böyle bir durumda bizde devlete dava açamazmıyız ?
olay olunca davayı sonuca bağlamadığı için 12 yıl vakit geçmiş... bu aradaki 12 yıllık faizi devletten talep edemezmiyiz ?
Printable View
böyle bir durumda bizde devlete dava açamazmıyız ?
olay olunca davayı sonuca bağlamadığı için 12 yıl vakit geçmiş... bu aradaki 12 yıllık faizi devletten talep edemezmiyiz ?
tutarsiz seyler var bence haberde.soforun alkollu oldugunu yaziyor , boyle bi durumda herseyin soforun ustune kalmasi gerekmezmi.bide 80 bin lira 12 yilda nasil 800 bin lira oluyor onuda anlamadim
abi ben diyorum şahsen almıyorum arabama başıma bela almaktansa bindirmem arabama daha iyi bu alışkanlıkta forumdan bi arkadaşın komşusuyla yaşadığı olaydan sonra oluştu bende :) annem genelde dayında gelsin şu da gelsin falan diyince al taksi parası ver gelsinler diyorum :)
Yazık valla hem aracını verip insanitlilik yapıyorsun , aracın kaza yapıyor , perte çıkıyor oda yetmioyor , üstüne birde tazminat ödemek zorunda kalıyorsun...Cidden yazık...
Cok cok onrmli bir durumu yoksa isteyene asla vermem aracimi, istememde.. cok zorda kalmafikca babamin arabasini bile almam, istemem..
askerlıgımı yaptıgım yer .tahmın edebılıyorum kazanın nerede oldugunu yollar cok berbat gece hele aydınlatmada yok bı anlık dalgınlık nelere mal olmus.
bu olay extrem bi olay kıstas alınamaz bence
ha tabii çok çok yakınım biri olmadıkça bende vermem de almam da
Bizimde başımıza geldi aracı kullanan ssk lı şoförün yaptığı kaza dolayısıyla tazminat ödedik saçma bi olay ama işte kanun araç sahibi sensin sen ödeyeceksin diyor
Dava emsal teşkil ederse devamı gelir insanlar artık rant kapısı yapar bu işi.
Tazminat tutarı da, haber şeklide biraz tuhaf geldi.
Bir sigortalımızın arkadaşı 2008 2009 yıllarında kazaya karıştı (araç adamın üstüne, kaza yapan başkası yani)
Şehirdışında otoyolda giderken, bu tek tekere kalkan apaçilere çarpmış kadın. Motoru kullananın ehliyeti yok(ruhsat sahibi başkası). Motorun arkasında olan kişi kaza sonucu vefat ediyor.(genç yaşlarda birisi 18-20 )
Ölen kişinin yakınları o dönemde manevi tazminat davası açıyorlar. Dava daha yeni sonuçlanıyor. Tazminat tutarı 27000 TL olarak belirleniyor.
Ve aslında kusurlu olan taraf motorlu olmasına rağmen. Motorun ruhsat sahibi, motoru kullanan ehliyetsiz sürücü ve aracı kullanan kişi arasında 3 e bölünüyor.
Aktüerler bu hesaplamaları yapıyorlar.
Ben şimdiye kadar 50.000 TL yi bulan tazminat tutarı görmedim. O dönemde nasıl 70 - 80 bin lira çıkarmışlar inanın anlayamadım. Hadi bunu anladık diyelim 800 bin liralara nasıl ulaşmış çok şaşırtıcı gerçekten ..
Ve burada tek sorumluda ruhsat sahibi olmaması lazım. O aracı kullanan alkollü şahıs ile aralarında 2 ye bölünmesi lazım mantıken ..
10 karakterlik saçmalık.
ben babamın arabasıyla kaza yapsam babam kime tazminat ödicek ? :D
Faberge 'Halil İbrahim' in başına gelmişti, 400 bin tl gibi rakam ödemek zorunda kalmışlardı, 8 sene sonrası..
Edit : http://www.techturkey.com/forum/sohb...-bir-olay.html
Bana saçma geliyor sonuçta bizim aracımıza kendi istediğiyle biniyor ticari amaç güdüp ulaşım hizmeti de vermiyoruz altımızda ki araçla niye böyle bi cezaya çarptırılıyor şoför hele ki araç sahibi niye ceza alıyor aklım mantığım almadı.
Evet sürenin sorumluluğu vardır.
Ancak bir de mal sahibinin sorumluluğu vardır ki; burada da o durum söz konusu.
Buna BORÇLAR HUKUKU'nda KUSURSUZ SORUMLULUK HÂLLERİ denmektedir. Modern hukuk sisteminde haksız fiil sorumluluğu kusur ilkesine bağlanmıştır. Yani kural kusura dayanan sorumluluktur. Ancak teknolojideki gelişmeler uygulamada çoğu kez kusur olmadan da büyük zararların doğmasına yol açtığından dolayı “ niteliği itibariyle tehlike yaratan bir girişimde bulunan kimse , kusurlu olmasa dahi olayın sebep olduğu zarardan sorumludur.”
Bu nedenle kusursuz sorumluluğa kusura dayanmayan sorumluluk ya da tehlike sorumluluğu da denmektedir.
Mesela yollarda bir dünya tır, otobüs var. Birçoğunu maaşlı şoförler sürüyor. Olası bir kaza vb. durumda şoförün sorumluluğuna gidildiği gibi; mal sahibinin de sorumluluğuna gidiliyor. Yani motorlu araç işletenlerin sorumluluğuna gidilmektedir şartları gerçekleşirse.
Tahminim burada da kararı veren ilk derece mahkemesi hakimi bu şekilde düşünmüş.
Elbette temyiz edilir de, karar bozulursa iş değişir.
Ama konunun ana özeti aracı sürmeseniz bile sorumluluğunuz bitmiyor.
O yüzden aracı vermemek, başkasının aracını almamak en iyisi..