İstediğiniz belge için sizden ücret istiyorlarsa bunun için size makbuz vermek zorundalar. Banka kasasına giren her belgenin makbuzu olmak zorunda. O belgeyi de ayrıca Hakem Heyetine bildirebilirsin..
Printable View
Yapıkredi play kartım vardı hesapta öğrenci kartı gibi bişey 5-6 senedir var. 65 tl aydat kesmişler. Aradım iptal edin yada kartı iptal dedim.
Yok 6 ayda 750 tl haracama tahahütü verin fln diyor. Ben neden tahahüt vereyim haklıyım, ister 750-7500 harcarım zaten aktif kullanıyorum dedim. Yok 2 ft talimatı verin diyor. 1 tane telefon faturası veririm başkada yok dedim. Yok olmaz dediler. İptal edin dedim pat ettiler :D hiç beklemiyoduk ailecek şaşkınız :D :D :D
Edit: hakem heyetine gidicem, acaba iptal etmem dezavantaj olurmu yada 7 gun içinde iptali geri alıp yinede iadesi için dilekçe versemmi. Kart ta işime yarıyor lazım oluyor.
tecrübeli arkadaşlar varken bende yazim durumu mu :)
annem babam emekli geçen ikiside kredi çekti ziraatden ihtiyaç ev almak için ,
sadece bankadan dökümanı alıp hakem heyetine vermeyle süreç bitiyor mu yani ben son 4-5 sayfaya baktım anladığım kadarıyla :)
2013 haziran ayında bankadan aldığımız döküman ile kaymakamlıktaki tüketici mahkemesi hakem heyetine başvurmuştuk, 11. ayda sonuçlanmış fakat postada bir sıkıntı olmuş galiba tebliğ elimize gelmedi. bugün kaymakamlığa giderek elden aldık, daha sonra aldığımız karar kağıdının fotokopisi ile banka şubesine giderek iademizi aldık.
2 hafta önce başvurdum banka nezdinde sonuçlandı banka olumsuz vermiyoruz dedi
şimdi top tüketici hakem heyetinde onlar girişim yapacak ve 3 ay sonrasında sonuçlanmasını beklicez
Arkadaşlar en son ve en yeni bilgi veriyim;
cuma günü bankaya gittim 21.03.2014 (Finansbank) kredi dökümümü istedim, sonra adliyeye gittim ( bakırköy adliyesi zemin kat 71 nolu oda ) dilekçe istediler adliyenin karşısında hukuk büroları var onlar işi biliyorlar 100 tl ye dilekçe yazdırarak dosya hazırlattım tekrar bakırköy adliyesinde zemin katta 71 numaralı oda tevzii bürosu yazıyor gittim evraklarımı verdim görevliye 130tl de orda mahkeme parası ödedim işlem bitti artık beklemedeyim.
( Aslında işlemler çok basit ama ben bilmediğim için çok koşturdum bi 6. kat yok efendim bi 4. kat yok efendim bı tüketici mahkemesı vs. de vs. :) )
Not: 1179 tl ye kadar kaymakamlık hakem heyet kararı gecerlı oluyor , 1180 tl ve üzeri olan alacaklarda ise mahkeme açılması gerekiyor.
benim karar çıkan 2 bankadan akbank 250 liramı yatırdı. işbankası inat etti yatırmadı bende pazartesi icraya verecem elimde kapı gibi hakem heyeti kararı var seve seve ödeyecek :)
geriye dönük diğer bankalardan da dosya masrafı makbuzumu aldım toplamı 600 lirayı buluyor onları da pazartesi hakem heyetine vereceğim 3 ay sonra da alırız inş. kimse 1 kuruşunu bırakmasın arkadaşlar biraz koşturmaca oluyor ama sonunda değiyor
Arkadaşlar bugüne kadar toplamda 4 farklı bankadan 2002 den beri kredi kullanıyorum.
Bunların makbuz ve kredi ödeme dekontlarını bulamıyorum bir kaçının. Bunları bankadan nasıl talep edeceğim ve verme zorunlukları var mı?
Hakem heyeti ne gibi evrakları bizden talep ediyor. Bende buna başvurmak istiyorum.
Bilen yada tecrübe eden arkadaşlar yardımcı olursalar sevinirim.
sagolsun babam halletmıs :D
Hakem heyeti için bi tane dilekçe dolduruyorsunuz oraya da herşeyi ifade edercesine yazin hani su gün su bankaya su sebepten dolayi gittim iste su kadar kredi cektim amabana iste su kadar meblag kesinti-dosya masrafi cikarttilar benden haksizca kesilen bu meblagnin tatafima iadesini istiyorum diye yazin ,evraklar konusuna gelince bankadan kredi dökümü yeterli oluyor zaten banka bunu istenildiğinde vermek zorunda.
Benim bi bankadan 780 TL var hakem heyeti kararini bekliyorum
Diğer bankadan ise 2460 TL var onu da mahkemeye verdim kismet olursa yasal faizi ile beraber alacagim :)
Yıllık kredi kartı aidatlarını da alabiliyor muyuz?
Çok iyiymiş, bende kredi çekmiştim 2-3 tane ama ödemeleri bitti.
En kısa sürede gidip dökümlerini alayım..
Dökümler ile kaymakamlık tüketici haklarına başvuruyoruz değil mi ?
Yeterli oluyor yani, yanlış anlamamışım ?
Teşekkürler.
Bir güncel çekelim ben vakıfbank tan konut kredisi çekmiştim dosya masraflarını ödemeyi kabul ediyorum gibisinden bir kağıt imzalamıştım. Ödeme planını başka şubeden istedim sağ olsunlar verdiler. Kendi şubemi aradım kağıt imzaladığın için dava açsan bile aleyhine sonuçlanır diyorlar. Aslı astarı nedir bu şekilde yapan varmı? kaş yapalım derken göz çıkarmayalım :D
dökümleri internetten alsam yeterli olur mu yoksa şubenin ıslak imzası mı olması gerekli? fikri olan var mı :)
yakın zamanda ziraat den kredi çekip de bunu dosya masrafını geri alan oldu mu acaba :)