bunun tango diye program yok mu? aynı işlevi görüyor,facetime ı 100-200 lira farkettircek kadar önemli kılan ne bunu merak ettim...
Printable View
yurt dışından almanın hiçbir cazibesi kalmadı artık
1300tl civarında maliyeti oluyor 100tl civarı kayıt ucreti var
zaten turkiyede resmi disbiritor urunu en fazla 2000tl ye satılıyor 2 yıl garanti rahatlığıda var
kendi düşüncemi yazıyım şu anda Telefoncularda Turkcell ve Vodafonedan telefon alıp aynı gün nakite döndürülen telefonlarla dolu adamlar kutusunu bile açmıyor 1500-1600 civarı alıp 100 lira karla satıyorlar elden ise 20 ay garantli 5 ler 1500 tl Umreden son geelen telefonu 1250 tl ye aldık +120 tl gibi bir masraf la kullabilir hale getirdik kendi görüşüm 5 için yurt dışı işi mantıksız, alıp satarım dersen s4 şu anda iyi para kazandıracak konumda
şuna bi güncel geçelim dedemgil ümreye gidiyoda orda 5s fiyatları nedir bi bilgisi olan varmı gelirken aldırıyım.
hazirana daha çok var bende zaten alıp kullanmak için değil LG g2 beni diğer telefonlardan soğuttu hani 200 300 fazlaya satılırmı burda diye merak ettim hazır pasaportta varken
eski konu yanlıs post
Urdun'de 5S - 700 dinar yani 2100 TL, Kacak 570 dinar yani 1710 TL. Belki Suudiler'de daha ucuzdur. Bu melet ABD'de ucuz...
ben bu yaz türkiyeden 0 yurtdışı iphone 5 aldım 1350 tl ye. Amerika apple store satış fiyatından daha ucuza. En ucuz ya amerikada operatörlerden alınıp sonra anlaşması fesedilmiş telefonlar ya da arap ülkelerindeki telefonlar. Ama çok bi fark olmadan da telefonlar trde de bulunuyo.
Dikkat edilmesi gereken tek şey cihazın simfree olması (hattı takınca direk çalışması yani).
sonra o cihazı sanki yurtdışından almış gibi yurtdışına giriş-çıkış yapmış bir pasaporta kaydettirebiliyorsunuz. Ve sıkıntısız kullanırsınız.
Garanti diyen arkadaşlar olmuş, apple türkiyede online satışa başladı, çok yakında gelicek
apple store mağazası, mağaza gelince yurtdışından alınan iphonelarında uluslararası garantisi
işliyecek.
Bu konudaki en büyük sıkıntı ise devlet şöyle bi şey yaptı. Vergi 120 lira gibi birşey. O fiyat sabit vergi dairesine veriyorsunuz. Ama makbuzla kayıt ettirmek için turkcell TIMlere avealara gidince 50-80-40 lira gibi değişken fiyatlarla karşılaşıyor insan. Devlet fiyat sınırlaması koymadı, telefoncularda da atış serbest, geçirdikçe geçiriyor. Turkcellin kendi mağazaları yani AVM içindeki mağazalarına giderseniz kayıt 20 lira. Capitol vs gibi yerlerden kaydı yaptırın.
Yurtdışı cihaz kullanmaktan çekinmeyin.
ne zaman kayıt ettirdin ?
ben haziranda yaptım. her yer istedi
Geçen sene martta Almanya'dan 500€ya aldım A1429 ip5. Çok şükür hiçbir sıkıntısı olmadı şimdiye kadar. Kendi pasaportuma kaydettirdim, vergi dairesine 115TL yatırmıştım yanlış hatırlamıyorsam. Herhangi bir iletişim merkezine ekstra ücret vermedim, sadece Turkcell nanosim satmak istedi, o ayki faturam da beklemediğim şekilde gelince sinirle Vodafone'a geçtim. Kestiler biçtiler, sorunsuz kullanıyorum hala.