User Tag List

3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: Alternatif Enerjili Araç Yarışları

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Alternatif Enerjili Araç Yarışları

Forumda mühendis/mühendis adayı abi/arkadaş çok gördüğüm kadarıyla.

Varmıdır ilgilenen, geçmişte katılmış olan yada gelecek yıllarda katılmak isteyen ?
    Bu yıl bi heveslendim, aksilik çıkmazsa bizim okulun Hidromobil takımlarından birisine katılmak istiyorum. Yaz okulu staj falan çakışmıyorsa da katılıcam sanırım. Başka ilgilenen varsa diyerek alternatif enerjili araçlar hakkında bir konu oluşturayım dedim. Haydi hayırlısı.

Girizgah olarakta Tübitak'ın sitesindeki parağrafı ekleyeyim de konu çok boş olmasın

TÜBİTAK, alternatif enerji kaynakları konusunda kamuoyunda farkındalığı yükseltmek, alternatif enerji teknolojilerinin yaygın kullanımı için gerekli beyin gücü ve bilgi birikiminin oluşmasını sağlamak üniversite öğrencilerini teorik bilgilerini takım çalışmasıyla başta güneş ve hidrojen olmak üzere, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışacak ürünler ortaya koymaya özendirmek üzere TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışı ve TÜBİTAK Hidromobil Hidrojen Arabaları Yarışı düzenlemektedir. 2012 TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları 9-15 Temmuz 2012 tarihleri arasında İzmit Körfez Yarış Pisti’nde yapıldı.
    Detayların olduğu linkleri de şöyle ekleyeyim;

Tübitak Alternatif Enerjili Araç Yarışları Anasayfası

Formula G Teknik Kuralları
    Hidromobil Teknik Kuralları

Geçen yılkı yarışların sonuçları;

2012 Formula G
    2012 Hidromobil

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yıllardır uğraşıyorum ben ama artık iyice parası olan kazanır moduna döndü bu yarışlar..

Bu sene de Formula Student a katılıyoruz bakalım nasıl olacak
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Formula Student'i ilk defa duydum uluslar arası bir yarışma galiba ? Zamanla edineceginiz tecrübeleri paylaşırsanız çok makbule geçer gerçekten..

Tübitak'ı Twitter hesabından takip ettiğim kadarıyla yarış formatını değiştireceklermiş galiba bu yıl yada önümüzdeki yıl ? Bi duyumunuz varmı ? Yarışı ilk bitirenden ziyade verimli araç yapabilen kazanacakmış gibi birşeyler yazıyordu. Sanırım daha çok paraya dönecek :/

Birde tecrübeli birisi olacak size sorum olacak, aktarmada herhangi bir sistem kullanmak yasak mı ? Yoksa serbest mi?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)