Ticaretle ugrasmam diyorsan altın en mantıklısı.yatır altın hesabına , interaktiften de takip edersin.şuan altın baya düşük uzun dönemde güzel sonuç alabilirsin.
Printable View
Ticaretle ugrasmam diyorsan altın en mantıklısı.yatır altın hesabına , interaktiften de takip edersin.şuan altın baya düşük uzun dönemde güzel sonuç alabilirsin.
adas kartal halk' a gel hallederik:)
Bayburtluu Fazi Haramdır Kardeşim.
Hayır gelmez ordan kazandığından.
Sen kendin çalıştır o parayı Allah a güven.
peki parasının enflasyon karşısında erimesini nasıl korusun vatandaş?
faizsiz kazanç verdiğini söyleyen bankalardan veya sizlerden 10.000 TL borç istesek, bu borcu faizsiz 1 yıl sonra aynı şekilde 10.000 TL olarak almayı kabul eder misiniz?
paraya sıkışmış birini bulup mezarcılıkla adamın arabasını satın al sonra sat günah değil
Faiz ler degişiyor Mesela ben 500bin tl icin sordugumda garanti %15 iş bankası %14 vermişti aylık oran olarak 150 milyarda ise %10 veriyorlar
ama düşük degerdeki paralara düşük faiz vermekteler
Abi olayın dini boyutunu soruyorsan, enflasyon oranında paranın değerini korumak amaçlı caiz. Tabi bunun içinde gerçek enflasyon değerini bulmak lazım,
şuan x tl para ile y gram altın alınıyorken
yarın x tl para ile y-5 gram altın alınıyorsa o -5 oranında caiz oluşu üzerine okumuştum bir kitapta. Ama bu bilgilerim tamamen hafızamın ürünleridir.
yaw zaten faizler çok düşük.. artık eskisi gibi paradan para kazanmak devri kalmadı.. amaç sadece paranın değerini korumak.. bence konuşmamız gereken faiz tefecilerin aldığı ve kredi kart borcunu ödemediğinde bankaların aldığı faizidir.. :icon13:
tanıdığım bir dostum var, bildiğin tefecinin yanında çalışıyor. adam %10'la para satıyor, eğer senin birikmişin varsa senden de %3-5 arası parayı alıyor..
Arkadaşlar olayın dini boyutunun farkındayım bende, fakat bu parada elde kalırsa harcanır...
İstiyorumki bir banka hesabında kalsın değerini kaybetmesin.. Mesela altın hesabında faizsiz kazanç söz konusu, şuan aldığın bir altını bir ay sonra sattığında bu heralde dini açıdan da bir problem değildir dimi ? enflasyona, piyasaya göre belirlenen fiyatlar üzerinden bir takım kar veya zarar sağlanıyor
altına yatırım yapmanın hiçbir sıkıntısı yok şöyle düşün altın yerine bir ev alıyorsun 100bine 1 yıl sonra evler degerleniyor sen evini 110bine satıyorsun bu faiz değildir altın hesabı açtır yada muhafaza edebileceğin yer varsa ata 2.5lu altın al tanesi 1.560tl sakla paranı faize bulaştırıp bereketini kaçırma
tam detayını bilmiyorum ama bugün ben bankadayken biri sormuştu ordan duydum Akbank %7 veriyor.
Su aralar bankalar temkinli merkez bankasi borc alma -verme oranlari cok dusuk dogal olarak bankalarin oranlarida oyle suan 10.000 tl icin alabilecigin oran 7 - 7.25 (yillik) bundan bide %15 stopaj kesintisi olucak aylik cok cuzi bir getirisi olur bence pek banka isine bakma. Ticaret yapmak yada ne bilim doviz almak daha mantikli. İllaki mevduat olsun dersende ing veya enpara mantikli reklamlarinda duydugum kadariyla acilis faizi yuksekti.
Arkadaşlar sonucu bildireyim,
Faiz işi haram o bir gerçek, diğer bir konu ise Kar payı... helal para diyorlar buna bilmiyorum artık ne kadar doğru yada yanlış ama büyük bir kesim helal diyor...
Elde bekledikçede para azaldı ve ;
Bende kalktım 6.000 tl kuveyttürk te Kar payı hesabı açtırdım..
Altın hesabı yapsaydım iyiydi fakat, sürekli piyasayı takip edemediğimden böyle yaptım. yardımcı olan herkese teşekkürler
Bu konuda doğru söylüyorsun abi, lafta herkes aman aman 4,4 lük dine düşkün fakat iş paraya geldi mi işler değişiyor
Kimse üstüne alınmasın, genel olarak yazdım... Geçende de aynı şey oldu bu örnekteki gibi, yakın bir arkadaştan 50.000 Tl borç istedik, 60 gün sonra geri vermek koşuluyla çek-senet birşeyler verelim dedik, adam 2 ay sonra 60.000 TL olark geri isterim dedi :)
Herkeste bi tefecilik var, işler böyle yürüyor çoğu yerde-kişide...
Güncel. . .
Bankaların faiz oranlarinda bir değişme söz konusu mu acaba ? Altin hesabindan uzak duruyorum. Suanda o piyasa cok dengesiz.
Kardesimin ufak birikimlerini tutabilcek, ayda ufakta olsa uzerine bankadan faiz yürütulecek.
ING bank mi sizcede, benim aklimda olan suanda bu banka
İNG BANK vadeli hesaba %8 faiz
TEB BANKASI vadeli hesaba %9 faiz
FİNANS BANK zengin faizi %8,60
VAKIF BANK faizi %6,60
AKBANK senelik %6,25
ALBARAKA TÜRK senelik %7,25
DENİZ BANK senelik %6,9
BANK ASYA SENELİK %8,2
FİNANS BANK senelik %6,25
ŞEKER BANK senelik % 4,75
YAPI KREDİ senelik % 5,35
GARANTİ BANKASI senelik 6,00
Yukarıdaki Faiz oranları 2013 yılı ilk dönemine aittir, bankaların dönemlik kampanyalarına göre bu faiz oranları değişebilir.