aracinizda teneke jant mi var çelik alaşimli jant mi fiatin jantlari özellikle tenekeler cok cabuk yamulabiliyor balans ayarina baktirmanizi öneririm o araba bi rot ayarlarida kontrol ettirin sorun düzelecektir
Printable View
@okkaliokan
Megachips yazılımlı 1,6 multijetle şehir içi sakin kullanım 4,6-5lt arasında , bahsettiğiniz 7-7,5lt leri şehir içinde de dışındada hiç görmedim ben yazılım varkende yokkende.
Bence aracınızı servise götürün veya kullanım stilinizle alakalı bir problem var. Veya sürekli sıkışık trafikte dur kalk yapıyorsunuz
@snan1910
ortalama hız 20 km/sa. belki sebep budur. dur kalk da yapıyorum. park sorunu sebebiyle araba soğukken haftada 8-10 kere arabanın yerini de değiştirdiğim oluyor. yakıt tüketimi fazla olduğu ve fabrika verilerinin çok üzerinde kalması sebebiyle mahkeme yoluyla araçlarını iade edenlerin varlığını duydum. konuyu zincirlikuyu birmot ile de görüşeceğim. inşallah söylediğiniz gibi arabada bir problem vardır, ilgilenirler ve hallederler. yoksa bu durum gerçekten can sıkıcı.
4 sene fiat serviste danışman olarak çalıştım eski fiatcıyım bana sorarsan 1.6 dizel al 105 hp hemde daha seridir hemde daha az yakar 2 motorunda sıkıntısı yoktur.
Valla ona hiç dikkat etmedim ama 20den aşşagı değildir yol bilgisayarında. Şöyle söyliyeyim dikkat etmeden kullanırsam 7-7,5 dikkat edersem 6,5 falan yakıyorum. Zaten 8-9Ltler abartı birakam. Hep dip gaz falan gitmek lazım. Aynı motor Giuliettalardada var. Arkadaşlarıma sordugumda onlarında ortalaması 6-7lt civarı.
Şikette 4 tane Fiorino var 1.3 M.Jet. Onların ne zaman yol bilgisayarına baksam 6,5lt.
Sebebinin bilmiyorum ama sizin tüketiminiz yüksek.
lineayı tavsiye ederim yakıt ve geniş hacim açısından
birmot zincirlikuyu ile görüştüm. mekanik uzmanı! 7,5lt/100 km. değerinin normal hatta az olduğunu söyledi. biz o değerleri 1.3 lerde bile yakalayamıyoruz dedi. pazartesi gününe gereksiz bir randevu aldım.
ben fikrimi söyleyeyim 3takla attım o günden sonra soğudum bedava versen almam o derece yol tutuşu konforu tatminkar edici değil
Parasına göre o sınıfta bence yol tutusu basarılı yanı karsılastırdıgın zaman en ıyı rakıbı clıo symbol, linea symbol' a göre çok çok daha iyi yol tutuyor. Takla atmışsın geçmiş olsun ama tabi sonuçta bu araçları çok zorlamamak lazım viraj yapılacak araçlar değil. Yüklü konumda benım bekledıgımden cok cok daha iyi yol tutuşu var. Şaşırttı benı sahsen.
Evet Linea C sınıfı olması lazım.
bugün aracımı aralıklı olarak 3 saat kullandım. 5 sefer mola vermek durumunda kaldım. yaklaşık her seferinde 5-8 km. mesafede anca ısındı motor. gaza basmadan araba kullandım diyebilirim. 80 km. sonunda şu değerlere ulaştım. ortalama tüketim 5,6 lt/100 km. ortalama hız 25 km/sa
ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.. iyi forumlar.