yeni araç alıcam fakat kendi aracımı satarken alıcı artık sigortanın plakaya göre değil ikametgahına göre olduğunu söylemişti doğrumudur?
ikamet edirnede plaka ne olursa olsun edirneye göre mi ücret ödenecek?
yeni araç alıcam fakat kendi aracımı satarken alıcı artık sigortanın plakaya göre değil ikametgahına göre olduğunu söylemişti doğrumudur?
ikamet edirnede plaka ne olursa olsun edirneye göre mi ücret ödenecek?
peki şehir konusunda plakayı 34ten 22ye çevirmem fiyatı düşürürmü?
Eskiden plakaya göreydi, ama son zamanlar çok değişiklikler yapıldı emin değilim...
Savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye, zaman ki sana hasta oldu. İncelikli haytasın.
ile görede deyişiyor ruhsat sahibinin yaşına ve eski kazalarınada bakılıyor... varsa pahalı cıkar sicili temizse 30yaş üzeri ise uygun cıkar...
gariban 106 gti....
bilgiler için teşekkür ederim
14e anlaştığım aracın sahibi bayan galerici arkadaşıyla görüşmüş oda 15ten düşme fiyatı demiş
araç c2 dizel 155binde 2004 model
sistem çok karışık bazıları yaş, araç yaşı, cinsine göre, hasarsızlığa göre puanlıyor bazıları halen eski sistem plakaya göre sigortayı kesiyor... ama sigortanızı yaptırırken eski sigortanızın hasarsızlığını sorgulatıp yaptırın çünkü bazı akıllı sigortacılar size direkt yeni sıfırdan poliçe hazırlamak istiyecektir... eski aracınızın hasarsızlığını çıkartırın ben o şekilde 550 lira çıkan sigortama hasarsızlığımı yansıtarak 280 lira ödedim![]()
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
29.06.2013 tarihinde yaptırdığım sigorta plakaya göre yapıldı ondan sonra değişen birşey olup olmadığı konusunda fikrim yok
Hergün yeni birşeyler çıkıyo takip etmek oldukça zor en güzeli bi sigorta firmasını arayıp güncel bilgi alın
Ne Mutlu Türk'üm Diyene....
öncelikle plakaya göre etkliler , yaş vs. gibi diğer etkenlerde fiyata etki eder. (sigortacıyım)
Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.
Hazır konu açılmışken bir soru sorayım, aracım hasarsız fakat bu aracın tamponuna çarpıldı ve mağdur olarak görünüyorum, gene de sigorta pirimini etkiler mi?
34 ten 22 ye çevirirsen fiyat düşer arabayı yaşlı birisinin üstüne yaparsan düşer,mesela istanbuldan bayburta taşındın ikametgahını bayburt gösterdin plakanı değiştin küçük şehir olduğu için sigorta paran düşer diye biliyorum...
aslında tam aksine... yaşlı oldugu için kaza riski yuksek gozukuyor ve fiyat artıyor ama kaskodakı gibi cok büyük farklar olmuyor....
benim aracım 54 plaka gecen sene satıs aldıgımda 250 tl ye sigorta yaptırdım... yenılerkende o kadar zam yapmalarına ragmen gene 250 tl ödedım.... dünde şahin alan bir arkadasım 409 tl ye sigorta yaptırdı.... piyasa artık serbest oldugu için sigortacının bütün sirketlerden fiyat alması lazım ona göre uygununu yaptırırsın
Sigorta şirketinin kullandığı sistemle alakalı
Çoğunluk plakaya göre fiyat verirken bazı şirketler,hangi şehrin plakası olursa olsun ikamete göre prim alır
2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)