User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: astra h cdti vs c4 I 110hdi

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

astra h cdti vs c4 I 110hdi

Opellere her ne kadar sempati duysamda astradaki 1.3 cdti hep soğuttu beni.Çoğu küçük fiat ve opel kasasında kendini cidden kanıtlamış bi motor olsa dahi o ağırlıkta bi araçta olmaması gereken bi motor bence.Ama hiç kullanma fırsatım olmadı.Bu ara yavaştan ilgilenmeye başladım astralarla.Özellikle de 6 vites olduklarını öğrenince ( yanlış bilgi değil dimi?)
    Model ve km düşürmek amaçlı 50k civarı 2008 ve yukarısı astralara bakıyorum.Kullanım yol tutuş ve özelliklede performans açısından c4 sonrası pişman edermi beni?(motoru riske sokmayacak seviyelerde yazılım vss yapabilirim.Özelliklede yazılımlı astra ve 1.6 110luk hdi-tdci kullanmış arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Ufak iyileştirmeler sonucu C4 dizelden sorna pişman edermi beni performansı?

serkanaygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    c4 dizel nasıldır bilmem ama yakın arkadaşlarımda astra h cdti kullananlar oldu. Arabaya motor gerçekten zayıf kalıyor. chipli nasıl olur fikrim yok. Performans beklemiyim ekonomi olsun az yaksın diye düşünüyorsan alınabilir. Bu arada araba 6 vites evet.

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Performans olarak 110 luk c4den sonra kesin üzücektir yakıt olarakta 1.3 olmasına rağmen çok yakıyor yani en azından 1.5 dci motora göre o kasada çok yakıyor

ondertopcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    performans olarak çok hantal yazılım ile iyi olduğunu söylüyorlar
    EkN garage

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    C4 ün motoru kendine yetiyor standart halde, onun için herhangi bi müdahaleye gerek olmadan 50k kadar kullandım.Ama bana benzer bi sürüş yaşatacağını düşündüğüm 70 lik doblo var şuan kullandığım.Performans gerçekten vasat.Yani tüketimi etkiliyecek derecede.Çünkü birim hız için gereğinden fazla gaza basıp fazla da tükettiriyorsunuz.Onun için o ağırlıkların ideali 110 hp civarları.

Özette benim daha çok yazılımlı astra kullanan arkadaşların tecrübelerine ihtiyacım var.Standart halleriyle biraz adaletsiz bi kıyaslama olur.

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha önce kullandım c4 308 ve focus aynı motoru kullanıyorlar. c4 te degılde focusta kullandım arada fark var. Focus baya iyi gidiyor ancak hacımdenmı yada baska bır sebeptenmı sehır ıcınde bır depo ıle 800 km anca gıdebılıyorken bu rakam astrada en az 900 km oluyordu.

Şu an kuzenımde easytronıc olanıından var. Sehır ıcı sıkısık trafıkte kullanıyor sabah ıse gıdıp aksam donerken agırlıklı olarak ve hıc ama hıc dıkkat etmez az yaksın dıye. Gectıgımız hafta bendeydı yol bılgısayarı 5.6 lt gösterıyordu Tuketım olarak bence gercekten makul otomatık olmasına göre. Tabi birde vergi avantajı mevcut. Tamamen kişisel tercih ama kalkışı hantaldır astranın yüklüyken klima açık dik bir rampada kalkarken üzer yani açık konuşmak lazım Ama o ağırlığada çok normal. Astra dışında da piyasada böyle araçlar var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turbo dolmadan resmen bir kağnı, turbo dolduktan sonra yeterli performansı var. Otomatikleri ondan dolayı yokuştaki kalkışlarda baya sıkıntılı.Yakıt olarak benzer seviyedeler, sürüş hissi Astra'da kesinlikle daha güzel. Aynı sizin gibi bende Opellerin sert ve tok hissini seviyorum.Tıkırtı patırtı da olmuyor Astra'larda ama sert.

C4'ümü satıp, Astra h ile değiştirmezdim ama J olsa neyse çok benzer arabalar.

besyoali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 2009 model var hatta ilanım var düşünürsen bak
    cuma günü Marş izmir fotolarını çektim tam 4,4 yaktı ki 100-110 km altına hiç düşmedim 6. vites cruise kontrol 585 km. 100 tl ile
    Sadece kalkışta üzmüyceksin 1750 - 2500 devir hop iki sonra hop üç yürüyo gidiyo maşşallah ....

kso021 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende aynı motor ve şanzımanlı grande punto(1.3 90hp 6 ileri) var hemde yazılımlı ağırlık farkından dolayı Astra biraz daha hantal kalabilir ama devrini bulduktan sonra üzmeyeceğini düşünüyorum..

gokcell13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    C4 dizel i sıfırdan 20 000 km ye kadar kullandım.Motor cok iyi.İlk 15 000 km bakımında yeni versiyon atıldı motora genel olarak hepsine atılıyormus. 2. viteste 90 diyor.Chip ile sen dusun artık.Ford Focus ta kullanılan 110 luk motora sahip.1.3 cdti lerin yanında cupra gibi geciyoruduk
    DR. ECU
    ADA HONDA SERVICE
    ATA MOTORSPORTS ANTALYA

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    C4 ün motoru kendine yetiyor standart halde, onun için herhangi bi müdahaleye gerek olmadan 50k kadar kullandım.Ama bana benzer bi sürüş yaşatacağını düşündüğüm 70 lik doblo var şuan kullandığım.Performans gerçekten vasat.Yani tüketimi etkiliyecek derecede.Çünkü birim hız için gereğinden fazla gaza basıp fazla da tükettiriyorsunuz.Onun için o ağırlıkların ideali 110 hp civarları.

Özette benim daha çok yazılımlı astra kullanan arkadaşların tecrübelerine ihtiyacım var.Standart halleriyle biraz adaletsiz bi kıyaslama olur.
    Astra gayet iyi araç,c4 ten iyi bi araba .Motor dışında
    Geçen sene sıfır astra h almıştık 1.3 cdti.Kaldırınca iyi gidiyor,rahatsız eden noktaları 1 kısa ,2 uzun biraz 1 e göre,1 den 2 ye devirli atmazsan çakılıp kalıyor hele ki bayırlarda Onun dışında yürüyünce güzel.Düzde 180 yapar.1.4 hdi lardan iyidir.Fakat ışıklarda filan 65 lik cliolar üzer çünkü astranın altlar ciddi boş
    Yazılımlısı nasıl derseniz biz yazılım yaptırdık dumanlı vaziyette.Tek sıkıntımız belirli devirde araba zıplayacak gibi titreme vardı yazılımsal olarak.Hard bi yazılım istemiştik.Şaka gibi olmuştu.Kıçını kaldıramayan astra uçak oldu
    yeni kasa c4 le denedim ben 112 lik.Uzun süre top speed gittik baştan beri açılan 1 trenlik fark top speedde dahil kapanmadı.Yazılımdan sonra düzde kadranda 200 görüyodu araba.
    Gideri ne kadar dersen cok iyiydi o arabaya göre.Güç dengesi de iyi ,üst devirlerde filan çevirebiliyordu.2-3 5000 devire yakın vites atıyordum.Araba giderken ufak ufak duman salıyordu,özellikle 4000 devirden sonra.Ama tork eğrisi düzgündü.
    Kısacası 1.3 yazılımlı hele ki düzgün yazılımlı astrayı çok çok tavsiye ederim.Arabanın tek sıkıntısı turbo azcık geç geliyor ama yazılımdan sonra çok güzel kaçıyor eski haline göre.Ayrıca istanbula gittim geldim basa basa,750 km yaptım 3 kişiydik.

halilcan9455 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    110 luk Hdi den sonra performans olarak üzecektir.
    Bravo 1.6 Multijetlere bakın bence 105 lik ve 120 lik versiyonları mevcut.
    Alıntı gokhan07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uyması için öncelikle arabada bi beyin olması lazım oda senin arabada yok

cnrsrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güzel araçtır astra performans olarak üzecegini sanmıyorum yakıt olarak baya az yakıyor, focus 2 dizel kullandım bir süre yakıtı fazla ve nedense beni pek tatmin etmedi, beylikdüzünde oturuyosun sanırım bende cennette oturuyorum istersen müsait zamanda gelip aracımı inceleyebilirsin aracım 1.3 sedan astra
    cnrsrn:
    195 40 16 yı bi koycan
    harbi nokta

turgay.ozgur:
    böbrek taşınada birebir olur
    çukurlarda dökersin
    ameliyatsız

Çrtk80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben ikisinide kullandım opel çok üzer seni c4 den sonra performans konusunda...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)