User Tag List

Sayfa 1/8 123 ... SonSon
137 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Eski Araç Sahipleri Dikkat (Sigorta Sizlere Patlıyor)

BaybuRtlu69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Eski Araç Sahipleri Dikkat (Sigorta Sizlere Patlıyor)

ZORUNLU Trafik Sigortası’nda serbest tarifeye geçiş, eski araç sahiplerine pahalıya patlayacak.

Bu araçlarda poliçe bedelleri, aracın ikinci el fiyatlarına ulaşacak. Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Erhan Tunçay, “Ekonomik ömrü dolmuş araçların trafikten çekilmesini hızlanacak” dedi

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, SİGORTA şirketlerinin son 6 yılda 3 milyar lira zarar etmesine yol açan Zorunlu Trafik Sigortası’nda serbest tarifeye geçiş, Doğan, Şahin Kartal, Broadway, Renault 9, Taunus, Anadol gibi eski model araç sahiplerine pahalıya patlayacak. Buna da eski model araçların yeni nesil araçlarda artık standard olarak yer alan ABS, ESP, EBD, ROP, TCS gibi sürüş güvenliğini artıran sistemlerden yoksun olması yol açacak. Bu uygulamadan ayrıca, sık sık kaza yapan sürücüler de nasibini alacak. Kaza riski yüksek olan araçlar, Zorunlu Trafik Sigortası yaptırırken 10-12 kata varan fiyat farklarını üstlenmek zorunda kalacak. Bu tip araçlarda Trafik Sigortası poliçe bedelleri, aracın neredeyse ikinci el fiyatlarına ulaşabilecek. Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Erhan Tunçay, “Artık 33 farklı sigorta şirketinden 33 farklı poliçe teklifi alınabilecek. Bu durum gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik ömrünü tamamlamış araçların trafikten çekilmesini hızlandıracak” dedi.

YILLIK ZARAR 750 MİLYON TL
    Trafik Sigortası’nda serbest tarifeye geçişle birlikte araç sahiplerinin zihinlerinde oluşan sorulara da açıklık getiren Tunçay, Türkiye’de 2008 yılından itibaren kaza tespit tutanağı uygulamasına geçilmesiyle birlikte, Kasko Sigortası kapsamında değerlendirilmesi gereken bir çok hasar ödemesinin Trafik Sigortası kapsamında gerçekleşmesine yol açtığını, bunun da Zorunlu Trafik Sigortası’nda hasar ödeme boyutlarını artırdığını söyledi. “Böyle olunca da sigorta şirketlerinin Trafik Sigortası’ndan zarar etmeleri kaçınılmaz oldu. Sadece son bir yılda gerçekleşen zarar 750 milyon TL’yi buldu” dedi.

Serbest fiyat uygulamasıyla birlikte riskli araçlarla riski düşük araçlar arasında önemli oranda poliçe farklılıklarının oluşacağını söyleyen Tunçay, “Daha önce her araç sahibi riskli olsun olmasın aynı tarife üzerinden poliçe bedellerini ödüyordu. Bundan böyle, riski az olan araç sahipleri ile riski yüksek araç sahiplerinin poliçeleri arasında önemli oranda fiyat farkı oluşacak. Bugüne kadar sabip fiyat, kazasız araç sahiplerinin sık sık kaza yapanların zararını da üstlenmek zorunda olduğu için daha yüksek prim bedellerini ödemek zorunda kalmalarına yol açıyordu. Serbest fiyat uygulamasıyla birlikte riskli araçlar, risksizlere kıyasla daha fazla prim ödemek zorunda kalacak. Yıllardır hiç kaza yapman sürücüler olduğu gibi her yıl 20-30 kez kaza yapan sürücüler de var. Artık yılda 10 hasar yapan araç, hiç yapmayana oranla 10 kat, 12 hasar yapan 12 kat daha fazla prim ödemek zorunda kalacak” dedi.

RİSKİ TEKNOLOJİ FARKI ARTTIRIYOR

Ayrıca, Kartal, Şahin, Doğan, Taunus, Broadway, Renault 9 gibi eski model araçların da yeni nesil araçlara oranla daha yüksek poliçe bedellerini ödemek zorunda kalacağını söyleyen Tunçay, bunun da nedenini eski model araçların teknoloji farkı nedeniyle yenilere göre daha fazla kaza riski oluşturmasına bağladı. Yeni nesil araçlarda artık elektronik stabilite programı ESP, EBD destekli ABS fren sistemi, fren destek sitemi BAS, patinaj engelleme sistemi TCS, takla önleme sistemi ROP, yokuş iniş destek sistemi DBC, yokuşta güvenli kalkış sistemi HAC gibi güvenlik uygulamaları artık standart özellikler arasında bulunuyor. Böyle olunca da kaza risk oranı diğer araçlara göre oldukça düşük seviyede kalıyor.

‘Pert’te fiyat karmaşası yok

TÜRKİYE Sigorta Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kalkavan da, Kasko Sigortası’yla ilgili değişikliklere açıklık getirerek, “Kasko’da pert olan aracın değeriyle ilgili fiyat karmaşası, ortadan kalkacak. Poliçelerde pert durumunda hangi fiyatın baz alınacağı yer alacak. Anlaşmalı servis uygulamasında ise sürekli gittiğiniz servisle hangi sigorta şirketi anlaşmalıysa, onu araştırıp, tercih edilecek” dedi.

Kazasızlık indirimi şirkete göre değişecek

KASKO’da kademeli olarak yüzde 60’a kadar uygulanan kazasızlık indirimi de artık kalkıyor. Bu ancak, artık kazasızlık idirimi uygulanmayacak anlamına gelmiyor. Aksine kaza yapmayan arçlara şirket politikalarına göre daha fazla ya da daha az indirim uygulanabilmesine imkan sağlayacak
    Emre Kalkan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu ne diyo la? Arkadaş herkesinki fakire kalkıyo

kadir jdm civic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    harbi içine ediyorlar türkiyenın küfür edilmeyecek gibi degil arkadaş adamın 5 bın tl ye türkiyede alabildigi araç tofaş yurtdışında 5 bın tl ye BMW ye biniyolarla hemde yüksek modellerine nasıl bir zihniyeti var ben 5 bın tl ye BMW bınebilesem neden gidip tofaş alayım ki hayatımı riske sokayım.
    ötv adı altında yüzde 130 gibi yalnış olmasın bir vergi alınıyor araçlardan 10 bın tl lik araç türkiyeye gelince 20-30 bın tl arasında fiyata satılıyor satmasınlar arkadaş 10 bıne gelen araç 13 bıne satılsın bizde sıfır araçlara bınelim
    MSG GARAJ ANTALYA MUSTAFA GENÇ

0zan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her eski araç kullanan kişiyi proje aracı olduğu için eski araç kullanıyor falan mı sanıyorlar?

Ya adam parası neye yetiyorsa onu kullanıyor? bankaya borçlansın da yemesin içmesin araba mı alsın?

Okan.A.A - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Harbi çok akıllı bi sistem kurmuşlar türkiye de torosdan şahinden doğandan bol nevar bari sigortayı bunlara patlatalım ya yaptırırlar devlete nakit gelir yada araçlarını verirler demişler

BU®AK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yav arkadaş bu klasik otomobil sevenleri de vurur. Bende var mesela 76 model full orjinal 90k km de tüv den sıfır hata ile geçiyor sadece hafta sonu çalıştırıp biraz yol yaparım geri garaja çeker bırakırım. Bu demek oluyo rki trafik sigortası 1000 tl belkide daha fazlası gibi bir rakama gelecek. (Araba aynı sigorta şirketi aynı acenteden 15 senedir kaskolu!!!) Bu nasıl bir dünya? Böyle yaparak nereye varacaklarını sanıyorlar? Fazla kazaya karışanın ehliyetine arabasına el koysunlar onlar zaten pimi çekilmiş bomba ne zaman patlayacağı belli olmaz ama bu ne arkadaş! İlla her şeyi illegale çevirecekler aşağılık herifler...

BLuEBoY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    trafik sorununu çözemeyince benzini şişirdiler baktılar halen herkes biniyor dediler bari parası olmayan binmesin.. helal olsun güzel taktik...
    Alıntı AhmetYılmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bisikletle bile gitsem yanıma blueboyu alırım beyler kırılmayın...
    Murat Ç. ( ZiYa Corsa ) - ( KN 206 RC ) - ( VU GOLF VII ) - ( PM FABİA III)

b.ustaoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne şerefsiz bi kişilik bunlar ya... sen benzine, vergiye eşşek yüküyle zam yap bunlarda yetmiyormuş gibi millet gece gündüz 800 lira için çalışsın, avrupada ki 20bin tllik araba burda olsun 50-60 bin tl sonra kalk bir de eski arabaların masraflarını arttır. bu millet napacak acaba ?

sanki biz bilmiyoruz yeni model arabaya binmesini...

yemin ediyorum bazen türkiyede yaşamaktan utanıyorum. daha doğrusu türkiye gibi güzel bir memleketi bunlar gibi beyinsizler yönettiği için utanıyorum.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bakalım daha ne kadar soyacaklar bizi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sistemin iyi ve tartışılacak düzenlenmesi gereken kötü yönleri var fakat Türkiyede araç sayısı kısmen de olsa doyuma ulaştı bu tip yaptırımlar sonrası mecburen ikinci el ucuzlayacak ve sıfır da ucuzlayacak avrupadaki gibi mecburen olacak Avrupadada ikinci el araçların sigortası araç fiyatına oranla yüksek bizde de öyle olacak zamanla ikinci elde fiyatlar da ucuzlayacak otomotiv sektörndekilerin de görşleri bu yönde fakat bu süreç hemen olacak değil...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle sigorta şirketleri önce eksperlerine baksın sonra servislere baksın tutanakları incelesin zaten başka birşey yapmasına gerek kalmaz onun bunun yediğini eski araç sahiplerine kesmeye kalkmasınlar.

Eski araç deyince sadece tofaşa renaulta gelmeyecek bir dünya klasik araç var mercedesi bmwsi vsi varda var neye göre ayrım yapacaklar hepsine mi bindirecekler ???? Ne olacak o zaman 90 model altı araçlar yasaklansın polisler çeksin hurdalıklarda presslesinler kurtulsunlar.

Öyle abartı rakam çıkartabileceklerini zannetmiytorum çünkü büyük bir pazar ama sigorta fiyatlarının artacağı kesin...

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Böyle bir şey olursa ne yaparım kestiremiyorum ama 2 litre benzin döküp yakmak en mantıklısı gibi geliyor. Kaç yıldır biriktirdim paramı anca bu yaz bi araba alabildim. Şimdi yine bana kaldırdılar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı arkın_aLLen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sistemin iyi ve tartışılacak düzenlenmesi gereken kötü yönleri var fakat Türkiyede araç sayısı kısmen de olsa doyuma ulaştı bu tip yaptırımlar sonrası mecburen ikinci el ucuzlayacak ve sıfır da ucuzlayacak avrupadaki gibi mecburen olacak Avrupadada ikinci el araçların sigortası araç fiyatına oranla yüksek bizde de öyle olacak zamanla ikinci elde fiyatlar da ucuzlayacak otomotiv sektörndekilerin de görşleri bu yönde fakat bu süreç hemen olacak değil...
    avrupadaki adam 2-3 bin euroya 97-98 bmye biniyor senin insanın bu fiyata ancak renault 12 ye biniyor.. Avrupa Avrupa diyicekseniz o zaman avrupadaki insanların imkanını ve maaşlarını sunucaksınız ondan sonra avrupa diyiceksiniz senin köylün çiftçin altgelirlin dargelirlin anadoludaki insanın bu paraları ödiye bilirmi..
    binmesinler efendim o zamanmı diyicez tamam binmezler o zaman at arabalarına geri dönerler gene avrupalılar amerkialılar gelir 2013 türkiyesinde insanlar at arabasıyla geziyor diye kamearlara çeker kendi ülkelerinde yayınlar bizi tüm dünyada yerin dibine sokarlar..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

burakcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ulan adam resmen geber fakir moduna geçmişşş

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben dahil kimse ödemez herhalde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    avrupadaki adam 2-3 bin euroya 97-98 bmye biniyor senin insanın bu fiyata ancak renault 12 ye biniyor.. Avrupa Avrupa diyicekseniz o zaman avrupadaki insanların imkanını ve maaşlarını sunucaksınız ondan sonra avrupa diyiceksiniz senin köylün çiftçin altgelirlin dargelirlin anadoludaki insanın bu paraları ödiye bilirmi..
    binmesinler efendim o zamanmı diyicez tamam binmezler o zaman at arabalarına geri dönerler gene avrupalılar amerkialılar gelir 2013 türkiyesinde insanlar at arabasıyla geziyor diye kamearlara çeker kendi ülkelerinde yayınlar bizi tüm dünyada yerin dibine sokarlar..
    Mesajıma yazdım orada da 2000 euroluk aracın sigortası 500 600 euro bizde defiyatlar ucuzlayacak ama bir anda düşmesini kimse bekleyemez çeşitli yaptırımlarla olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı arkın_aLLen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mesajıma yazdım orada da 2000 euroluk aracın sigortası 500 600 euro bizde defiyatlar ucuzlayacak ama bir anda düşmesini kimse bekleyemez çeşitli yaptırımlarla olur
    biliyorum ben gelir farkına değinmek istedim o 500-600 euroluk fiyatlar bizde telaffuz bile edilemez edilirse kimse ödiyemez 5-6 bin tl ye araca binen adam bin tl - iki bin tl sigorta ödiyebilirmi buna imkan mantık varmı.. samimi söyliyim öyle bir konumda adamın mantığı büyük ihtimal şu olur trafiği madem ödeyemiyorum vergiyide ödemem ordanda 200-300 tl karım olur tüvede giremem zaten ordanda 100-200 tl karım olur..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biliyorum ben gelir farkına değinmek istedim o 500-600 euroluk fiyatlar bizde telaffuz bile edilemez edilirse kimse ödiyemez 5-6 bin tl ye araca binen adam bin tl - iki bin tl sigorta ödiyebilirmi buna imkan mantık varmı.. samimi söyliyim öyle bir konumda adamın mantığı büyük ihtimal şu olur trafiği madem ödeyemiyorum vergiyide ödemem ordanda 200-300 tl karım olur tüvede giremem zaten ordanda 100-200 tl karım olur..
    Haklısınız bununla ilgili de hurda yasası benzeri bir çalışma yapılıcak vergi ödemezse haciz gelir artık 2-3 puldan sonra hacizi koyuyor devlet muayenenin cezaları filan arttı onlar yaptırılmazsa devletin işine gelir zaten bir yerde amaç araçları borçlandırıp trafikten çekmek

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)