mkerim Nickli Üyeden Alıntı
Tamamen ayrı kulvardayız. Biz kimseye rakip değiliz. Sadece bir merak üzerine başlayan ve son derece bilinçli bir şekilde tavuk yetiştiriyoruz. İlk başlarda amatörlük vardı. Ama bu işi bilenlerden öğrediklerimiz sayesinde kendimizi geliştirdik. Masraftan kaçınmadan tabiki. Herkesin aradığı tavuk etinde bir tad olduğunu göstermeye başladık. Ciro=kar olsa keşke ama ciro masrafları bile karşılamamakta. Sadece verdiğmiz sözleri yerine getirmek uğruna bu işe devam ediyorum. Tecrübeli bazı arkadaşları dinlemediğim için zaman zaman kenime kızıyorum. Bu cirosu büyük firmalar yaptırım gücü olduğu anlamına gelmiyor. Bahçesinde tavuk besleyip günde iki yumurta alan adamında tavuğuna göz diktiler. ben bunu söylemeye çalıştım. Yoksa hazır tavuk çiftlikleri var kaçak üretim yapan. bu tavuklar aslında burada bahsedilen tadı olmayan tavuklar. Sonuçta o tavuğa hangi etiketi koyarsan tavuk o marka veya o tipte oluyor. Bence esas tehlike bu. Adamın entegre tavuk çiftliği var. Kaçak çalışıyor. gizli gizli kesim hapıyor. Ama şartlar uygun. Fakat zamanında bir kere kapatılmış şimdi tekrar açamıyor. Benim fabrikasyon üretimle bir alakam yok ben butik üreticiyim. BEŞ ay bakıyorum o tavuklara. Ceviz, Pekmez, Meyva, yeşillik ve herkesin karşı çıktığı o yemlerden veriyorum. Tadımızda farklı olacaktır, fiyatlarımızda yani aynı kulvarda değiliz. siz 10.000 tavuk keserken ben en fazla günde 40 tavuk kesebiliyorum. sektörün durumu ve tüketicinin beklentisinin farkındayım. birileri hepsi benim olsun derken bizim tartışmamız bizlere zarar verir. Ben vazgeçersem çok kaybım olmaz ama bir tesis vazgeçerse zarar çok fazla olur. Bizde zaten büyük üreticilerin ciddiye almayacağı kadar küçük bir bahçeyiz.