Forumda mühendis/mühendis adayı abi/arkadaş çok gördüğüm kadarıyla.
Varmıdır ilgilenen, geçmişte katılmış olan yada gelecek yıllarda katılmak isteyen ?
Bu yıl bi heveslendim, aksilik çıkmazsa bizim okulun Hidromobil takımlarından birisine katılmak istiyorum. Yaz okulu staj falan çakışmıyorsa da katılıcam sanırım. Başka ilgilenen varsa diyerek alternatif enerjili araçlar hakkında bir konu oluşturayım dedim. Haydi hayırlısı.
Girizgah olarakta Tübitak'ın sitesindeki parağrafı ekleyeyim de konu çok boş olmasın
Detayların olduğu linkleri de şöyle ekleyeyim;TÜBİTAK, alternatif enerji kaynakları konusunda kamuoyunda farkındalığı yükseltmek, alternatif enerji teknolojilerinin yaygın kullanımı için gerekli beyin gücü ve bilgi birikiminin oluşmasını sağlamak üniversite öğrencilerini teorik bilgilerini takım çalışmasıyla başta güneş ve hidrojen olmak üzere, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışacak ürünler ortaya koymaya özendirmek üzere TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışı ve TÜBİTAK Hidromobil Hidrojen Arabaları Yarışı düzenlemektedir. 2012 TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları 9-15 Temmuz 2012 tarihleri arasında İzmit Körfez Yarış Pisti’nde yapıldı.
Tübitak Alternatif Enerjili Araç Yarışları Anasayfası
Formula G Teknik Kuralları
Hidromobil Teknik Kuralları
Geçen yılkı yarışların sonuçları;
2012 Formula G
2012 Hidromobil