masrafı ne kadar tuttu acaba :)
Printable View
Haziran ayında ydışına gidiyorum. 17 Haziranda Türkiye'de olacağım.
Pasaportum cihaz kaydı için müsait olacaktır. İlgilenen arkadaşlar not etsin. :)
gülüm eskiden 6 ay idare eden kayıtlar şimdi 1 haftada yada birkaç ay içinde patlıyo sebeb btk sürekli güncelliyo sistemini
çöp olmayacak telefon tabi ama masraflı olacak kullanıcıya
ya orjin pasaport bulup kayıt ettireceksiniz bulamazsanız kıbrıs yapıp geleceksiniz
orjinal pasaport olunca kapanmıyo sanki al benim telefon pasaport kayıtlı kapandı 1 haftadır mücadele veriyorum :D
gibi bir mesaj okudum diğer forumlarda.Alıntı:
Az once BTK ile görüşüp işi çözdüm
Geçici kaydı düşmüş olanlar Abone Kayıt Merkezinden Gerçek pasaporta kayıt yaptıracaklar ise eski kayıtlarının ( kapanmış dahi olsa ) silinmesi şartmış sadece e-devlet üzerinden yapılan kayıtlarda silinme olayı istenmiyor ( kapanmış cihazlar için ) az once e-devletten yaptım kaydı
arkadasımdan passaport buldum.
İnternet bankacılığından vakıf banktan diğer vergiler adı altında, ankara veraset vergi dairesini seçip yolcu beraberinde getirilinen cihaz harcını yatırıcam.
ve e-devletten kaydını yapıcam.
benim ı phone da patladı.9 unda kapanacak dıyo pasaportum da var.bı sıkıntı cekermıyız kı acaba.dırek dusermı ki eski kayıt.ya da dustu de bana o yuzden mı bunu yazdılar
Bizim de telefon patlamıştı, 2 gündür kapalıydı.
Dün pasaport buldum, vergiyi ödedim Ersine götürdüm sağolsun Tcellden hallettik.
2 gün sonra açılır diye bekliyorduk, sabahtan açıldı süper oldu vallahi.
Bende tam olarak anlamadım, babam 1 hafta sonra İngiltere'ye gidecek bana da YASALUYARI diye sms geldi Nisan'ın 7 sinde kapanacak diye. Babam gelince kayıt sildirme sonra yeni pasaporta kayıt etme gibi nasıl bir yol izlemeliyim, teşekkür ederim.
birsey sorayim
kimse satin aldigi telefonun imeisini kontrol etmiyor internetten kayitlimi degilmi diye ?
Android için imei "çakma" işlemini nasıl yapabiliriz rootlu telefonum var ama bu işlem çocuk oyuncağı değil telefonu bir daha kullanamayabilirsiniz diyorlar.
Aldım telefonu geçici kayıtmış kendi adıma yaptırdım dedi kargo ile aldık kontrol etme şansımda olmadı açıkçası aklıma da gelmedi. Sonra başkasına yaptırdım bir kayıt daha patladı tekrar düzeltti şimdi pek iplemiyor elimde kullanmadığım çalışmayan 5-6 telefon var birinin imeisini kullanayım bu işlemle. Çünkü üzerindeki kayıdı sildirmeyi de yapamam yoksa pasaport bulup kaydedeyim diyeceğim.
Not: telefon Htc desire s
daha önce farklı bir konuyu okurken bir mesaj gözüme çarpmıştı, androidde imei çakma durumu -özellikle bazı cihazlar, neler olduğunu unuttum- oldukça tehlikeliymiş. zira, oto güncelleme vs olunca tel imeisi bi anda 0000000 'a dönebiliyormuş ve çözüm için servise başvurmak gerekiyormuş. bu yazdıklarım için kaynak belirtemeyeceğim ancak donanımhaber'de vs bir araştırın derim.
o konuda vodafone da hiç sıkıntı çekmedim.bi tane iphone 4 aldım kontratlı 2 sene içinde cihaz 4 kere değişti hiç birinde sorun yaşamadım.
heralde artık geçici kayıt felanda yapılmıycak
ulen 45 günlük pasaporta kayıt yaptı adam helal olsun :D
imei çakma muhabbetine gelince yok arkadaşlar hiç bir sorun yooookkk rakam vereyim desem veremem yüzlerce yapılmıştır :D tek sorun telefon üzerinden versiyon güncellemesi yapamıyorsunuz pc üzerinden oluyor o kaddan :D