User Tag List

Sayfa 16/16 İlkİlk ... 6141516
289 sonuçtan 286 ile 289 arası

Konu: Tavukculuk sektörü ve Tavuk eti hakkında bilgilendirme

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mkerim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim bir iddiam yok. Fakat tecrübeli birilerinden öğrendiklerimi uygulamak konusunda titizim. Yaptığımız yanlışları kısa sürede düzelttik. O yüzden hiç bir suçlamayı kabul edemeyeceğim. Kesim için uygun şartları oluşturduk. Hijyen açısından her şey normale döndü. Civciv halinden itibaren dört beş ay geçtikten sonra kesilen tavuktan bahsediyorum. Dediğim gibi ben butik üretim yapıyorum. Makinanın içine tavuğu bırakıp kolay yolunsun diye sıcak su vasıtası ile bir şey yapmıyorum. Soğuk hava deposu ve gerekli her donanımı temin ettim. Fakat günde 40 tavuk sınırımız var. Fazla kesim olursa yada talep fazla olursa aynı kaliteyi veremeyeceğimizden kapasiteyi arttırmıyoruz. Bu da aranan bahsedilen tavuk tadını bozmamamızı sağlıyor. Dediğim gibi biz büyük bir tesis değiliz. Bizde binlerce tavuk yok. Ve olmaz da. Ama bizim tavukların tadı da kimsede olmaz.
    Sektörü yaralayan merdivenaltı tesisler. Bu tesislerde binlerce tavuğu bir günde kesebiliyorlar.
    Zaten 200 tavuk ile başkalarının gözünü korkutursak o zaman iş ciddi. ama bilmenizi isterim ziraat fakültesinden kanatlı hayvan üzerine eğitim almış birisi kontrol ediyor. ve gerekli işletme ve üretim izinlerimiz yolda. Biz bir iş yaparken kimsenin bizi idare etmesini istemniyoruz. Biz özel ırk et tavuğu üretiyoruz. Bir gün fırsat olursa teneke tavuk partisine bekleyeceğim.
    hayvan kapasiteniz nedir ? günde 40 adet kesim yapabilmek için ne kadar hayvan besliyorsunuz. Maliyet tablosu çıkartsanız , ortaya nasıl bir mebla çıkar ?
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozgurluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayvan kapasiteniz nedir ? günde 40 adet kesim yapabilmek için ne kadar hayvan besliyorsunuz. Maliyet tablosu çıkartsanız , ortaya nasıl bir mebla çıkar ?
    sizi pek anlayamadım...
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mkerim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sizi pek anlayamadım...
    Biraz garip oldu farkındayım, kusura bakmayın.

Şöyle açayım o vakit ;

- Rutin bir şekilde günde 40 kesim yapılabilmesi için, beslenen hayvan sayısı nedir ? (yani 4000 hayvan kapasiteniz var da günde 40 adet mi kesiyosunuz)

- Civciv halinde itibaren 4-5 ay sonrasında tavuğun kesime geldiğini söylemişsiniz. Civcivin alımından tavuk olup kesimine kadar geçen süredeki birim maliyeti nedir ? satış fiyatınız nedir ?

- ''Bizim tavukların tadı kimsede olmaz derken'' tam olarak neye göre böyle bir iddianız bulunuyor ? Sizi farklı kılan mevzu ne ? (pekmez vs. gibi olayları herkez biliyor, farklı bir uygulamamı yapıyorsunuz?)
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

coastguard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu bir uplayalım

Bu gün tv'de yemek programında yemek yapan bayan , yumurta kabuğu üzerinde salmonella bulunabileceği bu riski bertaraf etmek için eğer yumurta yüzeyinde kan lekesi var ise yumurtanın kullanılmadan atılması gerektiğini söyledi

Ancak iş yerimde kolilere kontrol ettiğimde direk olarak pıhtılaşmış kan bulunmasa bile yumurta yüzeyine işlemiş sanki ben gibi, kan lekesi benzeri kırmızı noktacıklar gördüm bu konu hakkında bizi aydınlatabilecek var mı?

Yoksa Bu karı *ötünden uydurdu mu?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)