Ben birazdan çikiyorum 1-2 saate orda olurum eğer bilet problemi yaşarsaniz yardımcı olabilirim,Tech üyelerine sadece ama :) şunun akrabasiyim bunun arkadaşiyim uğraşmak istemiyorum.. Pazar gününe kadar ordayim.
Güven - 0532 692 30 90
Printable View
bu krişe bu motorlar nerde üretiliyor konusu açılmasının anlamı yok tabiki bugün pek çok marka çinde üretim yaptırıyor ama montaj ve kalite kontrolü altını çizerim kalite kontrolü kendi avrupadaki tesislerinde yapıyorlar ve özel teknolojilerini gene kendi ülkelerinde montajlıyorlar çinlilere vermiyorlar çünkü çinlilerin kopyalıycağını biliyorlar..
çin malı ürünlerin sıkıntısı eski teknoloji olması sorun burda çinlilerin şu anda kullandıkları motorlar japonların 10 yıl önce kullandığı motorlar ekonomik değiller modern avrupalı yada japon akranlarına göre fazla yakıyorlar.. ayrıca muadili olan avrupa yada japon motorlara göre parça kalitesinden doalyı ömürleri az sıkıntı vermeye daha fazla elverişliler..
Sorunsuz kaliteli çinli yokmu tabiki var ben misal lifan ın ürünlerini seviyorum bilhassa gn250 kopyası v twin 250 lik bir makinesi var çok başarılı.. regal de öyle eski motorumdur.. misal kewayy de güzel bir çinmalıdır macaristanda toplanıyor keway macar malı diye avrupa piyasasına satılıyor ama çindir oda bu tip ara ara kaliteli üretim yapan çin markalarıda var.. bir yandada ama böbrek taşı düşürten jinlunlarda var :) scooter sayfası ise bambaşka ben daha çinlide iyi bir scooter göremedim olsa zaten scooter camiası genişdir yönelir o motora..
tabi scooterda olsa amaç ne bu önemli benim kafa hep uzun yola sürüş keyfine zevkine gidiyor yoksa şehri içi iş görmelik bir şey aranıyorsa çin malı bir scooter bile iş görür..
benim şimdilik alma amacım şehir içi sağa sola gitmek için ev iş arası 5 km arabayla geldiğine deymiyor günlük 5tl otoparka para veriyorum trafik iş vakti oldugundan yogun oluyor ama motor olursa park ve trafik sorunu yok yazın keyik için bineceğim ustalaştıkça çıtayı yükseltebilirim
Mondialın sıfır fiyatı 1.500 tlye düşmüş 310 da plaka vs işlemlerine gidiyormuş birazdan canlı görmeye gidicem bakalım nasılmış :soru:
son olarak bu modelde karar kıldım gibi :D
Mondial 150 Mash
http://i50.tinypic.com/2z65pjs.jpg
kymco agility 125 , sym orbit , sym fiddle 2, sym jet 4, yamaha bws 100 bunlara bak derim... çin malı olanlar motordan soğutur, sabah çalışmaz, olmadık yerde yolda bırakır, onun seni taşıdığından çok sen onu taşırsın... bende sym jet 4 var memnunum.
mondial , kanuni filan aman diyim... cidden pişmanlık. bunu ben de diyorum, servis de diyor...
aslında fiyat kalite performans olarak değerlendirmek gerekiyor. motosiklet alacak birisi japon veya italyan almayı illaki ister ama olur olmaz fiyatlar yüzünden insanlar bu seçeneklere yöneliyor. bu gün bir pcx veya bws 125 almak istesen sıfırı 7000 tl ye geliyor. bu durumda kaliteli bir şehir içi scooterine nerdeyse bir araba parası bağlamak gerek. eğer bakımını eksik etmeyerek biraz da fazladan özen gösterirsen öyle motordan soğutmak gibi bir durum yaşanacağını sanmıyorum. 3 yıl boyunca 150 zat kullandım ve beni üzmeyi bırak şu an temizini bulursam tekrar alabileceğim bir motor. bir kez kaldırıma vurduğum egsozu değiştirdim. bir kez gaz telini değiştirdim. periyodik olarak yağ ve kayış haricinde bir masraf ettiğimi hatırlamıyorum. bakımlarını da mahallemdeki bisikletçi yapardı :)
ha bu arada bol bol gevşeyen vidaları kontrol edip sıkardım :)
unutmuşum akü de değiştirmiştim.
Sıfır o fiyata alacağınız motor sizi üzmez. Parça ucuz, sizde biraz özen gösterirseniz, sonuçta canınızı emanet edeceksiniz herhangi bir motor olsa bile, sizi üzmez. Ki scooter alırsanız vitesli, vitesli alırsanız daha fazla gücü her zaman isteyeceksiniz. :)
bahsettigim rakam ilk sayfadaki resmi bulunan motor için gecerliydi :D
gidip bakmadım ama telefonda konustuk 1500tl dediler bir arkadasımda o motorun yenisinin üretilmediğini 2006-2007 nin elde kalan motorlarını o fiyata sattıklarını duydum ben arkadasımın yalancısıyım :D
Mondial 150 Mash in fiyatıda 1.700 kmde 2.250 istiyorlar
ilk motorum, yolda kalmak bedavaa :)
http://i1109.photobucket.com/albums/...1F0raf0230.jpg
şimdi sym jet 4 var,1 yılda yalnızca 1500 km. yapabildim, sadece yazları binmek için ama süper dengeli ve güvenli.. Sym markası çok bilinmiyor ama cidden tavsiye ederim. Ben de tavsiye üzerine almıştım.
http://i1109.photobucket.com/albums/...1F0raf0867.jpg
kesinlikle asya masya almayın. 2 yıl suzuki an 125, 1 yıl yamaha bws kullandım. 1 kere bile bozulmadılar, her seferinde tek marşta çalıştılar. Başka diyecek bişeyim yok :)