok guzel ve sorunun cozume ulasması gercekten cok ıyı bır haber ne denir bilemedim yüreginize saglık
    34 EM 123

AÇIKEL otomotiv... JANTMAX ..

hep bızımlesın ALP GUNAYDIN 34 DUJ 43 ..

PROMINENT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    helal olsun çok güzel bir davranış.
    Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...

halilkarakas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    helal olsun kardeşim...

çok üzüldüm harbi kadına
    SENSİN.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)